حسابدار رسمی کیست؟
حسابدار رسمی کیست
0
(0)

آیا تابه‌حال نام حسابدار رسمی به گوشتان خورده است و می‌دانید به چه کسی حسابدار رسمی می‌گویند؟ اگر بخواهیم بازار کار رشته‌های مختلف را بررسی کنیم می‌بینیم برخی از افراد هستند که کاملاً در کار خود حرفه‌ای هستند و حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. این افراد می‌توانند با شرکت در آزمون و پذیرفته‌شدن بالاترین مدرک مربوط به شغل خود را دریافت کنند. این موضوع در حسابداری نیز وجود دارد افراد باتجربه و علم بالا می‌توانند به یک حسابدار رسمی تبدیل گردند. اگر می‌خواهید درباره حسابدار رسمی بیشتر اطلاعات کسب کنید و با مراحل مختلف آن آشنا شوید و با آموزش حسابداری اصول به حسابدار رسمی تبدیل شوید؛ بهتر است که در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

حسابدار رسمی

حسابدار رسمی چه کسی است؟

در حرفه حسابداری جامعه‌ای وجود دارد که به آن جامعه حسابداران رسمی گفته می‌شود. لازم است بدانید که تمامی حسابداران کاربلد و خبره که در ایران فعالیت می‌کنند عضو این جامعه بوده و حسابدار رسمی هستند. البته که عضو شدن در این جامعه اختیاری بوده و اگر کسی جزو این جامعه نباشد نشان از بی‌کیفیت بودن کار آن نیست.

لازمه اصلی تبدیل‌شدن به حسابدار رسمی دارابودن یک مدرک دانشگاهی معتبر است. به همین دلیل شما حتماً باید تحصیلات خود را در رشته حسابداری ادامه داده و حداقل مدرک کارشناسی خود را در یکی از شاخه‌های رشته حسابداری دریافت نمایید.

پس از آن سابقه کاری شما نیز ملاک خواهد بود. یک شخص قبل از اینکه به یک حسابدار رسمی تبدیل شود باید حداقل سابقه را داشته باشد. به‌طورکلی باید گفت شخصی که حدود یکی دو سال است که به شغل حسابداری مشغول است نمی‌تواند وارد جامعه حسابداران رسمی ایران شود.

جامعه حسابداران رسمی ایران آزمون ورودی نیز دارد که شما باید بتوانید به‌راحتی در آن موفق شوید تا بتوانید مدرک مربوط به حسابدار رسمی شدن خود را دریافت کرده و در قسمت‌های مختلف شغلی خود از آن استفاده نمایید و از مزایای آن استفاده‌های مختلفی بکنید.

لازم به ذکر است که تمامی حسابداران رسمی مورد تأیید وزارت اقتصاد و دارایی کشور هستند و قسم‌خورده‌اند تا بهترین خود را در راه حسابداری بگذارند. همچنین معمولاً امضا و مهر یک حسابدار رسمی در بیشتر ارگان‌های رسمی کشور مورد تأیید است و حتی سازمان امور مالیاتی نیز این افراد را تأیید می‌کند.

تفاوت‌های حسابدار رسمی با حسابدار معمولی

بدون شک یک حسابدار رسمی تفاوت‌های مختلف زیادی با یک حسابدار معمولی که کارمند یک شرکت است دارد. در غیر این صورت اگر تفاوتی وجود نداشت هیچ‌کس به خودش زحمت نمی‌داد که عضو جامعه حسابداران رسمی ایران شود و راه خودش را ادامه می‌داد.

اولین تفاوت حسابدار معمولی با حسابدار رسمی در سطح علمی آن‌ها است. یک حسابدار رسمی به میزان قابل‌توجهی تجربه و سابقه کار نیاز داشته و در کار خود کاملاً حرفه‌ای است. از این رو در جامعه حسابداری مردم بر این باور هستند که یک حسابدار رسمی علم بالاتری نسبت به حسابدار معمولی دارد.

یک حسابدار رسمی به‌واسطه همین علم بالای خود می‌تواند موقعیت‌های شغلی بالاتر و بهتری را در شرکت‌های مختلف دریافت نماید که حسابدار معمولی نمی‌تواند آن موقعیت‌ها را داشته باشد. البته که یک حسابدار معمولی نیز می‌تواند با سال‌ها تلاش به جایگاه‌ها و مقام‌های بالاتری دست پیدا کند.

معمولاً یک حسابدار رسمی این قابلیت را دارد که بتواند بخش‌های مختلف مالی یک شرکت را مدیریت نماید. این بدین معنا است که تمامی حسابداران معمولی شرکت زیر نظر یک حسابدار رسمی به فعالیت خود ادامه می‌دهند تا هیچ مشکل یا اشتباهی در ثبت صورت‌های مالی رخ ندهد.

معمولاً در شرکت‌های مختلف مسئولیت‌های جزئی‌تر به حسابداران معمولی سپرده می‌شود. البته درست است که این مسئولیت‌ها جزئی هستند؛ ولی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و حسابدار موردنظر باید تمام حواس خودش را در هنگام انجام وظایفش جمع کند.

اما در حال حاضر وظایف یک حسابدار رسمی کلی‌تر بوده و بیشتر نقوش مدیریتی دارد. برای مثال معمولاً مدیر مالی هر شرکت از حسابداران رسمی بازار کار انتخاب می‌شوند. برای مثال یک حسابدار رسمی می‌تواند ایده‌های خیلی کارسازی به جهت افزایش درآمد شرکت‌ها اراده نماید.

مراحلی که برای حسابدار رسمی شدن باید طی کرد

اگر حسابداری را یک رشته‌کوه فرض کنیم؛ این رشته قله‌های مختلف زیادی دارد که شما باید آن‌ها را فتح نمایید. یکی از این قله‌ها که در‌انتظار شما است تبدیل‌شدن به یک حسابدار رسمی است. شما درواقع با تبدیل‌شدن به حسابدار رسمی نشان می‌دهید که چقدر در کار خود حرفه‌ای هستید.

همان‌طور که اول گفتیم برای شروع شما باید یک مدرک دانشگاهی معتبر داشته باشید. شما برای تبدیل‌شدن به یک حسابدار رسمی حتماً به مدرک کارشناسی احتیاج خواهید داشت. البته پیشنهاد می‌شود که برای سهولت کار حتماً مدرک کارشناسی ارشد خود را تهیه نمایید.

بهتر است در حین آموزش‌دیدن در شرکت‌های مختلف نیز مشغول به کار شوید. شما باید برای خود سابقه کاری معتبر ایجاد کنید تا بتوانید به یک کارشناس رسمی تبدیل گردید. بر اساس استانداردها شما باید حداقل 6 سال به‌عنوان حسابدار معمولی در شرکت کار کنید.

مسلماً تنها موارد بالا کافی نخواهد بود. شما برای اینکه به یک حسابدار رسمی تبدیل گردید حتماً باید اخلاق و رفتار شما تأیید گردد و مشخص شود که در کار رفتار حرفه‌ای و اخلاقی از خود نشان می‌دهید. برای گذراندن این مرحله شما باید از سه شخص تأییدیه دریافت کنید و آن‌ها اخلاق و رفتار شما را تأیید نمایند.

در واقع فراهم‌کردن همه موارد بالا برای این است که شما بتوانید صرفاً در آزمون ورودی حسابداری رسمی شرکت نمایید و این پایان کار شما خواهد بود تا به یک حسابدار رسمی تبدیل گردید. شما باید در این آزمون شرکت کرده و حداقل نمره قبولی را دریافت نمایید.

آزمون موردنظر منابع مختلفی دارد که هر سال قبل از برگزاری آزمون موردنظر اعلام خواهد شد. البته لازم به ذکر است در بیشتر مواقع منابع آزمون از سرفصل‌های دانشگاهی رشته حسابداری انتخاب می‌گردد و از منابع خارجی غیرمرتبط برای طرح سؤالات استفاده نمی‌شود.

مزایای تبدیل‌شدن به حسابدار رسمی

حسابدار رسمی شدن مزایای بسیار زیادی برای شما خواهد داشت. اولین مزیت آن این است که راه شما برای کارآفرینی را هموارتر می‌کند. شما در رشته حسابداری صرفاً نیاز نیست که حتماً در یک شرکت مشغول به کار شوید و به امور مالی آن شرکت رسیدگی داشته باشید.

یک حسابدار رسمی توانمند می‌تواند شرکت حسابداری یا حسابرسی خصوصی تأسیس کرده و به‌صورت اختصاصی به شرکت‌های مختلف ایران و حتی دنیا خدمات حسابداری و حسابرسی ارائه دهد. در ایران یک حسابدار رسمی خیلی راحت‌تر از حسابدار معمولی می‌تواند چنین شرکتی تأسیس کند.

مزیت بعدی حسابدار رسمی شدن این است که ارزش و احترام شما در بازار کار افزایش خواهد یافت. به‌هرحال یک حسابدار رسمی جزو حرفه‌ای‌های این رشته به‌حساب می‌آید و به همین دلیل حسابداران دیگر برای چنین افرادی ارزش و احترام بیشتری قائل هستند.

از جمله مزیت‌های دیگر حسابدار رسمی شدن درآمد بالای آن است و می‌توانید در آمد خود را افزایش دهید. تصمیم گرفتیم که کمی بیشتر وارد بحث درآمد رشته حسابداری شده و درباره آن به‌صورت جداگانه صحبت کنیم. برای اطلاعات بیشتر درباره درآمد حسابدار رسمی در ادامه با ما همراه باشید.

میزان درآمد حسابداران رسمی

یکی از مزیت‌های اصلی تبدیل‌شدن به حسابدار رسمی این است که درآمد شما نسبت به قبل افزایش می‌آید. قبلاً در یک مقاله به طور کامل درباره میزان درآمد رشته حسابداری صحبت کردیم و گفتیم که چه عواملی می‌تواند روی درآمد یک حسابدار معمولاً تأثیرگذار باشد.

تبدیل‌شدن به حسابدار رسمی از جمله موقعیت‌هایی است که می‌تواند درآمد شما را افزایش دهد. در واقع حسابدار رسمی یعنی که مهارت‌ها و دانش شما توسط ادارات مربوط تأیید شده و در حرفه حسابداری شما را به‌عنوان یک شخص حرفه‌ای و کاربلد می‌شناسند.

وقتی که شما به حسابدار رسمی تبدیل می‌شوید در خیلی از مواقع جای اینکه شما به دنبال شغل‌ها بروید؛ این موقعیت‌های شغلی هستند که به سراغ شما می‌آیند. معمولاً شرکت‌های مختلف بزرگی وجود دارند که تمایل دارند از حسابداران رسمی استفاده کرده وضعیت مالی شرکت را بهبود دهند.

به‌طورکلی وزارت کار ایران حقوق مشخصی برای تمامی حسابداران تعیین کرده است. اما حسابداران رسمی معمولاً بیشتر از چیزی که وزارت کار تعیین کرده حقوق دریافت می‌کنند. منظور این است که حداقل حقوق یک حسابدار رسمی از حقوق مربوط به وزارت کار بیشتر است.

البته شرکتی که شما در آن مشغول به کار هستید نیز بسیار پر اهمیت است. معمولاً در بازه‌های زمانی مختلف شرکت‌های خصوصی و بین‌المللی حقوق بیشتری به حسابداران رسمی می‌دهند. این در حالی است که شرکت‌های دولتی کمترین حقوق را به حسابداران می‌دهند.

مسلماً وقتی که شما به یک حسابدار رسمی تبدیل می‌شوید، کمتر شرکتی وجود دارد که درخواست همکاری شما را رد کند. این گونه آینده شغلی تضمین شده‌ای خواهید داشت. البته این آینده شغلی کاملاً به خود شما بستگی دارد؛ زیرا فرصت‌های شغلی برای شما بیشتر می‌شود و حق انتخاب بیشتری نیز دارید.

جمع‌بندی

در نهایت با سؤال حسابدار رسمی کیست با شما همراه بودیم و اطلاعات مختلفی را در این زمینه در اختیار شما قرار دادیم. علاوه‌برآن روش‌هایی به شما آموزش دادیم که می‌توانید با استفاده از آن‌ها به یک حسابدار رسمی تبدیل شده و خود شما نیز از مزایای بالای یک حسابدار رسمی در بازار کار برخوردار شوید. به طور کل اگر مدرک دانشگاهی معتبر و بالایی دارد و سابقه کاری شما نیز بالا است بهتر است هرچه سریع‌تر اقدام کنید تا به یک حسابدار رسمی تبدیل شوید و جزو حرفه‌ای‌های شناخته شده شغل خودتان محسوب شده و موقعیت‌های شغلی بهتری را نسبت به قبل به دست بیاورید.

[rank_math_rich_snippet id="s-c03af86b-63a6-4f4a-a26c-23426dbd4dd0"]

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

2 دیدگاه در “حسابدار رسمی کیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

برای ارسال دیدگاه، نیاز است که وارد حساب کاربری خود شوید
کتاب ایستگاه پایانی حقوق و دستمزد

تخفیف ویژه + ارسال رایگان
به مدت محدود

همین الان میخوام
کتاب
کتاب
ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد