فهرست مقاله
Toggleمعرفی شغل های حسابداری که مسیر شما را روشن می کنند
حسابداری یک مهارت بسیار محبوب و مورد نیاز جامعه است و به علت عالی بودن بازار کار رشته حسابداری در آینده افراد زیادی برای یادگیری آن اقدام خواهند کرد. یکی از موارد مهم که علاقه مندان باید آن را بدانند شغل های رشته حسابداری است.
افراد فکر میکنند که با یادگیری مهارت حسابداری میتوانند فقط یک حسابدار ساده شوند که اصلاً اینطور نیست و شغلهای مختلف دیگری نیز وجود دارد که با رشته حسابداری در تناسب بوده و میتوانید آنها را نیز انتخاب نمایید. هر کدام از این شغلها مزایا و قوانین خودشان را دارند. اگر بیشتر میخواهید با شغل های رشته حسابداری آشنا شوید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
هدف شغل حسابداری و شغلهای رشته حسابداری
بههرحال هر شغلی برای یک هدف خاصی به وجود آمده و پشت شغل های رشته حسابداری نیز اهداف خاصی وجود دارد. در زمانهای قدیم بازارهای مالی اینطور گسترده و پیچیده نبوده و بسیار ساده بودند. به همین دلیل خود صاحبین کسبوکارها میتوانستند به ارقام مالی خود رسیدگی کرده و آنها را سروسامان بدهند.
اما با پیشرفتهای متعدد بشر در زمینههای مختلف بخش مالی نیز دچار تحول بسیار عظیمی شد؛ تحولی که نیاز به حسابدار در شرکتها و سازمانها بسیار زیاد شد. بدون شک هر شرکت یا هر فروشگاهی دارای یک بخش مالی میباشد که نیاز است به آن بخش رسیدگیهای لازم انجام شود.
این وظیفه حسابدارها است که این رسیدگیها را انجام دهند. در شغلهای رشته حسابداری شما با هیچچیزی به جز اعداد و ارقام سروکار ندارید. اعداد و ارقامی که شاید برای خیلی از افراد بیمعنی باشند و نتوانند از دل آن موضوعات مختلفی را بیرون بکشند.
اما یک حسابدار میتوانید این همه اعداد و ارقام را تجزیهوتحلیل کرده و یک گزارش نهایی از آن را آماده و به مدیریت تحویل دهد. حال مدیریت نیز میتواند در جریان وضعیت و مسیر مالی شرکت قرار گرفته و تصمیمات مهم و تأثیرگذار را برای آینده شرکت اتخاذ کند.
سالیان سال است که رشته حسابداری در دانشگاهها تدریس میشود. ازآنجاییکه نام این رشته حسابداری است، افراد فکر میکنند که تنها به یک حسابدار ساده تبدیل خواهند شد؛ اما حسابداری شاخههای مختلف زیادی دارد که هر کدام وظایفشان متفاوت بوده و مزایای مختلفی نیز دارند.
بهطورکلی رشته حسابداری به 5 شغل اصلی تقسیم بندی میشود که میتوانیدبا دیدن آموزش حسابداری به تمامی آنها ورود کنید. البته که هر کدام از این شغلهای اصلی به شغلهای دیگری نیز تقسیم بندی میگردند که در این مقاله به 5 بخش اصلی پرداخته شده است و دانستن آنها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هست، در ادامه همراه تیم نخبه حساب باشید تا بیشتر با این شغلها آشنا شوید.
شغل حسابداری
حسابداری شناختهترین شغل در این حرفه است که احتمالاً همه شما از این شغل اطلاع دارید. یک حسابداری وظیفه دارد تا صورتهای مالی شرکت را بهصورت روزانه ثبت نماید؛ این ثبت ممکن است در دفاتر مختلف دولتی یا برنامههای مخصوص حسابداری هر شرکت صورت بگیرد.
البته که وظایف شما به همین سادگی نیز نخواهد بود. بههرحال ثبت یک سری ارقام در طول روز چندان کار سختی نیست و اصلاً به علم خاصی نیاز ندارد. وظیفه اصلی شما این است که در طول روز پای این اعداد و ارقام بنشینید و آنها را تحلیل کرده و به یک گزارش نهایی برسید که به درد مدیران بخورد.
البته بهتر است در طول روز صورتهای مالی که در نرمافزارهای حسابداری و مکانهای دیگر ثبت شده است بارها مرور و تکرار شود تا هیچ مشکلی در این زمینه وجود نداشته باشد. اشتباه واردکردن اعداد هر چند کوچک میتواند گزارشهای مالی شرکت را به هم بریزد.
بهطورکلی شما وظیفه دارید با نظارت دائم روی فعالیتهای مالی شرکت آن را در مسیر درست قرار دهید. علاوهبرآن شما میتوانید بهصورت تکی یا حتی دورکاری با شرکتها و فروشگاههای کوچک نیز همکاری داشته باشید و در شرکتها استخدام نشوید.
شغل حسابرسی
حسابرسی نیز یکی از شغل های رشته حسابداری است که در آن باید دقت بیشتری به خرج داد. معمولاً مسئولیت حسابرسها از حسابدارها بیشتر بوده و شاید اشتباه یک حسابدار همیشه موجب بروز مشکل نشود؛ اما اشتباه حسابرس مسلماً مشکلساز خواهد بود.
معمولاً حسابرسها برای مجموعههای خاصی فعالیت میکنند و همه شرکتها حسابرس ندارند. معمولاً شرکتها و سازمانها خدمات حسابرسی را از موسسههای حسابرسی دریافت میکنند. ولی معمولاً شرکتهای بزرگ علاوه بر حسابداری واحد حسابرسی نیز دارند.
یک حسابرس تمامی کارهایی که حسابدار میکند را باید انجام دهد. در واقع هدف اصلی از ایجاد شغل حسابرسی این بود که فرایند حسابداری مالی با دقت بسیار بالاتری صورت بگیرد و درصد خطای شرکتها در رسیدگی به صورتهای مالی مختلف کاهش پیدا کند.
تمامی گزارشهای مالی که یک حسابدار آمده میکند به واحد حسابرسی ارسال خواهد شد. حال واحد حسابرسی با حسابکردن مجدد صورتهای مالی از صحت و درستی فرایند حسابداری اطمینان حاصل میکند. البته که همه شرکتها از خدمات حسابرسی بهره نمیبرند و حسابدار باید با نهایت دقت کار خود را انجام دهد.
شغل حسابرسی ممیزی
حسابرس ممیزی شخصی است که تنها برای یک شرکت خاص کار میکند و تمامی تمرکز و حواسش روی یک شرکت خاص است. در چنین شرایطی ازآنجاییکه حسابرس تنها روی امور واحدی کار میکند تمرکز بسیار بالاتری دارد و میتواند درصد خطا را بسیار کاهش دهد.
اگر بخواهیم منطقی نگاه کنیم واحد حسابرسی هر شرکت نیز یک شرکت حسابرسی ممیزی محسوب میشود؛ زیرا همانطور که مشخص است افراد تنها به حسابرسی امور داخلی خود شرکت میپردازند و با مسائل دیگر کاری ندارند.
حسابرس ممیزی وظایفی همچون رسیدگی به دفاتر مالیاتی را دارد. اظهارنامههای مالیاتی، بودجهبندی شرکتها و رسیدگی به گزارشهای مالیاتی شرکت از جمله وظایف اصلی و بارز یک حسابدار ممیزی است که شغلی پیچیده و با مسئولیت بسیار سنگین است.
شغلهای مختلفی متعدد زیادی وجود دارند که با حسابرسی ممیزی هم رده بوده و میتوانند کار یکدیگر را انجام دهند. برای مثال حسابرس ممیزی یک شرکت میتواند مدیر ارشد مالی آن شرکت باشد. بهطورکلی حسابرس مالیاتی با مدیر ارشد مالی دائم در تعامل بوده و گزارشهای مالی خود را نیز باید برای مدیر ارشد مالی ارسال نماید.
تحلیلگر مالی
یکی دیگر از شغل های رشته حسابداری تحلیلگر مالی است. شما میتوانید بهراحتی وارد شغل جذاب تحلیلگر مالی شده و فعالیت خود را آغاز کنید. معمولاً وظایف و مسئولیتهای یک تحلیلگر مالی کمتر از حسابداران و حسابرسان بوده و استرس کمتری نیز دارد.
تحلیلگران مالی بهصورت مستقیم روی آینده شرکتها و فروشگاههای مختلف نقش دارند؛ زیرا تحلیل درست آنها میتواند بهراحتی موجب گسترش و بزرگشدن شرکت شود. همانطور که میدانید یکی از بهترین روشها برای کارکرد پول سرمایهگذاری در عرصههای مختلف است.
بهطورکلی شرکتهای کوچک و بزرگ هر روزه در حال سرمایهگذاری پولهای خود در مکانهای مختلف است. یک تحلیلگر مالی وظیفه دارد تا بسترهای مختلف را تحلیل و آنالیز کرده تا بهترین مسیر برای سرمایهگذاری شرکت پیدا شده تا درآمد شرکت افزایش پیدا کند.
البته که همیشه تحلیلگرها معرف مکان برای سرمایهگذاری نیستند. اگر شخصی شرکت یا فروشگاهی داشته باشد و بخواهد در مکان دیگری سرمایهگذاری کند و نداند که این مکان خوب هست یا نه؛ باید به سراغ تحلیلگر مالی بیاید. حال تحلیلگر با علم بالایی که در زمینه مالی دارد جوانب را بررسی کرده و به این نتیجه میرسد که مکان موردنظر سوددهی لازم را برای شرکت موردنظر داشته باشد.
اگر احساس میکنید که تجربه و استعاد بالا در زمینه تحلیل شرکتهای مختلف دارید بهتر است بهجای حسابداری به عنوان یک تحلیلگر ملی فعالیت خود را آغاز نمایید؛ ئر حال حاضر حسابدارهای خوبی در بازار داریم اما جای خالی یک تحلیلگر مالی همیشه در شرکتهای مختلف حس میشود.
البته شما میتوانید حسابداری و تحلیلگری را همزمان انجام دهید و به عنون تحلیلگر مالی در شرکتهای کوچکترفعالیت کنید.
مدیر ارشد مالی
مدیر ارشد مالی بالاترین مقامی است که یک حسابدار میتواند در شرکت به آن برسد. بهطورکلی همه حسابداران و حسابرسان داخلی هر شکرت زیر نظر مدیر ارشد مالی فعالیت میکنند. همه حسابداران باید در ابتدا گزارشهای خود را در اختیار مدیر ارشد مالی قرار دهند.
مهمترین وظیفه این مدیر ارشد مدیریت و رسیدگی بهصورت حسابهای مالی یک شرکت است. بدون شک در بخش حسابداری شرکت مدیر ارشد بیشترین میزان مسئولیت را داشته و استرس بالاتری دارد. البته درصورتیکه علم بالایی داشته باشید و به خود و تیمتان ایمان داشته باشید چیزی برای استرس کشیدن باقی نخواهد ماند.
بههرحال انتخاب یک حسابدار درست و کاربرد از وظایف مدیر ارشد است. درصورتیکه حسابدار موردنظر دچار اشتباه شده و مدیر ارشد نیز متوجه آن نشود واحدهای اجرایی شرکت مدیر ارشد را مقصر این موضوع خواهند دانست و باید مراقبت کرد.
پس از اینکه تمامی گزارشات به مدیر ارشد اجرایی رسید او تمامی این گزارش ها را مورد بررسی قرار میدهد تا از صحت آنها مطمئن شود. درصورتیکه مدیر ارشد از درستی همه آنها اطمینان حاصل کرد گزارش نهایی در اختیار مدیر اجرایی قرار خواهد گرفت تا تصمیم نهایی درباره سیاستهای جدید شرکت اخذ گردد.
جمعبندی
در نهایت با شغل های رشته حسابداری آشنا شدیم. شما برای اینکه به هر یک از این شغلها ورود کنید نیازی به داشتن مدرک دانشگاهی نیست و میتوانید به صورت آزاد در دوره های آموزش حسابداری مقدماتی شرکت کنید. هر شخصی میتواند یک انگیزه شخصی برای انتخابکردن هر یک از شغلهای بالا داشته باشد. برای مثال درآمد حاصله از تمامی این شغلها یکسان نیست و برخی از آنها علیرغم زحمت و مسئولیت کمتری که دارند درآمد آنها نیز بیشتر است. حال که با شغلهای رشته حسابداری آشنا شدید میتوانید باتوجهبه روحیات و علایق خود یکی از این شغلها را برای آینده انتخاب نمایید.
میانگین امتیاز 1 / 5. تعداد آرا: 1
2 دیدگاه در “معرفی شغل های حسابداری که مسیر شما را روشن می کنند”
تشکر از ارائه این مطلب
تشکر بابت ارسال نظر