حسابداری صنعتی چیست؟
حسابداری صنعتی چیست
0
(0)
آیا تابه‌حال نام حسابداری صنعتی به گوش شما خورده است و می‌دانید حسابداری صنعتی چیست بدون شک یکی از شاخه‌های حسابداری که طرف‌داران زیادی نیز دارد همین حسابداری صنعتی است. متأسفانه برخی از افراد خیلی با این شاخه آشنا نبوده و نمی‌دانند به‌طورکلی یک حسابدار صنعتی چه‌کارهایی را انجام می‌دهند و همین موضوع باعث می‌شود در هنگام انتخاب رشته به سراغ حسابداری صنعتی نروند. اما امروز ما اینجا هستیم تا به شما توضیح دهیم حسابداری صنعتی چیست؟ و به‌طورکلی شما را با وظایف این نوع حسابداری و اهمیت آن آشنا کنیم. اگر شما نیز در این زمینه مشتاق هستید بهتر است که در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. حسابداری صنعتی در جهان

تعریف حسابداری صنعتی

حسابداری صنعتی از جمله شاخه‌های حسابداری است که صرفاً در صنایع مختلف ایران و جهان کاربرد دارد. البته در خیلی از موارد شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات نیز می‌توانند از حسابداران صنعتی استفاده کرده و از علوم آن‌ها در قیمت‌گذاری نهایی بهره ببرند. به‌طورکلی یک حسابدار صنعتی وظیفه دارد تا بهای تمام شده برای هر محصول را محاسبه کرده و در قالب یک گزارش در اختیار مدیریت شرکت یا کارخانه قرار دهد. مقدار زیادی از هزینه‌های کارخانه‌های تولیدی سرمایه‌ای است که برای ساخت وسایل از آن استفاده می‌کنند. در برخی از مواقع می‌توان برخی از هزینه‌های ضروری که روی روند تولید تأثیر خیلی مستقیمی ندارند و در کیفیت دخیل نیستند را کاهش داد تا هزینه‌های تولید یک محصول کاهش پیدا کند. بدون شک کاهش هزینه با افزایش سود ارتباط مستقیمی داشته و همین موضوع اهمیت کار یک حسابدار صنعتی را نشان می‌دهد. درست زمانی که انقلاب صنعتی شروع به کار کرد نیاز به حسابداران صنعتی از همان زمان احساس شد و این نیاز تا به همین امروز نیز ادامه خواهد داشت. شرکت‌های مختلف برای ادامه فعالیت و مدیریت منابع مالی خود بهتر است که حتماً از یک حسابدار صنعتی استفاده نمایند. همان‌طور که می‌بینید هر روزه بازار مصرف بزرگ‌تر شده  و عرضه و تقاضا نیز نسبت به سال‌های قبلی افزایش می‌یابد. همین موضوع باعث شده تا بازار کار حسابداری صنعتی در آینده دستخوش تغییراتی باشد و در ادامه به حسابداران صنعتی بیشتری نیاز خواهد بود. بیشتر بدانیم: شغل های رشته حسابداری

وظایف یک حسابدار صنعتی

حال که فهمیدیم حسابداری صنعتی چیست؟ وقت آن رسیده تا به‌طورکلی با وظایف یک حسابدار صنعتی نیز آشنا شویم. همان‌طور که گفتیم می‌توان تمامی وظایف یک حسابدار صنعتی را به بررسی و محاسبه بهای تمام شده یک کالا خلاصه کرد که این کار فرایندی گسترده بوده و مراحل مختلفی دارد. در مرحله اول یک حسابدار صنعتی باید هزینه‌های مستقیم که به تولید کالا مرتبط هستند را محاسبه نماید. محاسبه هزینه‌های مستقیم تولید از جمله مهم‌ترین قسمت‌ها برای محاسبه بهای تمام شده بوده و باید حتماً به آن دقت لازم بشود و با صبر فراوان به جزئیات آن پرداخت. برخی از منابع نیز وجود دارند که به‌صورت غیرمستقیم روی قیمت کالا تأثیرگذار هستند. به‌هرحال یک شرکت باید بتواند هزینه‌های خود را با استفاده از فروش تأمین کرده و علاوه‌برآن از فروش محصولات خود سود نیز به دست بی آورد و به همین دلیل محاسبه منابع غیرمستقیم نیز باید در دستور کار قرار بگیرد. یک حسابدار صنعتی وظیفه دارد تا مراکز هزینه هر شرکت و خط تولید را یافته و روی آن‌ها تجزیه‌وتحلیل‌های مختلفی انجام دهد. در هر خط تولید عوامل مختلفی مانند برخی از دستگاه‌های تولید جزو مراکز هزینه شرکت محسوب می‌شوند. میزان مراکز هزینه هر شرکت با وظیفه حسابدار ارتباط مستقیم داشته و هرچه این مراکز کمتر باشند مسئولیت و کار شما نیز سبک‌تر خواهد بود. مهم‌ترین چیزی که همه شاخه‌های حسابداری در آن با هم تفاهم دارند؛ ارائه یک گزارش کامل و قابل‌فهم برای مدیران مجموعه است. یک حسابدار صنعتی نیز وظیفه دارد تا گزارش روند کاری خود را در اختیار بخش مدیریت برای بررسی‌های بیشتر قرار دهد. مدیران یک شرکت با بررسی گزارش‌های شما می‌توانند تصمیمات مالی مهم زیادی برای ادامه فعالیت شرکت بگیرند. معمولاً گزارش‌های حسابدار هزینه روی تعیین قیمت نهایی محصول تأثیر مستقیمی دار؛ پس بهتر است همیشه روی کار خود تمرکز لازم را داشته باشید.

اهمیت وجود حسابدار صنعتی

حال که فهمیدیم حسابداری صنعتی چیست؟ باید درباره اهمیت حضور یک حسابدار صنعتی نیز اطلاعاتی کسب نماییم. بدون شک اگر یک کارخانه یا شرکت تولیدکننده بخواهد که بهترین عملکرد را در زمینه تولید داشته باشد، بهتر است که از حسابداران صنعتی استفاده نماید. بدون شک سر و سمان دادن به داده‌های مالی شرکت چیزی جز شفاف‌سازی و اخذ تصمیمات بهتر نخواهد داشت. بدون شک هیچ مدیری در همه بخش‌ها کامل نیست و نیاز است که از عمل و تجربه متخصصان زمینه‌های مختلف به جهت پیشرفت شرکت استفاده نماید. یک مدیر توانمند توانایی این را ندارد که به‌صورت کاملاً دقیق میزان بهای تمام شده هر محصول را به دست بی آورد و همین موضوع از اهمیت بالای وجود یک حسابدار صنعتی خبر می‌دهد. حسابداری صنعتی با حسابداری مالی نیز تعامل داشته و می‌تواند روی عملکرد آن‌ها نظارت داشته باشد. معمولاً اهمیت حسابداری صنعتی در کشورهای پیشرفته‌تر دنیا بیشتر درک می‌شود و بازار کار این شغل در چنین کشورهایی بهتر است. به همین دلیل شما می‌توانید با کمک حسابداری صنعتی به کشورهای مختلف مهاجرت کرده و کار خود را در آنجا نیز ادامه دهید.

انواع هزینه‌یابی حسابداری صنعتی

یکی از مهم‌ترین گام‌ها برای افزایش سود شرکت‌ها هزینه‌یابی درست و مطمئن است تا بتوان با کاهش هزینه‌ها یا افزایش میزان سود از روش‌های مختلف میزان درآمد شرکت را در طولانی‌مدت و کوتاه‌مدت با افزایش مواجه کرد. اما هزینه‌یابی یک چیز ساده نیست. لازم است بدانید هزینه‌یابی اصولاً انواع مختلفی داشته که هر کدام به هزینه‌یابی بخش خاصی از کارخانه و شرکت می‌پردازد و هر کدام از آن‌ها اصول و استاندارد خاص خودش را دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا بفهمیم انواع هزینه‌یابی در حسابداری صنعتی چیست؟

هزینه‌یابی جذبی

در جواب هزینه‌یابی جذبی از انواع هزینه‌یابی در حسابداری صنعتی چیست؟ می‌توان گفت به‌تمامی هزینه‌هایی که در ساخت یک محصول به‌کاررفته است هزینه‌های جذبی می‌گویند. چنین هزینه‌هایی می‌تواند شامل هزینه‌های مواد مستقیم، دستمزد کارمندان، سربار سابت قیمت و سربار متغیر ساخت باشد.

هزینه‌یابی مستقیم

هزینه‌یابی مستقیم یا متغیر متفاوت بوده و کمی جزئی‌تر به موضوعات می‌پردازد. به‌طورکلی تمام هزینه‌هایی که به‌صورت مستقیم روی کالا تأثیر دارند محاسبه می‌شوند. برای مثال برخی از عوامل وجود دارد که قیمت آن‌ها می‌تواند روی تولید انبوه کالای موردنظر تأثیرگذار باشد؛ چنین هزینه‌هایی در قسمت مستقیم یا متغیر تقسیم‌بندی می‌شوند.

هزینه‌یابی تخمینی

بدون شک حسابداران صنعتی پیشگو نیستند و نمی‌توانند آینده شرکت را دیده و بر همان اساس یک بودجه‌بندی کاملاً درست در اختیار مدیریت قرار دهند. بدون شک یک سری هزینه‌ها وجود خواهند داشت که در آینده به شرکت تحمیل می‌شوند و ما از آن بی‌خبر هستیم. در جواب هزینه‌یابی تخمینی در حسابداری صنعتی چیست؟ باید گفت که حسابدار سعی می‌کند هزینه‌های پس از فروش محصول را نیز به‌نوعی برآوردسازی کرده و در بودجه‌بندی خود در نظر بگیرد تا شرکت در آینده آماده هر هزینه احتمالی باشد و مشکلی به وجود نیاید.

هزینه‌یابی سفارش کار

اگر دقت کرده باشید برخی از شرکت‌ها نیز وجود دارند که به‌صورت کاملاً سفارشی فعالیت می‌کنند. به این صورت که شما می‌توانید به‌صورت کاملاً اختصاصی تعیین کنید که چه محصولی می‌خواهید تا محصول موردنظر مطابق خواسته‌های شما وارد خط تولید شود. بدون شک در چنین شرکت‌هایی پس از هر دوره سفارش ممکن است هزینه‌های تولید کاهش یا افزایش داشته باشد و به طور مکرر برای هر محصول باید هزینه‌یابی انجام شود. در چنین شرایطی برای هر محصول به‌صورت مجزا هزینه‌یابی صورت می‌گیرد که به آن هزینه‌یابی سفارش کار می‌گویند. درست است که هر محصول به‌صورت مجزا هزینه‌یابی شده است؛ اما همه آن‌ها در آخر به هم مربوط هستند. برای اینکه بتوان به هزینه‌های کلی شرکت دست‌یافت نیاز است که این هزینه‌ها را در هم جمع نمود و صرفاً فرایند رسیدگی آن‌ها از یکدیگر مجزا خواهد بود.

هزینه‌یابی مرحله‌ای

برخی از شرکت‌ها نیز وجود دارند که خط تولید آن‌ها به‌صورت مرحله‌ای طراحی شده است. این بدین معنی است که یک محصول باید از مراحل مختلف تولید عبور کند تا در نهایت به یک محصول کامل برای فروش تبدیل گردد. شرکت‌های مختلف زیادی از این خط تولید استفاده می‌کنند. همان‌طور که می‌دانید هزینه تولید در همه مراحل خط تولید یکسان نیست. در چنین شرایطی می‌توان برای هر مرحله از خط تولید به‌صورت کاملاً جداگانه هزینه‌یابی کرد و گزارش آن را در اختیار مدیران قرار داد. در بسیاری از مواقع ممکن است با ایجاد تغییرات در مراحل مختلف خط تولید هزینه نهایی تولید محصول نیز کاهش بیابد. بیشتر بدانیم: انواع رشته حسابداری

هزینه‌یابی استاندارد

هزینه‌یابی استاندارد در حسابداری صنعتی چیست؟ در جواب باید گفت، هزینه‌یابی استاندارد از جمله مواردی است که می‌تواند در تولید موجب کاهش هزینه‌های تولید شده و میزان سود را افزایش داد. البته که این روش همیشه موجب کاهش هزینه‌ها نخواهد شد. در چنین روشی حسابدار باید به‌صورت کاملاً دقیق و جزئی به پیش‌بینی هزینه‌های تولید یک محصول بپردازد. پس از آن حسابدار باید هزینه‌های واقعی شرکت را محاسبه کرده و با چیزی که خودش پیش‌بینی کرده است مقایسه نماید. در برخی از مواقع چنین مقایسه‌ای باعث عیب‌یابی قسمت‌های مختلف تولید شده و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. حسابداری صنعتی چیسیت و آشنایی کامل با آن جمع‌بندی در نهایت متوجه شدیم که حسابداری صنعتی چیست و چه کاربردی در صنایع مختلف ایران دارد. اگر شما به این شغل علاقه‌مند هستید می‌تواند یک فرصت عالی برای شما باشد تا وارد بازار کار آن شده و درآمد خوبی را کسب نمایید. شما می‌توانید به‌راحتی با شرکت‌کردن در کلاس‌های آموزشگاه نخبه حساب به طور کامل حسابداری صنعتی را آموزش‌دیده و برای ورود به بازار کار یک مدرک دانشگاهی معتبر نیز دریافت نمایید. حسابداری صنعتی یکی از شاخه‌های جالب و جذاب حسابداری محسوب می‌شود و کافی است کمی به آن علاقه داشته باشید تا از انتخاب‌کردن آن نهایت لذت را ببرید.  
[rank_math_rich_snippet id="s-35a26bf1-be66-474d-84c8-e7d30b53fc12"]

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

2 دیدگاه در “حسابداری صنعتی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

برای ارسال دیدگاه، نیاز است که وارد حساب کاربری خود شوید
ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد