برای رشته حسابداری چه درس های باید قوی باشم؟
سوالی که در ذهن افراد بسیار زیادی از علاقه مندان این رشته وجود دارد. حسابداری از جمله رشتههایی است که همیشه متقاضیان زیادی دارد و هر ساله به تعداد آنها نیز افزوده میشود. البته که ورود به رشته حسابداری با محدودیتهایی مواجه بوده و شما باید نمرههای لازمه را از درسهای اصلی کسب نمایید. یک سری درسها هستند که بهصورت پایه داخل این رشته گنجانده شده و شما برای اینکه بتوانید در این رشته به موفقیت برسید نیاز است که این درسها را تقویت نمایید. اگر شما نمیدانید که برای رشته حسابداری چه درس های باید قوی باشد بهتر است در ادامه این مقاله با ما همراه باشیم تا بیشتر درباره این موضوع صحبت نماییم.
نکته: البته برای ورود به این بازار کار نیازی به داشتن مدرک تحصیلی مرتبط نیست و شما میتوانید بهخ صورت آزاد دوره آموزش حسابداری بگذرانید و بعد از به پایان رسیدن دوره و داشتن مهارت کافی وارد بازار کار شوید.
کدام دروس را تقویت کنیم؟
دروسی وجود دارند که پیشنیاز اصلی رشته حسابداری محسوب میشود. برای اینکه بتوانید در این رشته تحصیل کنید حداقل برای قبولی در این رشته باید یک سری دروس را تقویت کرده و نمره خود را در آن افزایش دهید تا بتوانید راحتتر در حسابداری تحصیل نمایید.
اولین درسی که باید به آن توجه لازم را داشته باشید و خودتان را درونش تقویت کنید درس ریاضی است. بهطورکلی ریاضی از مباحث پایه و تخصصی رشته حسابداری محسوب میشود و شما روزانه با انواع مختلفی از فرمانها و روابط ریاضی برای محاسبه صورتهای مالی سروکار خواهید داشت.
درس دومی که باید به آن توجه لازم را داشته باشید درس زبان و ادبیات فارسی است. یک حسابدار باید بهخوبی با دستور زبان فارسی آشنا باشد تا بتواند گزارشهای کاری خوانا کاملاً استاندارد بنویسد. شما با کمک همین گزارشها باید مشکلات به وجود آمده را با مدیران شرکت در میان بگذارید.
همچنین شما باید نگاه ویژهای به دروس اقتصاد و علوم اجتماعی داشته باشید. درس اقتصاد بعد از ریاضی بیشترین اهمیت را داشته و حتماً باید خودتان را در این درس تقویت نمایید. تقویت درس علومانسانی نیز میتواند خصوصیات اجتماعی شما در راستای حسابدار خوب شدن را بهبود ببخشد.
بهطورکلی اگر بخواهید در این رشته تدریس کنید باید مجموع معدل دیپلم شما بالای 14 باشد. درس ریاضی با ضریب 4، درس اقتصاد با ضریب 3 و درس علوم اجتماعی و زبان ادبیات با ضریب 2 بیشترین تاثیر را روی معدل کل شما می گذارند.
البته اگر شما در دبیرستان رشته حسابداری را برای تحصیل انتخاب کرده باشید اوضاع متفاوت خواهد بود. اینگونه در دبیرستان نیز باید دروس تخصصی مربوط به حسابداری را پاس نمایید. در این مورد دروس تخصصی حسابداری اولویت بیشتری نسبت به درسهای معرفی شده دارند؛ زیرا معمولاً این دروس از ضریب 12 برخوردار هستند.
دروسی که در رشته حسابداری با آنها روبهرو خواهید شد
پاسخ سؤال برای رشته حسابداری چه درس هایی باید قوی باشد هنوز به پایان نرسیده است. وقتی که شما وارد رشته حسابداری میشوید نیز با مباحث مختلفی آشنا میشوید که باید تمامی آنها را پاس کنید؛ اما برخی از این درسها از دیگر دروس اهمیت بیشتری داشته و برای قبولی در رشته حتماً باید به این دروس توجه لازم داشته باشید.
اولین درسی که ابتدا با آن آشنا خواهید شد مبانی حسابداری است. این درس به طور جامع درباره حسابداری و اجزای آن توضیح میدهد. برای مثال در این درس با انواع دورههای مالی و ترازنامهها آشنا میشوید. ازآنجاییکه این درس خشت اول فعالیت تحصیلی شما است باید آن را تقویت کرده و بهخوبی آموزش ببینید.
دروس بعدی پر اهمیت حسابداری مالی و حسابداری مدیریت هستند. هدف این درسها آموزش شیوه جمعآوری اطلاعات و ارائه گزارش مالی است. در درس حسابداری مدیریت نیز یاد خواهید گرفت که چگونه تصمیمگیری مالی انجام دهید و منابع مالی را بهدرستی مدیریت کنید.
مالیت و حسابداری مالیاتی نیز از جمله دروس مهم و اساسی حسابداری هستند که باید تقویت شوند. در چنین دروسی ابتدا شما با مالیت و قوانین مربوط به آن آشنا خواهید شد. پس از آن به طور کاملاً آموزش میبینید که چگونه مالیات را حساب کرده و چگونه اظهارنامه مالیاتی آماده نمایید.
علاوه بر اینها دروس حسابداری بینالمللی و حسابداری بینالمللی مالیاتی از جمله دروس مهم شما است. لازم است بدانید که اصول حسابداری و مالیات مربوط به شرکتها در همه جای دنیا یکسان نبوده و در چنین دروسی شما با تفاوت کشورهای مختلف آشنا خواهید شد.
حسابداری بانکی و حسابداری هزینه نیز آخرین درسهایی است که باید خودتان را در آن تقویت نمایید. در این دروس به ترتیب با مبانی اولیه و اصلی حسابداری بانکی آشنا خواهید شد. در درست دوم نیز یاد میگیرید که چگونه با کمک فرمولها و تکنیکهای مختلف بتوانید هزینههای مرتبط با یک شرکت را محاسبه نمایید.
از چه گروه درسی میتوان وارد رشته حسابداری شد؟
حال که متوجه شدید برای رشته حسابداری چه درس های باید قوی باشد، وقت آن رسیده متوجه شویم که بهطورکلی از کدام رشتهها میتوان وارد حسابداری شد و در این رشته ادامه تحصیل داد. اگر از همان اول قصد دارید در این رشته تحصیل کنید بهتر است که در دبیرستان نیز رشته حسابداری را انتخاب نمایید.
بهطورکلی لازم به ذکر است که حسابداری جزو رشتههای شناور ایران محسوب میشود. این موضوع بدنی معنی است که شما میتوانید از هر رشتهای که خواستید در رشته حسابداری به تحصیل ادامه دهید. فرقی نمیکند که شما دیپلم تجربی دارید یا دیپلم ریاضی، شما میتوانید بهراحتی حسابداری بخوانید.
در هر شرایطی کافی است تا شرط معدل را رعایت کرده باشید تا بهراحتی پذیرفته شوید. البته که بیشتری پذیرفتهشدگان رشته حسابداری دارای دیپلم انسانی بوده و از این شاخه به حسابداری وارد شدهاند.
برای رشته حسابداری باید کامپیوتر یاد گرفت؟
برخی از افراد هستند که با کامپیوتر ارتباط خوبی برقرار نکرده و نمیتوانند بهخوبی از امکانات آن استفاده کنند. اما سؤال اصلی اینجا است که برای ورود به رشته حسابداری آیا باید مهارتهای مربوط به کامپیوتر خود را تقویت کنیم و نیازی یا نیازی به این موضوع نیست؟
همانطور که گفتیم حسابداری رشتهای است که دقت و تمرکز در آن بسیار مهم بوده و باید بادقت به جزئیات از بروز کوچکترین اشکالات جلوگیری نمود. اما هر کاری هم انجام دهید نمیتوان درصد خطای انسانی را از بین برد و همیشه گریبانگیر حسابداران بوده است.
همین موضوع باعث شده تا برای حسابداری از نرمافزارهای مختلف کامپیوتر استفاده شود. در حال حاضر نرمافزارهای مختلفی برای حسابداری طراحی شدهاند که هر کدام از آنها ویژگیهای خودشان را دارند و به شرکت بستگی دارد که بخواهد از کدام نرمافزار استفاده نماید.
اولین نرمافزاری که شما باید کاملاً روی آن تسلط داشته باشید و همه مباحث مربوط به آن را یاد بگیرید نرمافزار اکسل است. بهطورکلی متخصصان نرمافزار اکسل را بهعنوان دست راست حسابداران میشناسد و ضروری است حتماً کارکردن با آن را یاد بگیرید.
البته که حتماً لزومی ندارد که شما کارکرد با کامپیوتر را داشته باشید و میتوانید بهصورت سنتی و قدیمی به کار خود ادامه دهید؛ اما مسئله اصلی اینجا است که در حال حاضر درصد بسیار بالایی از شرکتها از نرمافزارهای مختلفی برای یکپارچهسازی سیستم حسابداری خود استفاده میکنند.
چنین موضوعی باعث میشود تا شما بیشتر موقعیتهای شغلی بزرگ و حساس خود را به دلیل عدم تقویت مهارتهای مربوط به کامپیوتر از دست بدهید و شرایط شما برای پیشرفتهای شغلی سخت از همیشه میشود پس عاقلانه است که این مهارت را در خود تقویت نمایید.
کتاب های حسابداری دانشگاهی
اگر بخواهید میتوانید قبل از انتخاب رشته حسابداری مهمترین کتابهای دانشگاهی این رشته را خریده و مطالعه کنید تا متوجه شوید آیا این رشته به درد شما میخورد یا خیر؟ به طور کلی این رشته ده کتاب مهم دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:
- اصول حسابداری (جلد 1 و 2) – نویسنده: جعفر صفاری – انتشارات چالش
- حسابداری مالی – نویسنده: سید حسین حسینی نژاد – انتشارات ترمه
- حسابداری بهای تمام شده – نویسنده: حمیدرضا انصاری – انتشارات چالش
- حسابداری حسابداری دولتی – نویسنده: علی اصغر حسینی – انتشارات ترمه
- حسابداری مالیاتی – نویسنده: محمود حسینی – انتشارات چالش
- حسابداری حسابداری بازرگانی – نویسنده: احمد حسینی – انتشارات ترمه
- حسابداری حسابداری صنعتی – نویسنده: محمد حسینی – انتشارات چالش
- حسابداری حسابداری سرمایهگذاری – نویسنده: علی حسینی – انتشارات ترمه
- حسابداری حسابداری بیمه – نویسنده: حسین حسینی – انتشارات چالش
- حسابداری مالی ( جلد 1 و 2 ) – نویسنده:حسن همایون – انتشارات ترمه
تا کتابهای آموزشی مربوط به رشته حسابداری را تهیه نکرده باشید نمیتوانید متوجه شوید که این رشته میتواند مناسب شما باشد یا خیر؟ تمامی این کتابها در فروشگاههای کتاب معتبر ایران وجود دارند و حتی میتوانید نسبت به خرید اینترنتی این کتابها نیز اقدام نمایید.در ضمن ما در گروه آموزشی وخدمات حسابداری و حسابرسی نخبه حساب کتاب های بسیاری منتشر کرده ایم که از جدیدترین کتاب ما می توان به ایستگاه پایانی اکسل در حسابداری اشاره کرد که می تواند از کتاب های بسیار مفید جهت یادگیری اکسل در حسابداری و ورود به حوزه کار حسابداری اشاره کرد.
البته نیاز نیست که روی مطالب این کتابها کاملا ریز شوید. یک نگاه کلی به سر تیترهای کتابها میتواند حس شما درباره رشته حسابداری را برملا کند. البته که نگاه جزئی به قسمتهای مختلف کتاب بهتر بوده و شما را بیشتر در تصمیمگیری یاری خواهد کرد؛ ولی در چنین شرایطی مجبور هستید وقت بیشتری صرف نمایید. در بین کتابهای بالا اثر وارن بافت حسابداری مالی میتواند کمک شایانی به شما بکند.
برای درک بهتر مفاهیم کتب حسابداری می توانید مقاله بهترین کتاب حسابداری مالیاتی
چه دورههای آموزشی برای یادگیری حسابداری است؟
شاید خواندن کتاب های تخصصی در خصوص حسابداری برای شما کمی در ابتدای ورود به این حوزه مشکل باشد پس در ابتدا توصیه میشود کتاب های مقدماتی این حوزه را مطالعه کنید و همچنین میتواانید برای یادگیری مفاهیم اولیه و پاسخ دادن به این پرسش که آیا من توانایی یاد گیری حسابداری را دارم از دوره های آفلاین آموزش حسابداری مقدماتی استفاده کنید که از ویژگی های این دوره ها میتوان به زبان بسیار ساده استاتید و توضیح بسیار ساده تر مفاهیم اولیه نسبت به کتب حسابداری اشاره کرد و در صورت علاقمندی و اشتیاق به یادگیری بیشتر میتوانید دوره آفلاین حسابداری پیشرفته تهیه کنید و این گونه با آگاهی کامل وارد این رشته پر تقاضا و درآمدزا شوید.
جمعبندی
در نهایت تیم نخبه حساب به سؤال، برای رشته حسابداری چه درس های باید قوی باشد، در این مقاله پاسخ داد. مهم نیست که چقدر در دروسی که به شما معرفی شد مشکل دارید. درصورتیکه حتماً میخواهید در این رشته ادامه تحصیل بدهید باید در این دروس خودتان را تقویت نمایید. اگر در دروسی مثل ریاضی واقعاً عملکرد ضعیفی دارید اصلا نگران نباشید خودتان را در آن بهبود دهید و سپس بهتر است وارد رشته حسابداری شوید هرچند در حسابداری فقط چهار عمل اصلی ریاضی مورد توجه قرار دارد. روشهای مختلفی برای تقویت درس ریاضی وجود دارد، بهتر است این روشها را مطالعه و بهترین آنها را انتخاب کنید تا بتوانید راحتتر دروس مدنظر را تقویت نمایید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و در ادامه این مقاله تصویر 10 کتاب مورد نیاز برای یادگیری مفاهیم اولیه آورده شده است و در پایان مقاله به سوالات متداول در خصوص چه درس هایی باید قوی باشیم پاسخ داده شده است.
سوالات متداول
در پاسخ به این سوال باید گفت که رشته حسابداری نیازمند دانش و توانایی زیاد در رشته حسابداری نیست زیرا در حسابداری ما با معادلات در ریاضی سر و کار نداریم و عمده عملیات های استفاده شده در حسابداری در خصوص علم ریاضی 4 عمل اصلی یعنی جمع , تفریق , ضرب و تقسیم است .
در پاسخ به این سوال نیز باید گفت برخلاف تصور اکثریت دانش آموزانی که میخواهند انتخاب رشته کنند رشته ریاضی در دانشگاه دروس ریاضی رشته های مهندسی را ندارد و همان دورس ریاضی عمومی یک و دو تدریس می شود.
برای ورد به این رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی شما میتوانید از رشته های حسابداری فنی حرفهای , کاردانش و رشته های نظری ریاضی,تجربی و انسانی وارد این رشته شوید.
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 3
2 دیدگاه در “برای رشته حسابداری چه درس هایی باید قوی باشیم”
برای صنعتی بهایابی 1 و 2 که تو همین سایت نخبه حساب موجوده فوق العاده هستش
ممنون از معرفی شما