وظایف حسابرس چیست؟
وظایف حسابرس چیست
0
(0)

وظایف حسابرس چیست؟

بدون شک یکی از شاخه‌های اصلی و اساسی حسابداری را حسابرسی تشکیل داده است و افراد زیادی تمایل نشان می‌دهند که به‌عنوان یک حسابرس در بازار شروع به فعالیت کنند. اما چیز آشکار این است که حسابرسی با حسابداری متفاوت بوده و این دو وظایف متفاوتی نیز با هم دارند. آیا شما قبل از ورود به حرفه حسابرسی از وظایف این شغل اطلاعاتی دارید و می‌دانید که کارفرما از شما چه چیزی می‌خواهد؟ اگر شما نیز به دنبال پاسخ سؤال وظایف حسابرس چیست؟ هستید بهتر است که در ادامه این مقاله نیز با نخبه حساب همراه باشید.

وظایف حسابرس چیست

به چه کسی حسابرس گفته می‌شود؟

بهتر است که قبل از پاسخ به سؤال وظایف حسابرس چیست؟ کمی درباره خود رشته حسابرسی صحبت کنیم و بدانیم که به چه کسی حسابرس گفته می‌شود؟ معمولاً برخی از افراد حسابرسان را با حسابداران یکی می‌دانند که اصلاً این‌طور نیست و این دو با هم تفاوت‌های مختلفی دارند.

همان‌طور که در مقاله حسابداری چیست؟ به شما عزیزان توضیح دادیم، حسابداران در طول روز مواظیف مختلف زیادی دارند. خحسابداران وظیفه دارند که روزانه صورت‌های مالی شرکت را ثبت کرده و مورد ارزیابی قرار دهند و گزارش آن را برای بهبود وضعیت مالی شرکت در اختیار کارشناسان قرار دهند.

این در حالی است که یک حسابرس رسمی به‌هیچ‌عنوان این کارها را انجام نمی‌دهد و وظایف روزانه آن کاملاً با دیگر حسابداران متفاوت است. در واقع بر اساس قانون کشور در این زمینه هیچ حسابرسی حق انجام امور حسابداری را نداشته و این خلاف مقررات و قانون است.

به‌طورکلی وظیفه اصلی حسابرسان در طول روز این است که تمامی داده‌هایی که توسط بخش حسابداری شرکت‌ها به وجود آمده است را بررسی کرده و تحلیل نمایند. حسابرسان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند و موجب می‌شود که میزان خطای انسانی در واحد حسابداری کاهش پیدا کند و شرکت با بحران مالی مواجه نگردد.

در بسیاری از مواقع مخصوصاً در بخش مالیاتی حسابداران به مشکلات مختلفی می‌خوردند در ثبت و تهیه صورت‌های مالی به مشکل می‌خوردند. اما واحد حسابرسی با جزئیات کامل روی این اسناد حسابداری ریز می‌شود تا هیچ اشکال یا تقلبی درون صورت‌های مالی رخ نداده باشد. در صورت تشخیص، ایراد در اختیار مدیران قرار خواهد گرفت تو خودشان اسناد مالی را مجدداً تغییر داده و اصلاح نمایند.

به‌طورکلی حسابرسان وظیفه ندارند که اشتباهات پیدا شده را اصلاح نمایند و تنها در قالب یک گزارش اشکالات را در اختیار مدیران قرار می‌دهند. اگر قصد دارید که بیشتر با وظایف حسابرسی آشنا شوید بهتر است که در ادامه همچنان با ما همراه باشید.

این مقاله را هم مطالعه کنید: تفاوت حسابداری و حسابرسی چیست؟

چند مورد از وظایف حسابرس ها

حساب‌های شرکت را ارزیابی کند

در جواب سؤال وظایف حسابرس چیست؟ باید به ارزیابی حساب‌های مالی شرکت موردنظر اشاره کرد. یک حسابرس وظیفه دارد تا به‌صورت مکرر حساب‌های شرکت را ارزیابی کرده و مورد بررسی قرار دهد و گزارش آن را ثبت کرده و در اختیار مدیران گرامی قرار دهد.

لازم است بدانید که همه کشورها مخصوص خود قوانین مالی مختلفی دارند که اشخاص حقیقی و حقوقی موظف هستند که این قوانین را رعایت کرده و به‌هیچ‌وجه آن‌ها را سیر پا نگذارند. اما نکته اصلی اینجا است که خیلی از افراد عالی از این قوانین باخبر نیستند و همین موضوع می‌تواند برای آن‌ها دردسرساز شود.

اما یکی از وظایف اصلی حسابداران این است که باید از قوانین مالی کشور موردنظر خبر داشته باشند و به‌خوبی روی تمامی این قوانین آگاه باشند. در صورت عدم ناآگاهی این قوانین در طول زمان برای شرکت شما مشکل‌ساز خواهند شد و می‌توانند شما را به دردسر بی اندازند.

به همین دلیل حسابرسان به‌صورت مکرر حساب‌های شرکت را مورد آنالیز و ارزیابی قرار می‌دهند تا تمامی فعالیت‌های آن از نظر قانونی مشکلی نداشته باشد و بر اساس قوانین کشور باشد. در صورت بروز مشکل در فعالیت حساب‌ها خیلی سری رفع گردند و منع قانونی ایجاد نکنند.

این مقاله در خصوص حسابرسی را نیز بخوانید: حسابرسی چیست؟ + اطلاعات دقیق و کاربردی

جمع‌آوری و تحلیل‌کردن ارقام

همان‌طور که گفتیم یکی از وظایف اصلی حسابداران این است که به‌صورت مکرر گزارش‌هایی را درباره اسناد حسابداری تنظیم کرده و در اختیار مدیریت قرار دهند. ازآنجایی‌که این گزارش‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند و برای تصمیم‌گیری‌های آینده از آن‌ها استفاده می‌گردد باید صحت سنجی شوند.

حال در جوای سؤال وظایف حسابرس چیست؟ باید گفت که صحت سنجی تمامی این اسناد حسابداری بر اساس واحد حسابرسی شرکت است و باید به‌تمامی این اسناد رسیدگی گردد تا هیچ مشکلی در آن‌ها وجود نداشته باشد و همه اعداد و ارقام به‌درستی و در صحت کامل ثبت شده باشند.

به‌طورکلی حسابرسان باید دائماً در حال جمع‌آوری اعداد و ارقام مربوط به شرکت باشند و روی این اعداد تحلیل‌های مختلفی را اعمال کنند و حواسشان به همه چیز باشد. به‌طورکلی حسابرسان یک پله از حسابداران بالاتر هستند و حق نظارت‌کردن روی عملکرد آن‌ها را دارند.

جمع‌آوری این اطلاعات و اعداد و ارقام صرفاً به این دلیل است که واحد حسابرسی کنترل کامل روی واحد حسابرسی داشته باشد و به‌صورت مکرر فعالیت آن‌ها را بررسی کرده و صحت سنجی کند تا هیچ خطای انسانی در حساب و کتاب‌های شرکت به وجود نیاید.

شناسایی‌کردن ویژگی های کسب‌وکار

یکی دیگر از وظایف واحد حسابرسی این است که درباره کسب‌وکار موردنظر تحقیق کرده و ویژگی های بزرگ و جزئی آن را شناسایی نمایند. این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار بوده و بهتر است که به‌عنوان یک حسابرس به‌هیچ‌عنوان روی این کار چشم‌پوشی نکنید.

یک حسابرس می‌تواند با شناسایی‌کردن ویژگی ها، کسب‌وکار موردنظر را بهتر بشناسد و این کار نتیجه‌ای جز بهترشدن فرایند رسیدگی به امور مالی شرکت نخواهد داشت. در جوای وظایف حسابرس چیست؟ حتماً باید به گزینه شناسایی‌کردن ویژگی های کسب‌وکار نیز اشاره نمود.

 این مقالعه را هم بخوانید: حسابرسی چیست؟ + اطلاعات دقیق و کاربردی

ساعت کاری حسابرسان به چه صورت است؟

حال که به‌طورکلی به سؤال وظایف حسابرس چیست؟ پاسخ دادیم وقت آن رسیده است تا کمی درباره ساعت کاری حسابرسان نیز صحبت کنیم و اطلاعاتی در این زمینه به شما عزیزان ارائه دهیم. آیا شما به‌طورکلی می‌دانید که حسابرسان چقدر در روز فعالیت می‌کنند و محل کار آن‌ها کجاست؟

شرکت‌های بزرگ مختلف زیادی وجود دارند که خودشان در داخل سازمان واحد حسابرسی دارند و حسابرسان را برای بررسی اسناد مالی استخدام می‌کنند و شما می‌توانید به‌عنوان یک حسابرس در یکی از این شرکت‌ها استخدام شده و کاری تمام‌وقت داشته باشید.

اما بیشتر شرکت‌ها سعی می‌کنند که از خدمات حسابرسی استفاده کرده و رسیدگی اسناد را به شرکت‌های حسابرسی برون‌سپاری کنند. شما می‌توانید در یکی از شرکت‌های حسابرسی نیز استخدام شده و فعالیت خود را در این بازار آغاز نمایید و از این طریق کسب درآمد داشته باشید.

البته که برخی از حسابرسان نیز وجود دارند که به‌صورت کاملاً مستقل کارکرده و به‌صورت تکی با شرکت‌های مختلف همکاری می‌کنند. معمولاً چنین حسابدارانی در از منزل خودشان پروژه‌ها را پیش می‌برند و یا یک دفتر رسمی برای رسیدگی به پروژه‌های حسابرسی خود دارند.

ساعت کاری این شغل به خود شما عزیزان بستگی خواهد داشت. شما می‌توانید به دو صورت تمام‌وقت و پاره‌وقت کار پیدا کرده و در شرکت‌های مختلف مشغول به کار شوید. به‌طورکلی در بیشتر مواقع ساعت کاری حسابرسان در هفته بیشتر از 40 ساعت نخواهد بود.

البته که اوج کاری حسابرسان نیز مانند حسابداران معمولی در پایان سال خواهد بود. در پایان سال حسابرسان وظیفه دارند تا تمامی گزارشات مربوط به حسابداری را بررسی نمایند تا پس از صحت سنجی این گزارشات در اختیار سرمایه‌گذاران شرکت قرار بگیرد و از وضعیت مالی شرکت باخبر شوند.

چه مواردی وظایف حسابرس است

جمع‌بندی

در نهایت با مقاله وظایف حسابرس چیست؟ در خدمت شما عزیزان بودیم و اطلاعات مختلفی را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. اگر قصد دارید که وارد حرفه حسابرسی شوید نیاز است که حتماً وظایف آن را بدانید و بشناسید تا در آینده به مشکلی جدی بر نخورید و آینده مالی عالی و درخشانی در انتظار شما عزیزان باشد. به‌طورکلی وظیفه اصلی حسابرسان این است که عملکرد واحد حسابداری شرکت‌ها را مورد ارزیابی و آنالیز قرار دهند و اطمینان پیدا کنند که حسابداران شرکت کار خود را به‌خوبی انجام داده‌اند همچنین درباره ساعت کاری حسابرسی نیز صحبت کردیم و اشاراتی به آن داشتیم.

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

2 دیدگاه در “وظایف حسابرس چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

برای ارسال دیدگاه، نیاز است که وارد حساب کاربری خود شوید
ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد