لازم به ذکر است که هر حسابدار در طول روز کاری خود مسئولیت و وظایفی دارد که موظف است به همه آنها عمل کند. البته که این وظایف ممکن است بر اساس شرکتی که در آن کار میکنید متفاوت باشد. معمولاً کارکردن در شرکتهای بزرگتر مسئولیتهای سنگینتری نیز برای شما به همراه خواهد شد. برای همین ما در این مقاله تصمیم گرفتیم که درباره وظایف حسابداران صحبت کنیم و اطلاعات مفیدی در این باره به شما عزیزان انتقال دهیم. پس بهتر است که در ادامه این مقاله با نخبه حساب همراه باشید.
فهرست مقاله
Toggleوظایف حسابداران شامل چه چیز هایی می شود؟
حسابداران در طول روز وظایف مختلفی دارند که وظیفه آنها این است که به همه آنها رسیدگی کنند و شرایط مختلف را مدیریت نمایند تا سلامت مالی شرکت به طور کامل تضمین شده باشد. اما آیا شما میدانید که وظایف حسابداران شامل چه مواردی میشود؟
بهطورکلی وظایف یک حسابدار به روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه دستهبندی میشود. هر کدام از این وظایف نیازمند یک گزارش پایان کار است. برای مثال حسابداران تنها در سال یکبار با امور مالیاتی سروکار دارند و رسیدگی به مالیات شرکتها از جمله وظایف سالانه حسابداران محسوب میشود. در ادامه همراه باشید تا بهتر با وظایف حسابداران آشنا شویم.
بررسیکردن و ثبت اطلاعات حسابداری شرکت
یک شرکت یا کارخانه در طول روز اطلاعات حسابداری مختلفی دارد که وظیفه حسابدار این است که تمامی این اطلاعات را ثبت و نگهداری نماید. لازم به ذکر است که ثبت اطلاعات از جمله وظیفههایی است که بهعنوان وظایف روزانه حسابداران بهحساب میآید.
هر شرکت در طول روز تراکنشهای مالی مختلف زیادی دارد که وظیفه حسابدار است که تمامی آنها را با نهایت دقت ثبت نماید و در ثبت آنها هیچ مشکلی پیش نیاید. همچنین لازم به ذکر است که شما باید همراه با تاریخ دقیق این تراکنشهای مالی را ثبت کرده و نگهداری کنید.
همچنین شما وظیفه دارید تا هر چند وقت یکبار اسناد حسابداری شرکت را نیز تنظیم نمایید. پس از تنظیم نیز شما وظیفه دارید که تمامی این اسناد حسابداری را بررسی نمایید تا هیچ مشکلی در آنها وجود نداشته باشد. اسناد حسابداری در شرکتها از اهمیت بالایی برخوردار است.
درصورتیکه شرکت موردنظری که در آن به حسابداری میپردازید فعالیتهای خریدوفروش داشته باشد، شما موظف هستید که فاکتورهای خریدوفروش آن را نیز بهصورت روزانه ثبت نمایید. البته حتی اگر فاکتور نیز برگشتخورده باشد شما موظف هستید بهصورت روزانه آن را ثبت نمایید.
دریافتیها پرداختیها را مدیریت کنید
یک شرکت در طول روز دریافتی و پرداختیهای مختلفی دارند که شما بهعنوان یک حسابدار نیاز دارید که همه آنها را ثبت نمایید و بهتمامی آنها رسیدگی داشته باشید تا آینده مالی شرکت توسط عوامل مختلف تهدید نشود و در سلامت کامل به سر ببرد.
شما بهعنوان یک حسابدار حرفهای و کاربلد وظیفه دارید که وضعیت بدهکاری و بستانکاری شرکت را بهصورت کامل مشخص نمایید. درصورتیکه نمیدانید که بدهکاری و بستانکاری چیست میتوانید مقاله مربوط به آن را بخوانید و اطلاعات خود را در این زمینه نیز تکمیل نمایید.
علاوه بر تراکنشهای آنلاین بانکی هر شرکت ممکن است که تراکنشها و پرداختیهای بهصورت نقدی نیز داشته باشد. شما باید بهعنوان حسابدار تراکنشهای نقدی هر شرکت را بررسی کرده و ثبت نمایید و اسناد حسابداری مربوط به آن را ثبت کرده و نگهداری نمایید.
همچنین یک شرکت یا کارخانه پرسنل و کارکنان مختلفی نیز دارد که تمامی آنها حقوق و مزایایی دریافت میکنند. شما وظیفه دارید هر ماهه میزان حقوق کارکنان را محاسبه کرده و لیست حقوق را آمادهسازی نمایید. البته که در این محاسبه توجه داشته باشید که حق بیمه را فراموش نکرده باشید.
لازم به ذکر است که پرداخت حقوق و مزایای کارکنان هر ماه نیز بر عهده واحد حسابداری شرکت خواهد بود. به همین دلیل وظیفه دارید که حقوق را بهصورت ماهانه پرداخت کنید. پس از پرداخت حقوق نیز حتماً نیاز است که اسناد حسابداری مربوط به آن را تنظیم نمایید.
بدون شک اگر شما بهعنوان یک حسابدار حرفهای عمل نکنید و نتوانید این وظایف را بهخوبی مدیریت کنید شرکت موردنظر ضربه مالی بزرگی خواهد خورد و از جمله وظایف اصلی یک حسابدار این است که بتواند حقوق و مزایای پرسنل شرکت را پرداخت و مدیریت نماید.
ارائه نمودن صورتهای مالی شرکت
یکی از قسمتهای مهم حسابداری ارائهکردن صورتهای مالی است. صورتهای مالی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند و از جمله وظایف حسابداران محسوب میشوند که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و بههیچعنوان نمیتوان از آن چشمپوشی نمود.
شما موظف هستید بهعنوان یک حسابدار کلیه گزارشهای مالی شرکت را آمادهسازی کرده و پس از اتمام آمادهسازی آن را به مدیر مالی شرکت ارائه دهید تا با بررسیهای نهایی گزارشهای مالی تنظیم شده توسط شما در اختیار مدیران شرکت قرار بگیرد.
همچنین یکی دیگر از وظایف حسابداران این است که تراز عملکرد شرکت، حساب سود و زیان، بودجه و دفاتر مالی شرکت را نیز تنظیم و نگهداری کنند. تمامی این اطلاعات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و شما نمیتوانید از هیچکدام از آنها چشمپوشی نمایید.
شما باید گزارشی نیز درباره کسورات مربوط به حسابهای شرکت تهیه نمایید و در اختیار مدیر مالی قرار دهید. بهطورکلی کسورات یک شرکت میتواند شامل مالیات، وامهای بانکی و حق بیمه شود و حتماً باید گزارش مربوط به آن را تنظیم نموده و ارائه دهید.
بررسی موجودی انبارها
همانطور که خودتان میدانید برخی از شرکتها و کارخانهها انبار نیز دارند و خود انبار نیز به حسابداری احتیاج دارد و شما باید موجودیهای انبار را بررسی کرده و دائماً آن را مدیریت نمایید تا انبار کالاهای مختلف شرکت با مشکل مواجه نشده و به کار خود ادامه دهد.
برای مثال یکی از وظایف حسابداران این است که ورودی و خروجی انبار را بررسی کرده و رسیدهای مربوط به آن را بهصورت روزانه ثبت نمایند. بههرحال ممکن است که در طول روز چندین نوع کالا به انبار وارد شده یا از آن خارج شوند و برای بررسی موجودی کالاها نیاز است که این ورود و خروج ثبت گردد.
رسیدگی به امور مالیاتی شرکت
بدون شک همه شرکتها و کارخانهها به جز افرادی که از مالیات معاف هستند درگیر امور مالیاتی میشوند. اگر میخواهید بیشتر درباره معافیت اطلاعات به دست بی آورید بهتر است که مقاله معافیت مالیاتی چیست را مطالعه نمایید تا بیشتر درباره این موضوع اطلاعات کسب نمایید.
البته که رسیدگی به امور مالیاتی از جمله وظایفی است که تنها یکبار در سال بر دوش شما خواهد بود نیاز نیست که هر ماه به امور مالیاتی رسیدگی نمایید. نیاز است که در زمانی مشخص از سال اظهارنامه مالیاتی را بهدقت و با درستی کامل تنظیم نمایید و برای سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایید تا میزان مالیات نهایی مشخص گردد.
معمولاً هر ساله شرکتهای مختلف زیادی مشمول جریمههای سنگین سازمان امور مالیاتی میشوند. عمدهترین دلیل موضوع این است که این شرکتها از واحد حسابداری استفاده نمیکنند و با علم خود شروع به پر کردن اظهارنامه مالیاتی میکنند که اصلاً خوب نیست.
التبه که برخی از شرکتها نیز از حسابدارانی استفاده میکنند که علم کافی برای رسیدگی به امور مالیاتی را ندارند. همین اشتباهات کوچک و بزرگ چنین حسابدارانی به راحتی موجب جریمههای سنگین خواهد بود و شرکت موردنظر ضرر مالی خواهد داشت.
جمعبندی
در نهایت با وظایف حسابداران همراه شما عزیزان بودیم و بهطورکلی وظایف حسابداران را برای شما شرح دادیم. اگر میخواهید وارد رشته حسابداری شوید باید تمامی این وظایف را بپذیرید و بهتمامی آنها عمل کنید تا در نهایت بتوانید یک حسابدار عالی و کاملاً باکیفیت باشید و بتوانید از این راه کسب درآمد داشته باشید. بدون شک شرکتها نیز به دنبال حسابداران باکیفیت و کاربلد هستند تا این افراد بتوانند سلامت مالی شرکت آنها را تضمین کنند و از بروز مشکلات بزرگ و کوچک جلوگیری نمایند.
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
1 دیدگاه در “وظایف حسابداران چیست؟”
خیلی ممنون از بیان مطالب مفید.