حسابرس چه کسی است؟
حسابرس چه کسی است؟
0
(0)

حسابرس کیست؟

شاید این سؤالی باشد که ذهن شما را نیز درگیر کرده باشد. خیلی از افراد هنوز هم حسابداری را با حسابرسی قاتى می‌کنند. اما حسابرس یک شخص جداگانه است که وظیفه‌های مختلفی نیز دارد و به طور مستقیم به حسابداری مرتبط نمی‌شود و نباید اشتباه گرفت. همین موضوع باعث شد تا ما سعی کنیم در این مقاله به سؤال حسابرس چه کسی است؟ پاسخ کامل دهیم و شما را کاملاً روشن کنیم؛ پس بهتر است که در ادامه این مقاله با نخبه حساب همراه ما باشید.

حسابرس چه کسی است؟

حسابرس می‌تواند یک شخص حقیقی یا حقوقی باشد. درصورتی‌که می‌گوییم حسابرس حقوقی بدین معاً است که شما با یک شرکت حسابرسی روبه‌رو هستید که جمعی از حسابرسان در آن فعالیت می‌کنند و در قالب فرمی خاص به مشتریان خود خدمات مشخصی را ارائه می‌دهند.

در واقع حسابرس شخصی است که روی اسناد مالی و صورت‌های مالی نظارت می‌کند تا مطمئن باشد همه آن‌ها به‌درستی تنظیم شده‌اند. ما در یک مقاله به‌صورت جداگانه تفاوت حسابداری و حسابرسی چیست را بررسی کرده‌ایم. شما می‌توانید با مطالعه آن اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.

باید اشاره کنیم که حسابداری استانداردهای خاص و مخصوص به خودش را دارد. تمامی حسابداران موظف هستند تا وظایف خود را بر اساس چارچوب این استانداردها انجام دهند. درصورتی‌که چارچوب رعایت نشود عملاً کار با مشکل مواجه خواهد شد.

حسابرسان به‌تمامی استانداردهای حسابداری و در کنار آن به استانداردهای حسابرسی مسلط هستند و با بررسی اسناد و مدارک مطمئن می‌شوند که صورت‌های مالی بر اساس این استانداردها تنظیم شده باشد و هیچ بخشی با این استانداردها مغایرت نداشته باشد.

باید اشاره کرد که معمولاً حسابرس وظایف سنگین‌تری نسبت به حسابدار خواهد شد. برای حسابدار امکان اشتباه وجود دارد، اما مدیران از حسابرسان استفاده می‌کنند تا متوجه اشتباهات ممکن شوند. به همین دلیل حسابرس نباید در انجام کار خود اشتباهی داشته باشد.

به‌طورکلی حسابرس با واحد حسابداری شرکت در ارتباط نیست. وقتی که گزارش نهایی آماده شد گزارش نهایی را در اختیار مدیریت قرار خواهد داد و این مدیریت است که تصمیم‌گیری می‌کند. اگر تقلب یا اشتباهی در اسناد مالی وجود داشته باشد، حسابرس وظیفه‌ای برای اصلاح آن‌ها ندارد.

به چه کسی حسابرس گفته می شود

مهارت‌هایی که یک حسابرس باید داشته باشد

حال که فهمیدید که حسابرس چه کسی است وقت آن رسیده تا با مهارت‌های یک حسابرس ماهر نیز آشنا باشید. این‌گونه در هنگام انتخاب شغل آینده خود تصمیم‌گیری بهتری خواهید داشت و راحت‌تر می‌توانید بین حسابداری و حسابرسی بهترین گزینه را انتخاب نمایید.

معمولاً اولین مهارتی که یک حسابرس باید داشته باشد این است که کاملاً به حسابداری و قوانین مختلف آن تسلط داشته باشد و فنون مختلف حسابداری را به‌خوبی آموزش دیده باشد. یک حسابرس مهارت بیشتری نسبت به یک حسابدار تازه‌کار در این امور دارد.

البته که قانون دست‌وبال حسابرسان را در این زمینه بسته است. بر اساس قوانینی که وضع شده است هیچ حسابرسی حق ندارد که به‌عنوان یک حسابدار در واحدهای تجاری استخدام شده و کارهای حسابداری را انجام دهد که این قانون نیز قابل‌توجه خواهد بود.

یکی از مهارت‌های حسابرس حرفه‌ای این است که باید کاملاً روی نرم‌افزار و سخت‌افزار تسلط داشته باشد. در حال حاضر حسابداری با نرم‌افزارهای مختلف گره‌خورده است و درصورتی‌که حسابرس کار با کامپیوتر را بلد نباشد نمی‌تواند از این نرم‌افزارها خروجی بگیرد.

مهارت بعدی یک حسابرس حرفه‌ای این است که باید خیلی ریزبین و دقیق باشد. حتی یک رقم اشتباه نیز می‌تواند به‌طورکلی صورت‌های مالی را با مشکل مواجه کند و شما باید حواستان به این موضوع باشد و آن‌قدر ریزبین باشید تا کوچک‌ترین اشتباه را کسب نمایید.

همچنین شما به‌عنوان یک حسابرس باید مهارت مکالمه و ارتباط برقرارکردن و علاوه‌برآن کار تیمی را داشته باشید. کارفرماها به‌صورت مستقیم با شما در ارتباط هستند و شما باید توانایی این را داشته باشید تا شرایط را به‌صورت کامل برای آن‌ها شرح دهید و مشکل را بازگو نمایید.

چه شرکت‌هایی به حسابرس احتیاج دارد؟

پس از پاسخ به سؤال حسابرس چه کسی است؟ بهتر است که کمی بازار کار این حرفه را نیز بررسی نمایید. دانستن اینکه چه اشخاص حقیقی و حقوقی به حسابرس احتیاج دارند به‌نوعی می‌تواند آینده بازار این رشته را برای شما عزیزان مشخص نماید.

همان‌طور که قانون مجاب کرده است همه شرکت‌ها مجبور هستند که واحد حسابداری داشته باشند، چنین قانون مشابهی برای واحد حسابرسی نیز نیاز دارد. البته که در این قانون گفته نشده که همه شرکت‌ها نیاز به داشتن واحد حسابرسی هستند و باید توجه داشته باشید.

بر اساس قوانین مختلف تمامی شرکت‌هایی که در بورس اوراق بهادار و فرابورس قرار دارند نیاز به واحد حسابرسی خواهند داشت. اگر شرکتی قصد داشته باشد که به‌تازگی نماد خود را در بورس ثبت نماید نیاز است که واحد حسابرسی را به شرکت خود اضافه نماید.

حسابرسان در طول سال تمامی اسناد مالی شرکت را مورد بررسی قرار می‌دهند. در پایان سال نیز این واحد وظیفه دارد تا یک گزارش نهایی از وضعیت مالی شرکت تهیه نماید. این گزارش در سامانه کدال ثبت خواهد داشت تا همه سهام‌داران قادر به ارزیابی آن باشند.

بقیه شرکت‌ها که در بورس وجود ندارند اجباری نیست که حتماً واحد حسابرسی داشته باشند و یک فرایند اختیاری است. در حال حاضر شرکت‌های مختلف زیادی وجود دارند که واحد حسابرسی مخصوص به خودشان را داشته و می‌توانید در آن‌ها استخدام شوید.

ازآنجایی‌که شرکت‌های بزرگ گردش مالی و اسناد مالی گسترده‌ای دارند، حتماً به یک تیم حسابرسی قدرتمند احتیاج خواهند داشت. درصورتی‌که بتوانید در این شغل حرفه‌ای شوید و رزومه خوبی برای خود درست کنید می‌توانید در این شرکت‌ها نیز استخدام شوید.

در ادامه بخوانید: وظایف حسابرس چیست؟

چگونه حسابرس شویم؟

پس از اینکه فهمیدیم حسابرس چه کسی است، باید بفهمیم که چگونه می‌توانیم به یک حسابرس تبدیل شویم و خیلی راحت وارد بازار کار شده و از این روش کسب درآمد داشته باشیم. شما برای تبدیل‌شدن به یک حسابرس موفق نیاز دارید که در دانشگاه تحصیل داشته باشید.

در دانشگاه حسابرسی از زیر شاخه‌های علم حسابداری محسوب می‌شود و شما می‌توانید با انتخاب رشته حسابرسی در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی اقدام به آموزش این رشته بکنید و در نهایت بتواند مدرک معتبر خود را از دانشگاه دریافت نمایید و مشغول به کار شوید.

همچنین شما می‌توانید در کنار دانشگاه در کلاس‌های آموزشگاه‌های مختلف نیز شرکت کنید و علم خود را در این زمینه گسترش دهید. برخی از آموزش‌های خصوصی پروژه محور بوده و مطالب جدیدتری نسبت به دانشگاه به شما اضافه می‌کنند و تجربه شما را نیز بیشتر می‌نمایند.

بهتر است چند وقتی نیز به‌عنوان کارآموز در شرکت‌های مختلف اقدام به فعالیت کنید تا در محیط کار نیز تجربه کسب کنید. در ابتدای کار ممکن است با چالش‌های مختلفی مواجه شوید که وجود یک فرد باتجربه‌تر در کنار شما می‌تواند شرایط را برای شما عزیزان راحت‌تر کند.

حسابرس کیست

در ادامه بخوانید: ویژگی های حسابرس موفق

جمع‌بندی

در نهایت با مقاله حسابرس چه کسی است همراه شما بودیم و به این سؤال چالش‌برانگیز پاسخ دادیم. شما می‌توانید به‌جای حسابداری شغل حسابرسی را برگزینید و از آن کسب درآمد داشته باشید. شرکت‌های مختلفی هستند که به حسابرس احتیاج دارد؛ علاوه‌برآن شما می‌توانید در شرکت‌های حسابرسی نیز فعالیت داشته باشید. در حال حاضر حسابرسی نیز طرف‌داران بسیار زیادی پیدا کرده است و افراد مختلفی به آن جذب می‌شوند.

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

2 دیدگاه در “حسابرس چه کسی است؟

  1. اشتراک ها: لیست تجمیعی چیست؟ | نخبه حساب

دیدگاهتان را بنویسید

برای ارسال دیدگاه، نیاز است که وارد حساب کاربری خود شوید
کتاب ایستگاه پایانی حقوق و دستمزد

تخفیف ویژه + ارسال رایگان
به مدت محدود

همین الان میخوام
کتاب
کتاب
ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد