نوبت کاری چیست؟
نوبت کاری چیست؟
0
(0)

در حال حاضر شیفت‌های کاری مختلفی وجود دارند که هر کدام تفاوت‌هایی با هم دارند. یکی از انواع این شیفت‌ها نوبت‌کاری است که در حال حاضر رواج زیادی نیز در دنیا داشته است. اما آیا شما می‌دانید که نوبت کاری چیست و مزایای آن به چه صورتی محاسبه می‌شود و چه افرادی مشمول این مزایا هستند؟ همین موضوع باعث شده تا ما این مقاله را به نوبت‌کاری چیست اختصاص دهیم و بیشتر درباره این موضوع اطلاعات کسب نماییم. پس بهتر است که در ادامه این مقاله با نخبه حساب همراه باشید. تمام مطالب این مقاله به صورت کاملتر در کتاب ایستگاه پایانی حقوق و دستمزد آموزش داده شده است.

نوبت کاری چیست؟

به‌طورکلی هر روز از سه شیفت مختلف شغلی تشکیل شده است و بر اساس قانون کار هر شیفت کاری تنها هشت ساعت خواهد بود. هر روز از سه شیفت صبح، عصر و شب تشکیل شده است که افراد می‌توانند در آن‌ها فعالیت نموده و حقوق مربوط به آن را به‌راحتی دریافت نمایند.

در حال حاضر اگر از خیلی از افراد بپرسید که نوبت کاری چیست؟ احتمالاً به شما بگویند که نوبت‌کاری همان شیفت کاری است و می‌توان گفت که این جواب کاملاً درست بوده و در حال حاضر خیلی از افراد نوبت‌کاری را با نام شیفت کاری نیز می‌شناسند.

در واقع در شغل‌هایی که از نوبت‌کاری استفاده می‌کنند، شیفت‌های کاری دائماً در حال گردش است و قرار نیست که یک فرد تا آخر ماه تنها در شیفت کاری صبح فعالیت داشته باشد و ممکن است در مدتی از ماه نیز در شیفت کاری شب فعالیت بکند.

البته لازم به ذکر است که همه مشاغل از نوبت‌کاری بهره نبرده‌اند و مشاغل اندکی هستند که از آن استفاده می‌کنند. در واقع بسیاری از کسب‌وکارها آن حساسیت و سختی لازم را ندارند که بخواهند به‌صورت بیست‌وچهارساعته به مردم خدمات دهند یا کالای موردنیاز را تولید کنند.

در حال حاضر مشاغلی مانند پلیس، آتش‌نشانی و پزشکی از جمله مشاغلی هستند که از نوبت‌کاری بهره برده‌اند و می‌توان از آن استفاده کرد و از مزایای آن نیز بهره برد. به‌طورکلی افرادی که به‌صورت نوبت‌کاری فعالیت می‌کنند حقوق یکسانی با افراد عادی دریافت نمی‌کنند و مزایایی دارند.

بدون شک همین مزایا است که موجب افزایش محبوبیت نوبت‌کاری در کارمندان می‌شود.  البته که نوبت‌کاری نیز انواع مختلفی داشته و مزایای آن نیز بر اساس همین موضوع مشخص شده پرداخت می‌شود. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر درباره نوبت‌کاری اطلاعات کسب نماییم.

ایستگاه پایانی حقوق و دستمزد

تفاوت شب کاری با نوبت کاری چیست؟

شیفت‌های مختلف نوبت‌کاری

اگر یادتان باشد گفتیم که به‌طورکلی یک روز به سه شیفت صبح، عصر و شب تقسیم‌بندی می‌شود و افراد مختلف به‌صورت گردشی در این شیفت‌ها شروع به کار خواهند کرد و حقوق و مزایای خود را دریافت می‌نمایند. اما آیا می‌دانید که ساعت کاری این شیفت‌ها به چه صورت است؟

به‌طورکلی ساعت کاری صبح از 6 صبح آغاز شده و در 2 ظهر به اتمام خواهد رسید. در امتداد آن از ساعت 2 ظهر ساعت کاری شیفت عصر آغاز شده و در ساعت 22 شب به پایان می رسد. شیفت شب نیز از ساعت 22 شب آغاز شده و در نهایت در 6 صبح به پایان خواهد رسید.

لازم به ذکر است که تمامی شیفت‌های نوبت‌کاری از حقوق و مزایای یکسانی برخوردار هستند. برای مثال در این شیوه از کار هیچ تفاوتی بین شیفت کاری شب و روز وجود نخواهد داشت. درصورتی‌که در شغل‌های عادی شب کاری بیشترین حقوق و مزایا را دریافت می‌کند و در نوبت‌کاری خبری از این موضوعات نیست.

به‌طورکلی هر شیفت نوبت‌کاری 10 درصد مزایای بیشتر برای افراد مختلف خواهد داشت. به طور خودکار شما در هر یک از شیفت‌های نوبت‌کاری شروع به فعالیت کنید 10 درصد به حقوق پایه شما افزوده خواهد شد و شما حق دارید که آن را از کارفرمای خود دریافت نمایید.

البته شرایط برای افرادی که در طول روز دو شیفت فعالیت می‌کنند متفاوت بوده و آن‌ها کمی بیشتر از حد معمول مزایا دریافت خواهند کرد. به‌طورکلی افرادی که در طول روز دو شیفت نوبت‌کاری خدمات ارائه می‌دهند 22.5 درصد به حقوق روزانه آن‌ها افزوده خواهد شد و می‌توانند آن را دریافت نمایند.

به‌طورکلی شما می‌توانید در شیفت‌های صبح و عصر، عصر و شب و صبح و شب فعالیت کرده و 22.5 درصد خود را دریافت نمایید. لازم به ذکر است که این 22.5 درصد افزایش بر اساس حقوق ساعتی شما محاسبه خواهد شد و مسلما هرچه دست مزد شما بالاتر باشد مزایای نوبت‌کاری نیز برای شما بیشتر خواهد بود.

آیا در نوبت‌کاری می‌توان اضافه‌کاری دریافت نمود؟

به‌طورکلی قانون اضافه‌کاری از نوبت‌کاری جدا بوده و این دو هیچ تداخلی با هم ندارند و شما می‌توانید به‌صورت هم‌زمان از مزایای هر دوی آن‌ها بهره‌مند شوید و اضافه‌حقوق خود را از کارفرمای موردنظر دریافت نمایید. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر درباره این موضوع صحبت نماییم.

 

به‌طورکلی هر شخص در حال کار مجاز است که در طول روز 4 ساعت اضافه‌کاری دریافت نماید. البته که بر اساس قانون کار کشوری این میزان کار نمی‌تواند از 4 ساعت بیشتر باشد زیرا می تواند به سلامتی فرد موردنظر آسیب وارد کرده و مردم اجازه فعالیت بیش از 4 ساعت را ندارند.

می‌توانید پس از اینکه شیفت نوبت‌کاری شما تمام شد حداکثر 4 ساعت دیگر نیز به کار کردن بپردازید و مشمول مزایای اضافه‌کاری شوید. اضافه‌کاری نیز در قانون کار قوانین مخصوص خودش را داشته و از مزایای خاصی برخوردار است که این مزایا کاملاً با مزایای نوبت‌کاری جدا خواهد بود.

به‌طورکلی بر اساس قوانین اضافه‌کاری هر ساعت اضافه‌کاری 40 درصد به میزان حقوق شما اضافه خواهد کرد. البته که در اینجا ملاک اصلی حقوق ساعتی شما است. یعنی حقوق ساعتی شما هر چقدر که باشد در هر ساعت فعالیت اضافه‌کاری 40 درصد به میزان حقوق ساعتی شما افزوده خواهد شد.

به طور مثال اگر شما به‌صورت ساعتی صدهزار تومان دریافت می‌کنید، 40 درصد آن چهل هزار تومان خواهد شد. به عبارتی میزان حقوق ساعتی شما صد و چهل هزار تومان محاسبه خواهد بود و می‌توانید آن را از کارفرمای موردنظر خود دریافت نمایید و استفاده کنید.

اضافه‌کاری تنها قانونی است که با قانون‌های دیگر ارتباطی ندارد. فرقی نمی‌کند که شما نوبت‌کار باشید یا اینکه به‌صورت عادی به بهترین‌های شغلی خود می‌پردازید، به‌هرحال در هر شرایطی مشمول دریافت مزایای اضافه‌کاری خواهید بود و باید حتماً مزایای خود را بر اساس قانون از کارفرمای خود دریافت نمایید.

تفاوت اضافه کاری با نوبت کاری چیست؟

ارتباط نوبت‌کاری یا شب کاری چیست؟

حال که فهمیدیم نوبت کاری چیست؟ وقت آن رسیده بفهمیم که آیا ارتباط خاصی بین نوت کاری و شب کاری وجود دارد؟ در حال حاضر بسیاری از افراد نوبت‌کاری را با شب کاری اشتباه می‌گیرند و همین موضوع باعث می‌شود تا نتوانند برنامه‌ریزی کاری درستی برای خودشان داشته باشند.

اگر بپرسید که ارتباط شب کاری با نوبت کاری چیست؟ باید گفت که بین این دو هیچ ارتباطی وجود ندارد. علاوه‌برآن باید گفت که این دو در تضاد بوده و هیچ‌وقت در کنار هم دیده نمی‌شوند و نمی‌توان به‌صورت هم زمان از هر دوی آن‌ها استفاده نمود و از مزایای آن‌ها برخوردار شد.

 

به‌طورکلی شما می‌توانید در مشاغل مختلف در صورت نیاز در شیفت شب کاری مشغول به کار شده و از مزایای آن بهره‌مند شوید و هیچ اجباری نیز در شیفت شب کاری وجود ندارد و هیچ‌کس نمی‌تواند شما را مجبور کند تا در شیفت شب فعالیتی داشته باشید. در صورت تمایل می‌توانید با مطالعه مقاله شب کاری چیست؟ اطلاعات تکمیلی‌تری از شیفت شب کاری به دست بی آورید.

این در حالی است که نوبت‌کاری اصلاً این‌طور نیست و شما مجبور هستید هر زمان که از شما خواسته شد در شیفت شب نیز فعالیت داشته باشید و جزو قرارداد شما به‌حساب می‌آید. به همین دلیل است که در چنین مواردی افراد نمی‌توانند مشمول مزایای قانون کار شب کاری شوند.

در حال حاضر شب کاری بیشترین مزایا را در میان قانون کارهای دیگر دارد و همین موضوع نیز افراد مختلفی را ترغیب می‌کند که به شب کاری روی بی آوردند. این موضوع زمانی افزایش پیدا می‌کند که شما در روز جمعه نیز به شب کاری بپردازید، در چنین مواقعی میزان مزایا به حداکثر خود خواهد رسید.

خیلی از افراد با همین تصور وارد مشاغل با قانون نوبت‌کاری شده و در شیفت شب فعالیت خود را آغاز می‌کنند و انتظار دارند مزایای شب کاری را دریافت نمایند که این اتفاق به‌هیچ‌عنوان برای آن‌ها نخواهد افتاد و تنها حقوق و مزایای عادی نوبت‌کاری برای این عزیزان لحاظ خواند شد.

نوبت کاری

جمع‌بندی

در نهایت با سؤال نوبت کاری چیست؟ با شما عزیزان همراه بودیم و به طور کامل آن را برای شما عزیزان توضیح دادیم. نوبت‌کاری از جمله قوانین کار است که در نهادهای خدمات‌رسان حساس یا کارخانه‌هایی من کالای حساس تولید می‌کنند رواج دارد و ممکن است در شرایط شغلی خود نیز بارها با آن برخورد کرده و روبه‌رو شوید. به همین دلیل بد نیست که با آن آشنا باشید تا با مزایای آن آشنا بوده و بتوانید از آن استفاده نمایید.

[rank_math_rich_snippet id="s-6ee06e10-2472-4d88-918c-5224a4c1d790"]

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

1 دیدگاه در “نوبت کاری چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

برای ارسال دیدگاه، نیاز است که وارد حساب کاربری خود شوید
ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد