فهرست مقاله
Toggleمجوز صنفی چیست
آیا میدانید که مجوز صنفی چیست و چه کاربردی دارد؟ در حال حاضر افراد برای ورود به بازار کار و راهاندازی مغازه و شروع کسبوکار خصوصی خود به مجوزهای مختلفی نیاز دارند که توسط سازمانها و نهادهای مختلف دولتی صادر شده و در اختیار افراد قرار میگیرد.
همین موضوع باعث شده است تا ما در این مقاله به سؤال مجوز صنفی چیست بپردازیم و بیشتر درباره آن اطلاعات کسب نماییم. مجوز صنفی میتواند به آموزش حسابداری مرتبط باشد پس بهتر است که در ادامه این مقاله با نخبه حساب همراه باشید.
مجوز صنفی چیست و شرایط دریافت آن
بر اساس قوانین جمهوری اسلامی هر شخصی که قصد راهاندازی کسبوکار و مغازهای را داشته باشد باید مجوز صنفی خود را دریافت نماید، در غیر این صورت فعالیت آن غیرقانونی بوده و در مشاغل حساستر احتمال پلمب شدن مغازه شما وجود دارد و باید پاسخگو باشید.
البته در بسیاری از مواقع افراد مختلف مجوز صنفی را با نام پروانه کسب نیز میشناسند. لازم به ذکر است که پروانه کسبوکار با مجوز صنفی یکسان بوده و این دو هیچ تفاوتی با هم ندارند و وقتی به پروانه کسب اشاره میکنیم؛ یعنی به همان مجوز صنفی اشاره نمودهایم.
معمولاً هر گونه شغلی که در ایران وجود دارد یک صنف مخصوص برای خود دارد. برای مثال صنف طلافروشان یکی از انواع صنفها در ایران است که همه طلافروشان ایران زیر نظر آنها فعالیت میکنند و همه آنها به هم مربوط هستند.
مجوز صنفی هم مجوزی است که توسط صنف مربوط به حرفه شما صادر و به شما تحویل داده خواهد شد. این مجوز به این معنا است که صنف مربوط به حرفه مورد نظر، شما را پذیرفته و شما زیر نظر آنها فعالیت میکنید و فعالیت شما کاملاً قانونی و قابلقبول بوده و با استانداردهای هر صنف هیچ تداخلی ندارد.
اگر قصد دارید که یک کسبوکار جدی داشته باشید و کسبوکار شما کاملاً قانونی باشد، نیاز است که حتماً به فکر دریافت پروانه کسبوکار یا پروانه صنفی خود باشید. بدون شک از نظر قانونی دریافت این مجوز از واجبات کار شما خواهد بود و ضروری است.
البته لازم به ذکر است که دریافت مجوز صنفی رایگان نبوده و مشمول هزینههای خاصی خواهد شد و شما باید یکسری شرایط را نیز حتماً داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر درباره مجوز صنفی صحبت کنیم و اطلاعات کسب نماییم.
شرایط موردنیاز برای دریافت مجوز صنفی
حال که فهمیدیم مجوز صنفی چیست؟ بد نیست که شرایط دریافت آن را نیز بدانید. لازم به ذکر است که همه افراد نمیتوانند مجوز صنفی یا پروانه کسبوکار دریافت نمایند و برای آن نیاز است شرایطی که در آییننامه دریافت مجوز قید شده است را داشته باشید.
اولین شرط موردنیاز دریافت مجوز صنفی این است که شما حتماً باید تابعیت ایرانی داشته باشید. البته که اتباع خارجی نیز میتوانند تحت شرایط خاصی مجوز صنفی دریافت کنند. درصورتیکه اتباع متقاضی پروانه اقامت و پروانه کار معتبر از وزارت کشور و امور اجتماعی داشته باشند بهراحتی میتوانند پروانه کسب دریافت کنند.
لازم به ذکر است که اصل آییننامه برای تمامی اصناف یکی است؛ اما ممکن است که هر صنف در جزئیات با هم تفاوتهایی داشته باشند. به همین دلیل نمیتوان بهصورت مستقیم اشاره کرد که برای دریافت مجوز به چه اسنادی احتیاج دارید، اما باید اسناد موردنیاز هر صنف را در اختیار آنها قرار دهید.
همچنین در مرحله بعد شما باید صلاحیت فنی خودتان را ثابت نمایید. شما باید ثابت کنید که در صنف موردنظر تبحر دارید و میتوانید در این زمینه به دیگران خدماتی درست و معتبر ارائه دهید. درصورتیکه نتوانید صلاحیت فنی خود را ثابت کنید مجوز برای شما صادر نخواهد شد.
لازم به ذکر است که نیروی انتظامی منطقه نیز روی دریافت مجوز صنفی شما نظارت داشته و برای دریافت آن به نظر نیروی انتظامی نیز نیاز است. این نیروی انتظامی است که باید مکان مغازه موردنظر شما را برای ارائه خدمات تأیید کند و در صورت عدم تأیید مجوزی برای شما صادر نخواهد شد.
درصورتیکه شما بتوانید تمامی شروط بالا را به دست بی آورید اجازه ثبت درخواست برای دریافت مجوز صادر خواهد شد تا درخواست شما بهصورت کاملتر و جزئیتر بررسی شده و مجوز موردنظر برای شما صادر و در اختیارتان قرار بگیرد.
شیوه ثبتنام برای دریافت مجوز صنفی
حال بهطورکلی فهمیدیم که مجوز صنفی چیست و شرایط دریافت آن را نیز مرور کرده و فهمیدم، اما آیا میدانید که شیوه ثبتنام به جهت دریافت مجوز صنفی چگونه است؟ و از چه راهکارهای میتوان به جهت دریافت مجوز صنفی یا پروانه کسبوکار استفاده نمود؟
در مرحله اول شما میتوانید برای دریافت مجوز صنفی بهصورت حضوری اقدام نمایید. در چنین شرایطی شما باید اتحادیه صنف موردنظر خود را در منطقه زندگی خود پیدا نمایید. اتحادیه هر صنفی در شهرهای مختلف وجود داشته و بهراحتی قابلدسترسی هستند.
البته دقت کنید که همه مستندات و اسناد موردنیاز را همراه خود داشته باشید. پس آن بهصورت حضوری مراجعه کرده و فرم درخواست مجوز صنفی را پرکرده و در اختیار اتحادیه قرار دهید تا ثبتنام شما برای درخواست مجوز صنفی انجام شود و در اختیار قرار بگیرد.
البته حتماً نیازی نیست که بهصورت حضوری مراجعه نمایید و راهحل غیرحضوری نیز در اختیار شما قرار گرفته و میتوانید بهصورت کاملاً غیرحضوری فرایند ثبتنام را انجام داده و درخواست دریافت مجوز صنفی را بهراحتی تمام داشته باشید.
دولت برای اینکه در دریافت مجوز صنفی سهولت ایجاد نماید فرایند دریافت آن را کاملاً آنلاین کرده است و شما میتوانید بدون حضور در اصناف بهصورت حضوری نیز درخواست دریافت پروانه کسبوکار خود را ثبت نمایید و منتظر نتیجه درخواست خود بمانید.
برای این کار تنها نیاز است که به درگاه ملی مجوزها مراجعه کرده و با انتخاب صنف درست اقدام به پر کردن فرم مربوطه کنید. در آخر نیز نیاز است که تمامی اسناد و مدارک موردنیاز را در سامانه بارگذاری نموده و پس از آن درخواست خود را نهایی کنید.
مدارک موردنیاز برای دریافت مجوز صنفی
حال که فهمیدی مجوز صنفی چیست و شرایط دریافت آن باید بدانید که برای دریافت مجوز صنفی شما به یک سری مدارک مختلف نیاز دارید که وجود آنها از واجبات بوده و حتماً باید نسبت به آمادهسازی آنها اقدام نمایید. چنین مدارکی از جمله مدارکی محسوب میشوند که برای دریافت مجوز هر صنفی باید آن را داشته باشید. ممکن است صنفهای مختلف علاوه بر این مدارک اسناد مختلف دیگری را نیز طلب کنند.
در ابتدا برای دریافت مجوز شما به یک عدد سند مالکیت یا اجارهنامه برای ثبت درخواست خود احتیاج خواهید داشت. البته که علاوه بر سند و اجارهنامه، صلحنامه و قرارداد مشارکت نیز مورد قبول بوده و از آنها نیز میتوانید استفاده نمایید و درخواست ثبت کنید.
همچنین کارت ملی متقاضی پروانه کسب از واجبات بوده و شما باید کارت ملی جدید و دارای اعتبار خود را در اختیار داشته باشید. برای اتباع خارجی هم به گذرنامه آنها نیاز است، البته که علاوه بر گذرنامه شما باید پروانه کار رسمی نیز داشته باشید.
شما باید گواهینامه دورههای آموزشی احکام تجارت و کسبوکار را نیز داشته باشید تا بتوانید مجوز صنفی دریافت نمایید. در کنار آن شما حتماً به کارت پایان خدمت نیز احتیاج خواهید داشت. البته در صورت معافیت موقتی یا دائم میتوانید با ارائه برگه معافیت نسبت به دریافت مجوز اقدام نمایید
همچنین اگر کسبوکار خود را بهصورت شراکتی راه انداخته باشید حتماً در هنگام دریافت مجوز صنفی به رضایت همه شرکا احتیاج خواهید داشت تا این مجوز برای شما صادر گردد. این رضایتنامه باید در یک محضر رسمی کشور ثبت شده باشد تا ارزش داشته باشد.
اگر بهعنوان شخص حقوقی قصد دریافت مجوز صنفی دارید، باید قبل از ثبت درخواست آخرین تغییرات مربوط به شرکت را در روزنامه رسمی ثبت نمایید. همچنین در اختیار قراردادن اساسنامه شرکت برای اشخاص حقوقی از واجبات است. همچنین اشخاص حقوقی به مصوبه هیئتمدیره نیز برای دریافت مجوز احتیاج خواهند داشت.
جمعبندی
در نهایت به سؤال مجوز صنفی چیست و شرایط دریافت آن پاسخ دادیم و بهطورکلی با آن آشنا شدیم. همچنین علاوهبرآن شرایط دریافت مجوز صنفی را نیز بررسی کرده و فهمیدیم که چگونه میتوان بهراحتی این مجوز را دریافت نمود و استفاده کرد. علاوه بر این موارد به مدارک موردنیاز جهت دریافت مجوز نیز اشاره کردیم تا قبل از ثبتنام بتوانید تمامی مدارک مربوطه را آماده کرده و خیلی سریعتر نسبت به دریافت پروانه کسب یا مجوز صنفی خود اقدام نمایید.
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
1 دیدگاه در “مجوز صنفی چیست”
خیلی از شما ممنون که در مورد همه مواردی که میشه گفت با حسابداری ارتباط داره مقاله میگذارید