معافیت مالیاتی چیست و معرفی انواع آن در ایران
معافیت مالیاتی
0
(0)
یکی از بزرگ‌ترین مسئله‌های افراد جامعه دادن مالیات است. پرداخت مالیات برای تمامی افراد واجب می‌باشد. مالیات در دنیا و کشور خودمان ایران نقش بسیار پر رنگی در تنظیم جامعه و توزیع ثروت داشته است. برخی از مشاغل و فعالیت‌ها در قانون می‌توانند از معافیت مالیاتی بهره‌مند شوند و دلیل آن تشویق جامعه برای کارآفرینی و خلق ثروت است. قانون راه‌های را ایجاد کرده تا کسانی که قصد دارند برخی از فعالیت‌ها را انجام دهند تا جامعه از نظر اقتصادی رشد کند و کارآفرینی در کشور به وجود بیاید، مالیات پرداخت نکنند. شاید الان در ذهن شما این سؤال مهم که چه مشاغل و فعالیت‌های می‌توانند از معافیت مالیاتی استفاده کنند در ذهن شما به وجود بیاید، به همین دلیل تصمیم داریم در این مقاله به موضوع معافیت مالیاتی چیست و انواع آن در سال 1402 بپردازیم با ما همراه باشید. معرفی انواع معافیت مالیاتی

معافیت مالیاتی چیست؟

اول باید به‌صورت کامل به معافیت مالیاتی چیست بپردازیم تا افرادی که هیچ اطلاعی ندارند با این موضوع آشنا شوند و بدانند که این قانون چیست و کاربرد آن در جامعه به چه صورت است. در تمام کشورهای دنیا مردم جامعه باید بخش کوچکی از درآمد خود را به دولت بابت مالیات پرداخت کنند. حال دولت روش‌های را معرفی کرده است که اگر برخی از فعالیت‌ها و کسب‌وکارها بر اساس آن‌ها پیش بروند و به اقتصاد مملکت کمک کنند می‌توانند به‌صورت قانونی مالیات خود را پرداخت نکنند و این تنها شامل برخی از فعالیت‌ها و کسب‌وکارهای می‌شود که از بر اساس قانون معافیت مالیاتی پیش رفته‌اند می‌شود. اگر نیاز به راهنمایی و گرفتن مشاوره دارید میتوانید از خدمات مالیاتی نخبه حساب استفاده کنید، شما میتوانید از کارشناسان مجموعه خدمات و آموزش مالی نخبه مشاوره رایگان دریافت کنید.

هدف از ایجاد قانون معافیت مالیاتی در ایران و کل دنیا

دولت‌ها برای این که مردم کسب‌وکار خود را رونق دهند و باعث ایجاد اقتصاد بهتر در کشور شوند قانونی را تصویب کرده است به نام معافیت مالیاتی، این قانون به این معنی است که برخی از فعالیت‌ها که در رشد جامعه تأثیر دارد بدون پرداخت مالیات به‌صورت قانونی به کار خود ادامه دهند که این کار حمایتی دولت از مردم است. معافیت مالیاتی چیست

دلیل قرارنگرفتن تمامی کسب‌وکارها در معافیت مالیاتی

یکی از سؤالاتی که اکثر کاربران در ذهنشان دارند این است که چرا تنها برخی از فعالیت‌ها و مشاغل از دادن مالیات به دولت معاف هستند و به همین دلیل در این بخش قصد داریم به این سؤال بسیار رایج بپردازیم. یکی از دلایل مهم و برجسته که نیاز است کسب‌وکارها بخشی از درآمد خود را در اختیار دولت قرار دهند این است که یکی از راه‌های کسب درآمد و نگه‌داشتن سرمایه برای دولت از طریق دریافت مالیات می‌باشد. اگر معافیت مالیاتی در جامعه افزایش پیدا کند، دولت درآمد خود را از دست می‌دهد و این یک مشکل بزرگ برای جامعه است. اگر دولت درآمدی نداشته باشد و بودجه‌ای برای ارائه خدمات وجود نداشته باشد، دیگر نمی‌توانیم از حمایت دولت استفاده کنیم و خدماتی که به مردم جامعه ارائه می‌شود می‌تواند به‌صورت کامل کاهش پیدا کند. به همین دلیل نیاز است که برخی از کسب‌وکارها و فعالیت‌ها در جامعه به دولت مالیات پرداخت کنند.

معرفی انواع معافیت مالیاتی در ایران

بعدازاین که متوجه شدیم معافیت مالیاتی چیست؟ قصد داریم در این بخش به معرفی انواع مشاغلی که از دادن مالیات به دولت معاف هستند بپردازیم. این کسب‌وکارها به دلیل تأثیرگذاری در جامعه و کمک به رشد اقتصادی کشور از دادن مالیات معاف هستند و نیازی به بخشیدن بخشی از درآمدشان به دولت نیست.

مشاغل تولیدی، گردشگری و تعاونی

بر اساس ماده 132 قانون مالیاتی کشور، کسانی که از فعالیت‌های تولید، معدنی و گردشگری درآمد کسب کنند، از تاریخ دریافت پروانه بهره برداری به مدت پنج سال از دادن مالیات معاف هستند و اگز در مناطق کم‌تر توسعه یافته قرار داشته باشند به مدت ده سال حق دارند که مالیاتی از درآمد خود پرداخت نکنند. البته در صنعت گردشگری اگر به ارائه خدمات درمانی، هتل داری و غیره بپردازند بر اساس منطقه‌ای که در آن فعابلیت دارند مدت زمان معافیت مالیاتی مشخص می‌شود.

فعالیت‌های اختراع و اکتشافات

درآمد حاصل از اختراع و اکتشافات در قانون مالیاتی از پرداخت مالیات معاف هستند. البته این قانون دارای شرایط خاصی است که اگر بر اساس آن‌ها حق اختراع و اکتشاف به مخترع یا کاشف داده شود. درآمد آن دارای معافیت مالیاتی است. انواع معافیت مالیاتی

فعالیت‌های کشاورزی

بر اساس قانون 133 مالیاتی کشور، فعالیت‌های کشاورزی و صد در صد درآمد صندوق حمایت از توسعه بخش عشایری، کشاورزی، روستایی، کارگری، کارمندی و غیره از دادن مالیات معاف هستند. اما باید به این نکته اشاره کنیم که در این بخش از قانون مالیاتی تبصره و شرایط خاصی نیز وجود دارد که برای معافیت مالیاتی باید مورد بررسی و توجه قرار گرفته شود تا این قانون به صورت کامل و اصولی اجرا شود.

درآمد ناشی از صادرات

ماده 141 قانون مالیاتی، می‌گوید صد در صد درآمد به دست آمده از فعالیت‌های صادرات خدمات،کالاهی غیر نفتی و محصولات کشاورزی از دادن مالیات معاف هستند و 20 در از درآمد حاصل از صادراتمواد خام مشمول نرخ صفر مالیات می‌باشند.

معافیت سپرده‌های بانکی در مالیات

قانون تا سال 1401 بر درآمد حاصل از سپرده‌های بانکی معاف مالیاتی در نظر گرفته بود؛ اما برخی از شرکت‌‌ها از این روش استفاده میکردند و سرمایه خود را برای سرمایه گزاری و پیشرفت مورد استفاده قرار نمی‌دادند و در بانک ها سپرده می‌کردند و به همین دلیل تبصره‌ای ایجاد شده که سپردههای مختلف بانکی یا موسسات غیر بانکی مشمول مالیات 25 در صدی هستند. اما شرایط وجود دارد که سپرده‌های بانکی از معافیت مالیاتی استفاده کنند.

معافیت فعالیت‌های آموزشی

همان‌طور که در قانون مالیاتی، ماده 134 ذکر شده است، درآمدی که از تعلیم و تربیت به دست میاید مانند موسسه‌های آموزشی، مدارس غیر انتفاعی، موسسه های فنی و حرفه‌ای که دارای مجوز رسمی از سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و دانشگاه‌ها دارند از دادن مالیات معاف هستند. حتی مراکز ورزشی، نگهداری از کودکان و سالمندان و غیره در این دسته قرار دارند و معافیت مالیتی بر روی آن‌ها قرار می‌گیرد.

شرکت‌های دانش‌بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان، مؤسسات خصوصی و تعاونی که هدف بر رشد اقتصاد و آموزش علمی کشور دارند نیز دارای معافیت مالیاتی هستند. این شرکت ها در جامعه علمی و اقتصادی تاثیرات بسیار زیادی دارند و به همین دلیل دولت فعالیت‌های که دانش بنیادی هستند را دست‌کم نزدیک به 15 سال از پرداخت مالیات معاف کرده است. معرفی انواع معافیت مالیاتی در ایران جمع‌بندی معافیت مالیاتی چیست؟ سالی که در ذهن اکثر افرادی که دارای شغل هستند و فعالیت‌های مختلفی انجام می‌دهند به وجود آمده است. معافیت مالیاتی برای برخی از مشاغل و فعالیت‌ها است که در رشد و پیشرفت جامعه تأثر گذار هستند و دولت برای حمایت از آن‌ها قانون معافیت از مالیت را برای آن‌ها در نظر گرفته است. در این مقاله به‌صورت کامل به معافیت مالیاتی پرداختیم و انواع آن را به شما معرفی کرده‌ایم.
[rank_math_rich_snippet id="s-cd249e5b-7d1a-4a49-bc6d-3c608dc9dc3c"]

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

2 دیدگاه در “معافیت مالیاتی چیست و معرفی انواع آن در ایران

دیدگاهتان را بنویسید

برای ارسال دیدگاه، نیاز است که وارد حساب کاربری خود شوید
کتاب ایستگاه پایانی حقوق و دستمزد

تخفیف ویژه + ارسال رایگان
به مدت محدود

همین الان میخوام
کتاب
کتاب
ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد