تفاوت حسابداری و حسابرسی چیست؟
تفاوت حسابداری و حسابرسی
5
(1)

تفاوت حسابداری و حسابرسی؟

حسابداری و حسابرسی از شاخه‌های علم حسابداری هستند که هر کدام بازار کار مخصوص خود را داشته و هر ساله افراد مختلفی به این رشته‌ها ورود می‌کنند تا کسب درآمد داشته باشند. در نگاه اول افرادی وجود دارند که حسابداری را همانند حسابرسی می‌پندارند و گمان می‌کنند که این دو هیچ تفاوتی با هم ندارند، درصورتی‌که اصلاً این‌گونه نیست و این دو رشته‌های جدا از هم هستند که هر کدام وظیفه خاصی دارند. به همین دلیل است که ما قصد داریم در این مقاله درباره تفاوت حسابداری و حسابرسی صحبت کرده و اطلاعات مختلفی در این زمینه به دست بی آوریم. بهتر است که در ادامه این مقاله با نخبه حساب همراه باشید.

تفاوت حسابداری و حسابرسی چیست

حسابداری چیست؟

بهتر است که قبل از بررسی تفاوت حسابداری و حسابرسی به‌طورکلی بفهمیم که حسابداری چیست و به چه دردی می‌خورد تا پس از کسب اطلاعات بیشتر درباره تفاوت‌ها صحبت نماییم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره رشته حسابداری می‌توانید مقاله حسابداری چیست را مطالعه نمایید.

حسابداری یک علم کامل این که پایه اصلی و اساسی آن ریاضی است و به‌طورکلی کارشناسان معتقد هستند که حسابداری به‌عنوان زبان تجارت شناخته می‌شود و در تجارت حتماً به حسابداری احتیاج خواهد بود و نمی‌توان به‌هیچ‌وجه آن چشم‌پوشی نمود.

یک حسابدار در طول روز وظایف مختلفی را بر عهده دارد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه بهتر است که مقاله وظایف حسابدار چیست را مطالعه نمایید تا به طور کامل با وظایف حسابداران آشنا شوید.

به‌طورکلی یک حسابدار وظیفه دارد که داده‌های مالی یک شرکت را جمع‌آوری نموده و از آن گزارش‌هایی به دست بی آورد و آن را در اختیار مدیران قرار دهد تا بتوانند از این گزارش‌ها برای تصمیم‌گیری نهایی استفاده نمایند و شرکت در مسیر درستی قرار گرفته باشد.

به‌طورکلی حسابداران در طول روز تنها با اعداد و ارقام سروکار دارند و باید آن‌قدر دقیق باشند تا به‌هیچ‌عنوان در محاسبات خود اشتباه نکنند، زیرا اشتباهات حسابداری به مقدار قابل‌توجهی در آینده شرکت‌ها و تولیدی‌های بزرگ کشوری تأثیرگذار خواهد بود و باید مدیریت شود.

البته که حسابداری انواع و شاخه‌های مختلفی دارد که باید به آن توجه داشته باشید. برای مثال یکی از شاخه‌های حسابداری، حسابداری مالیاتی است که به‌صورت کاملاً تخصصی به امور مالیاتی یک شرکت می‌پردازد و وظیفه ندارد به دیگر قسمت‌های مالی شرکت‌های مختلف نفوذ کند.

آشنایی با تفاوت حسابداری و حسابرسی

حسابرسی چیست؟

قبل از بررسی تفاوت حسابداری و حسابرسی بهتر است که اطلاعات کلی درباره حسابرسی نیز به دست بی آوریم و به‌طورکلی با آن آشنا شویم. درصورتی‌که می‌خواهید کاملاً با حسابرسی آشنا شوید بهتر است که مقاله حسابرسی چیست ما را مطالعه بفرمایید.

برخی از افراد تصور می‌کنند که حسابرسی همان حسابداری است و فرقی با هم ندارند، درصورتی‌که اصلاً این‌طور نیست. بر اساس قوانین وضع شده حتی یک حسابرس نمی‌تواند به‌صورت قانونی وظایف یک حسابدار را انجام دهد و این کار به‌عنوان جرم تلقی می‌شود.

همان‌طور که خودتان می‌دانید انسان‌ها جایز و الخطا هستند و به همین دلیل ممکن است که حسابداران در ارزیابی داده‌های مالی شرکت‌ها با مشکل مواجه شوند. درصورتی‌که این مشکلات پیدا نشده و رفع نشوند آینده مالی شرکت با خطر جدی مواجه است و باید هرچه سریع‌تر رفع گردد.

در چنین شرایطی این تیم حسابرسی است که وارد عمل می‌شود تا بتواند این مشکلات را پیدا کرده و خطرات جدی را از شرکت موردنظر دور کند. معمولاً همه شرکت‌ها تیم حسابرسی داخلی ندارند و آن را برون‌سپاری می‌کنند. شما می‌توانید به‌راحتی خدمات حسابرسی موردنیاز خود را از نخبه حساب دریافت نمایید.

شرکت‌ها اسناد مالی به‌دست‌آمده توسط گروه حسابداری خود را توسط حسابرسان مختلف قرار می‌دهند تا این حسابرسان این اسناد مالی را به‌صورت کاملاً دقیق بررسی نمایند و درصورتی‌که در این اسناد مشکلی وجود داشت هرچه سریع‌تر آن را به مدیران محترم اطلاع دهند.

البته دقت نمایید که هیچ حسابرسی وظیفه ندارد مشکلات یافت شده را اصلاح‌کرده و در اختیار شما قرار دهد. حسابرس تنها این وظیفه را خواهد داشت مشکلات را پیدا کرده و به شما اطلاع دهد و این تیم حسابداری شرکت شما است که وظیفه دارد مشکلات حسابداری یافته شده را رفع نماید.

حسابداری چه شباهتی با حسابرسی دارد؟

بهتر است که قبل از اشاره به تفاوت حسابداری و حسابرسی کمی درباره شباهت‌های این دو شاخه نیز صحبت کنیم و اطلاعات مختلفی به دست بی آوریم. علی‌رغم تفاوت‌های زیاد این دو شاخه شباهت‌های مختلفی نیز با هم دارند که بهتر است شما نیز از این شباهت‌ها باخبر باشید.

شباهت اول این است که همه حسابداران و حسابرسان از یک فرمول و روش‌های تجزیه‌وتحلیل یکسان استفاده می‌کنند و در این زمینه هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. برخی از افراد تصور می‌کنند که شیوه کاری حسابداران و حسابرسان با هم متفاوت است که اصلاً این‌طور نیست.

در واقع به زبان ساده می‌توان گفت که حسابرسان نیز نوعی حسابدار هستند که برای انجام کار خاصی تعلیم‌دیده‌اند و طوری یاد گرفته‌اند که بتوانند اسناد مالی مختلف را بررسی کرده و به‌راحتی مشکلات آن را پیدا کرده و خیلی سریع گزارش دهند. اخلاق حرفه ای در شغل حسابرسی بسیار مهم و پر اهمیت است.

هر دو این رشته‌ها سعی دارند که به برخی از اسناد مالی اعتبار بدهند و ارزش آن را بالا ببرند. بدون شک درصورتی‌که یک صورت مالی توسط حسابرسان نیز تأیید شده باشد و به آن ارزش منتقل شده باشد ارزش بالاتری نزد مدیران دارد نت از آن برای تصمیم‌گیری‌های آینده خود استفاده نمایند.

لازم به ذکر است که حسابرسان نیز همانند حسابداران دارای مدرک حسابداری هستند و این موضوع نیز یکی از شباهت‌های اصلی فاحش بین این دو رشته محسوب می‌شود که باید به این موضوع دقت و توجه لازم را داشته باشید و از آن اطلاع داشته باشید.

به‌طورکلی درصورتی‌که شما به‌صورت کامل روی مباحث حسابداری مسلط نباشید نمی‌توانید به یک حسابرس تبدیل شوید و باید سطح علمی شما در زمینه حسابداری تأیید شده باشد. حسابرسان به‌منظور رفع اشکالات حسابداری به وجود آمده‌اند و درصورتی‌که علم کافی نداشته باشند بدون شک هیچ اشکالی نیز برای رفع یافت نخواهد شد.

تفاوت حسابداری و حسابرسی

حال وقت آن رسیده است تا به موضوع اصلی بپردازیم و درباره تفاوت حسابداری و حسابرسی بپردازیم. این دو رشته تفاوت‌های زیادی با هم دارند و به همین دلیل است که افراد معتقد هستند که حسابرسی به‌صورت کامل با حسابداری تفاوت دارد و نباید این دو را به هم مربوط کرد.

اولین تفاوت نوع فعالیت آن‌ها است که بسیار پر اهمیت است. حسابداران به‌صورت روزانه وظیفه دارند که تنها به ثبت رویدادهای مالی بپردازند و آن را تجزیه‌وتحلیل کرده و گزارش تهیه نمایند. این در حالی است که حسابرسان وظیفه دارند که صحت اسناد مالی تولید شده توسط حسابداران را تأیید کنند.

یکی دیگر از تفاوت‌ها این است که زمان فعالیت آن‌ها نیز متفاوت است. به‌طورکلی حسابداران مختلف وظیفه دارند تا به‌صورت کامل تراکنش‌های مالی را ثبت نمایند. این در حالی است که زمان فعالیت اصلی حسابرسان در پایان هر سال مالی است.

تفاوت بعدی این است کسی که قصد دارد به‌عنوان حسابدار فعالیت کند حتماً نیاز ندارد که در ابتدای کار مدرک معتبر دانشگاهی و آکادمیک داشته باشد. این در حالی است که برای تبدیل‌شدن به یک حسابرس حتماً باید در زمینه حسابداری کاملاً خبره و کاربلد باشید، در غیر این صورت نمی‌توانید به‌صورت حسابرس فعالیت نمایید.

فعالیت حسابداران باید کاملاً منظم باشد و اصول حسابداری را در آن رعایت کرده باشند. درصورتی‌که نظمی در حسابداری وجود نداشته باشد حتماً در آینده موجب مشکلات مختلفی خواهد شد. این در حالی است که در حسابرسی این ضرورت خیلی دیده نمی‌شود و وظیفه اصلی حسابرسان تجزیه‌وتحلیل داده‌ها است.

این‌ها تفاوت فاحشی بود که بین حسابداری و حسابرسی دیده می‌شوند و حتماً باید به آن‌ها توجه لازم را داشته باشید. به‌خاطر همین تفاوت‌ها است که حسابداری به‌صورت کامل از حسابرسی متمایز شده است و رشته مخصوص به خودش را دارد. حال به خود شما بستگی دارد که به‌عنوان یک حسابدار فعالیت کنید یا دوست دارید که یک حسابرس باشید.

معرفی تفاوت حسابداری و حسابرسی

جمع‌بندی

در نهایت با مقاله تفاوت حسابداری و حسابرسی همراه شما عزیزان بودیم و اطلاعات مختلفی را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. حال شما به‌خوبی با تفاوت‌های این دو شاخه از علم حسابداری آشنا هستید و می‌دانید که این دو شاخه با هم یکسان نیستند. همچنین دانستن این تفاوت‌ها موجب می‌شود که شما در انتخاب رشته آینده خود راحت‌تر باشید و راحت‌تر بین حسابداری و حسابرسی انتخاب نمایید و ادامه تحصیل بدهید.

 

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

3 دیدگاه در “تفاوت حسابداری و حسابرسی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

برای ارسال دیدگاه، نیاز است که وارد حساب کاربری خود شوید
ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد