فهرست مقاله
Toggleمعدل لازم برای رشته حسابداری
مسئله بسیار مهم، علاقه مندان به رشته حسابداری است. معدل از مهمترین عوامل برای ادامه تحصیل دادن میباشد. هرساله علاقه مندان بسیار زیادی به دلیل نداشتن معدل کافی نمیتوانند وارد این رشته شوند. البته برای ورود به بازار کار رشته حسابداری نیازی به داشتن مدرک تحصیلی مرتبط نیست، داوطلبان میتوانند با شرکت در کلاس های آموزش حسابداری به صورت آزاد مهارت مورد نیاز را به دست بیاورند و وارد بازار کار شوند. در این مقاله تیم نخبه حساب قصد دارد به معدل لازم برای رشته حسابداری بپردازد تا داوطلبان متوجه شوند که میتوانند، در این زمینه ادامه تحصیل دهند یا خیر؛ باما همراه باشید.
گرایشهای مختلف رشته حسابداری
لازم به ذکر است که حسابداری گرایشهای مختلفی دارد که شما باید قبل از فرایند آموزش گرایش موردعلاقه خود را انتخاب نمایید. اولین گرایش رشته حسابداری، حسابداری مالی است. در این گرایش به شما یاد داده خواهد شد که چگونه اطلاعات مالی را ثبت و آنها را تحلیل نموده و در قالب یک گزارش به کارفرما تحویل دهید.
گرایش بعدی حسابداری مدیریت است که بسیار جذاب و جالب بوده و میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد. در این گرایش به شما آموزش داده خواهد شد تا چگونه عملیاتهای مالی مختلف یک مؤسسه یا شرکت را مدیریت یا ارزیابی نمایید تا مدیران را در انتخابهای درستتر راهنمایی کنید.
گرایش سوم حسابداری صنعتی بوده و این رشته بیشتر در شرکتها و کارخانههایی خواهان دارد که مشغول تولید محصول یا ارائه خدمات هستند. در این رشته شما یاد میگیرید که چگونه بهای تمام شده یک محصول یا خدمات را محاسبه نمایید و گزارش نهایی شما روی فرایند قیمتگذاری محصولات و خدمات تأثیر کاملاً مستقیم دارد.
حسابداری دولتی گرایش بعدی رشته حسابداری است و سروکار شما در این رشته با مؤسسهها و نهادهای دولتی است. در چنین گرایشی شما فرامیگیرید تا بتوانید صورتهای مالی مؤسسات مالی را ثبت کرده و با تحلیل و تجزیه آن شروع به گزارشنویسی درباره آن کنید.
گرایش پنجم رشته حسابداری که خواهان زیادی داشته و بازار کار آن نیز مناسب است حسابداری مالیاتی است. در چنین گرایشی سروکار شما با امور مالیاتی خواهد بود. معمولاً حسابدارهای مالیتی در ادارات دارایی کارایی بسیار زیادی دارد. همچنین شما میتوانید بهعنوان یک حسابداری مالیاتی به بررسی صورتهای مالیاتی شرکتهای خصوصی و دولتی متعددی بپردازید.
آخرین گرایش رشته حسابداری نیز به حسابداری بانکی اختصاصدادهشده است. چنین گرایشی معمولاً بازار کار محدودتری داشته و شما تنها میتوانید در مؤسسات مالی مختلف شروع به فعالیت کنید. درصورتیکه علم بالایی داشته باشید میتوانید بهراحتی بهعنوان یک حسابدار در بانکهای مختلف کشور شروع به فعالیت کنید؛ البته به شرطی که معدل لازم برای رشته حسابداری را داشته باشید.
درسهایی که برای قبولی در حسابداری باید تقویت شوند
در رشتههای حسابداری یک سری دروس پایه وجود دارد که در مدرسه آنها را پاس کنید. اما در مدرسه درسهای مختلفی خوانده میشود؛ ولی همه آنها در رشته حسابداری قابلاستفاده نیستند. شما برای ورود به حسابداری تنها باید روی سه درس اصلی تمرکز داشته باشید.
ازآنجاییکه حسابداری علم بازی با اعداد و ارقام است، بدون شک تقویت درس ریاضی از ارکان اصلی حسابداری محسوب میشود که باید به آن واقف باشید. درصورتیکه به علم ریاضی علاقهای ندارید به نظر در گرایشهای مختلف حسابداری به مشکلات مختلفی خواهید خورد.
بهتر است در زمان انتخاب رشته دبیرستان رشته حسابداری را انتخاب کنید تا بیشتر در فضای این رشته قرار بگیرید. درس دوم که بهشدت نیاز است درس اقتصاد بوده که در دبیرستان با آن مواجه خواهید شد. اگر میخواهید در رشته حسابداری فعالیت کنید بهتر است که بهخوبی دروس اقتصاد خود را مطالعه نمایید.
دو دروس ذکر شده در بالا بالاترین اهمیت را داشته و باید بیشتر تمرکز شما روی آنها باشد. البته که دروس مختلفی همچون علوم اجتماعی و زبان و ادبیات فارسی نیز هستند که باید به آنها توجههای لازم را داشت و نباید نمرهای در این دروس ساده و کاربردی از دست داد.
در تعیین نمرات هر درس ضریب خاصی دارد که اهمیت آن درس را مشخص مینماید. در میان دروس مختلف درس ریاضی با داشتن ضریب 4 بالا ترین اهمیت را دارد. درس اقتصاد نیز از ضریب 3 برخوردار بوده و علوم اجتماعی و ربان و ادبیات فارسی نیز از ضریب 2 برخوردار هستند. ضریب باقی دروسی که نام برده نشده نیز ضریب یک دارند و تأثیر خیلی بالایی روی معدل ندارند.
اگر میخواهید که به حداقل معدل لازم برای رشته حسابداری دست پیدا کنید بهتر است بیشتر وقت خود را روی دروسی با ضریب بالاتر بگذارید و حداکثر نمره را کسب کنید. دروس با ضریب یک را هم میتوانید با نمره متوسط پاس کنید تا بهراحتی وارد رشته حسابداری شوید.
رشته حسابداری مناسب چه کسانی است
بدون شک بازار کار رشته حسابداری یکی از دلایل اصلی است که افراد را مجاب میکند که پا به این رشته گذاشته و بهعنوان یک حسابدار فعالیت خود را آغاز کنند. اما همه چیز بازار کار نیست و حسابدارها معمولاً با چالشهای مختلفی روبهرو هستند و شما باید ببینید که توان روبهروشدن با این چالشها را داشته باشید.
اولین چالش پیش و رو حضور اعداد و ارقام مختلف در همه جای زندگی شما است. بدون شک یک حسابدار بیشتر از هر چیزی در دنیا اعداد و ارقام خواهد دید و این اعداد هر لحظه از زندگی در کنار آنها است. به همین دلیل بود گفتیم که حسابداری برای افرادی که ارتباط خوبی با ریاضی برقرار نمیکنند مناسب نیست.
مسئله بعدی این است که حسابدارها در طول روز فعالیت آن چنان بالایی ندارند. تنها کاری که نیاز است بکنید این است که پشت میز کار خود بنشینید و با استفاده از کامپیوتر و ابزارهایی که دارید شروع به تحلیل صورتهای مالی شرکت کرده و به دنبال مشکلات کوچک و بزرگ باشید.
یک حسابدار حرفهای و کاربلد باید بهخوبی با ادبیات فارسی آشنایی داشته باشد. شما باید در طول روز قدرت این را داشته باشید که انواع مختلفی از گزارشها را نوشته و به مقامات بالاتر تحویل دهید. بدون شک این گزارشات فقط باید به زبان فارسی نوشته شوند و آنقدر واضح باشند تا مدیران را از مشکلات به وجود آمده باخبر کنند. اگر با چالشهای این چنینی مشکل خاصی ندارید میتوانید به یک حسابدار کاربلد تبدیل شوید.
حداقل معدل لازم برای رشته حسابداری
حسابداری از جمله رشتههایی است که برای رود به دانشگاههای تاپ باید در آزمون کنکور شرکت کنید. اگر قصد شرکت در کنکور را دارید که بهتر است بهجای معدل روی تستزنی و مباحث درسی خود تمرکز کنید. البته که معدل روی رتبه کنکور نیز تأثیرگذار است؛ اما تأثیر آن در حال حاضر خیلی زیاد نیست.
اما اگر قصد ندارید در کنکور شرکت کنید و به دنبال ثبتنام در دانشگاههای بدون کنکور هستید؛ بدون شک باید شرط معدل را جدی بگیرید. درصورتیکه معدل لازم برای رشته حسابداری را نداشته باشید چارهای جز شرکت در کنکور و قبولی در آن نخواهید داشت.
در حال حاضر حداقل معدل برای پذیرش دانشگاهها در رشته حسابداری 14 است. درصورتیکه معدل کلی دیپلم شما از 14 بالاتر باشد خیلی راحت با توجه به ظرفیت دانشگاه میتوانید در زشته مربوطه پذیرفته شوید. بهتر است که اصلا برای معدل 14 برنامه ریزی نکنید.
هر دانشگاهی ظرفیتی دارد و صرفاً داشتان حداقل معدل لازم برای رشته حسابداری کافی نیست. بدون شک افرادی که از معدل بالاتری برخوردار هستند شانس بالاتری نیز برای پذیرش در دانشگاهها دارند. معدل 16 به بالا میتواند گزینه بهتر و مناسب تری برای برنامه ریزی های درسی شما باشد.
ادامه تحصیل رشته حسابداری در دانشگاههای خارجی
برای ادامه تحصیل در دانشگاههای خارجی مشخصاً معدل 14 کافی نخواهد بود. اگر واقعا قصد دارید برای آموزش در دانشگاههای خارجی اقدام کنید بهتر است که معدل خود را به بالای 18 بیاورید تا شانس پذیرفته شدن شما بسیار بالاتر برود و بتوانید به مهاجرت فکر کنید.
حسابداری از جمله شغلهایی است که بازار کار خارجی آن نیز بسیار پر رونق بوده و حقوق و مزایای خوبی به حسابداران در خارج از کشور تعلق میگیرد. در حال حاضر کشور انگلیس بهترین کشور برای مهاجرت حسابداران است؛ زیرا در این کشور حقوق حسابدارها از دیگر نقاط بالاتر است.
مهاجرت از طریق کنکور برای افراد آسانتر از معدل لازم برای رشته حسابداری خواهد بود. درصورتیکه شما در کنکور جواز شرکت در دانشگاههای برتر ایران را داشته باشید خیلی راحت میتوانید برای تحصیل در خارج از کشور اقدام کرده و مهاجرت کنید.
در حال حاضر دانشگاههای مختلف زیادی در دنیا از دانشجویان دانشگاههای برتر ایران استقبال میکنند و شما نیز میتوانید بهراحتی یکی از این افراد باشید. اما اگر تمرکز شما در حال حاضر صرفاً روی بازار کار ایران است دانشگاههای بدون کنکور نیز میتوانند گزینه مناسبی برای شما عزیزان باشند.
جمعبندی
در نهایت با معدل لازم برای رشته حسابداری با شما همراه بودیم. بهتر است که مسئله معدل را جدی بگیرید و اگر معدل کمتر از میزان استاندارد دارید هرچه سریعتر با مطالعه بیشتر معدل خود را افزایش دهید. درصورتیکه از معدل مشخص شده پایینتر باشید دانشگاههای مربوطه از ثبتنام شما امتناع خواهند کرد و شما از مسیر شغلی که برای خود انتخاب نمودهاید دور خواهید ماند. البته که تحصیل در دانشگاه تنها راه ورود به حسابداری نیست و شما میتوانید با شرکت در دوره های حسابداری مدرک کسب کرده و شروع به کار کنید. شما میتوانید در حال حاضر برای آغاز فرایند یادگیری خود از دورههای آموزشی مجموعه ما نیز استفاده نمایید.
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
2 دیدگاه در “معدل لازم برای رشته حسابداری”
مفید و جامع بود
سپاس از شما