فهرست مقاله
Toggleانواع اظهار نامه چیست؟
مالیات یکی از مهمترین اموری است که هر شخص حقیقی و حقوقی با ام سروکار دارد و شما نیاز دارید که کار با امور مالیاتی را در حد توان خود بلد باشید تا در این مدیریت داشته باشید. از آنجایی که یکی از اصلیترین بخشهای درآمدی دولت از مالیات است اصلاً در این بخش شوخی ندارد و به همین دلیل باید در امور مالیاتی بسیار سفتوسخت باشید. به همین دلیل ما قصد داریم در این مقاله درباره اظهارنامه مالیاتی صحبت کنیم و اطلاعات مختلفی در این مقاله به شما ارائه دهیم و به سوال اظهارنامه مالیاتی چیست؟ پاسخ دهیم. پس بهتر است که در ادامه با نخبه حساب همراه باشید.
تعریف اظهارنامه مالیاتی چیست؟
اظهارنامه مالیاتی چیست؟ اظهارنامه مالیاتی نوعی سند مالی است که در آن اطلاعات مختلفی درباره درآمد اشخاص هزینهها و میزان سود آنها نوشته و ثبت میشود. اظهارنامه مالیاتی برای دولت و سازمان امور مالیاتی از اهمیت بالایی برخوردار است و هنگام تنظیم آن باید کاملاً حواستان باشد.
درصورتیکه شما در هنگام تنظیم اظهارنامه مالیاتی دچار اشکال شوید و اعداد را اشتباه وارد نمایید موجب میشود تا دولت شما را مشمول جریمههای سبکوسنگین مختلفی بکند که میتواند اوضاع مالی شرکت شما را با مشکلی جدی مواجه کند و باید حواستان باشد.
اظهارنامه مالیاتی بر اساس قوانین جدید بهصورت الکترونیکی تنظیم خواهد شد و میتوانید با استفاده از سامانه مودیان اظهارنامه را بارگذاری کرده و در اختیار سازمان امور دارایی قرار دهید تا در سریعترین زمان ممکن به امور مالیاتی شما عزیزان رسیدگی گردد.
شما باید از اولین روزی که فعالیت مالی خودتان را آغاز میکنید یک ساختار درست و اصولی برای مالیات خود تنظیم نکنید. این موضوع موجب میشود تا در آینده کمتر دچار مشکلات مالیاتی شوید و شرکت وارد مشکلات مالی حاصل از جریمههای مختلف دولتی نشود.
انواع اظهارنامه مالیاتی چیست؟
حال که بهطورکلی به سؤال اظهارنامه مالیاتی چیست؟ پاسخ دادیم، وقت آن رسیده است تا درباره انواع اظهارنامه نیز صحبت کنیم و اطلاعات مختلفی در این باره به دست بی آوریم و در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا شما در هنگام تنظیم سند به مشکل بر نخورید.
شما در هنگام تنظیم اظهارنامه مالیاتی خود و ارسال آن بهصورت اینترنتی در سامانه مودیان نیاز دارید که حتماً نوع اظهارنامه خودتان را مشخص نمایید. شما باید دقت داشته باشید که نوع اظهارنامه خودتان را بهدرستی انتخاب کنید تا در ادامه برای بررسی آن مشکلی وجود نداشته باشد.
بهطورکلی بر اساس قوانین وضع شده مالیات در ایران به دو نوع مستقیم و غیرمستقیم تقسیمبندی میشود که اظهارنامه مربوط به هر کدام متفاوت است و شما باید حواستان به این موضوع باشد. در حال حاضر اظهارنامه مالیاتی نیز به دو نوع مستقیم و غیرمستقیم تقسیمبندی میشود.
خود اظهارنامه مالیاتی مستقیم به دو نوع مالیات بر دارایی و مالیاتبردرآمد تقسیمبندی میشود. مالیات بر دارایی بر اساس ثروت اشخاص حقیقی و حقوقی مشخص میشود و باید و باید پرداخت شود. این در حالی است که مالیاتبردرآمد بر اساس میزان درآمدی است که در طول دورههای مالی مختلف داشته آید.
نوع بعدی اظهارنامههای مالیات غیرمستقیم است که از اهمیت بالایی برخوردار است. مالیاتهای غیرمستقیم همانطور که از نامش پیدا است بهصورت غیرمستقیم پرداخت میشود و شاید اصلاً شما متوجه نشوید که چه موقع و کجا این مالیاتها را پرداخت کردهاید. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله مالیات غیر مستقیم چیست؟ را مطالعه نمایید.
برای مثال مالیات بر ارزشافزوده که روی خدمات و کالاها اضافه میشود نوعی مالیات غیرمستقیم است که توسط افراد دارای کسبوکار از مردم گرفته میشود. اگر شما نیز مشمول دریافت ارزشافزوده هستید نیاز دارید که اظهارنامه مالیاتی آن را تنظیم و ارسال نمایید.
مراحل تکمیلکردن اظهارنامه
حال که به طور کل با اظهارنامه مالیاتی چیست؟ آشنا شدیم وقت آن رسیده تا یا مراحل تکمیل آن نیز آشنا شویم و بهطورکلی با این موضوع آشنا شویم. البته درصورتیکه در این زمینه تخصص ندارید میتوانید مشاوره دریافت کنید یا پر کردن اظهارنامه مالیاتی خود را به شخصی متخصص بسپارید.
برای آغاز فرایند نیاز است که وارد سامانه شوید و فرم اظهارنامه مالیاتی خودتان را دانلود نمایید و در اختیار داشته باشید. همچنین بعد از آن نیاز دارید که نرمافزار مخصوص اظهارنامه را بر اساس شغل خود و موفقیتی که دارید دانلود کرده و استفاده نمایید.
حال وقت آن رسیده است تا اطلاعات خواسته شده از شما را در فرمهای مربوطه پر نمایید. دقت داشته باشید تا اطلاعات داده شده را با نهایت دقت وارد کنید تا هیچ مشکلی در واردکردن اطلاعات به وجود نیاید که در ادامه فرایند مالیاتی شما با مشکل مواجه نشود.
این فرم بخشهای مختلف زیادی دارد که هر کدام از آنها بخشی از اطلاعات مالی شما عزیزان را دریافت میکنند. پس از اینکه فرم را کامل پر کردید وقت آن رسیده است تا سری به سامانه ثبتنام مالیات خودتان بزنید و ادامه فرایند را از آنجا دنبال نمایید.
پس از ورود به این سامانه شما نیاز دارید که اطلاعات هویتی مربوط به خودتان را از این سامانه استخراج نمایید. در نهایت پس از این مرحله کار شما به اتمام میرسد و اظهارنامه مالیاتی شما تنظیم خواهد شد و قابلارسال خواهد بود.
البته پیشنهاد میشود پس از تنظیم اظهارنامه نامه آن را چاپ کرده و مجدداً اطلاعات آن را بررسی نمایید تا اشکالی در ثبت آنها وجود نداشته باشد و همه آن را بهدرستی انجام داده باشید. پس آن اظهارنامه خودتان را در سامانه مودیان بارگذاری نمایید تا کار شما به اتمام برسد.
خوداظهاری چیست؟
حال که فهمیدیم اظهارنامه مالیاتی چیست؟ بهتر است درباره خوداظهاری نیز صحبت کنیم که از اهمیت بالایی برخوردار است. معمولاً خوداظهاری یک امتیاز برای شما محسوب میشود و شما نیز میتوانید فرم خوداظهاری مربوط به خودتان را تنظیم کرده و ارسال کنید.
معمولاً فرایند کار اینگونه است که پس از اینکه شما فرم اظهارنامه نامه خود را پر کردید و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دادید این فرم اظهارنامه در اختیار کارشناسان قرار میگیرد تا بر اساس این فرم میزان مالیات شما عزیزان محاسبه شده و اعلام گردد.
اما خود شما نیز میتوانید با استفاده از روش های مختلف مالیات خودتان را مشخص کرده و در اختیار سازمان دارایی قرار دهید. اینگونه شما کار سازمان را کمتر خواهید کرد و آنها در مدتزمان کمتری به امور مالیاتی شما رسیدگی میکنند و این موضوع یک امتیاز برای شما عزیزان خواهد بود.
پس از اینکه شما فرم خوداظهاری را تحویل دادید فرم موردنظر بررسی خواهد شد و درصورتیکه شما عزیزان تخلفی در زمینه اعلام مالیات خود انجام نداده باشید میتوانید همان مالیات اعلامی توسط خودتان را پرداخت نمایید و دیگر توسط سازمان اعلام نخواهد شد.
مهلت ارسال و اصلاح اظهارنامه
پس از پاسخ به سؤال اظهارنامه مالیاتی چیست؟ وقت آن رسیده تا کمی درباره مهلت ارسال و اصلاح آن نیز صحبت داشته باشیم و اطلاعاتی درباره آن کسب نمایید. ارسال اظهارنامه زمان خاصی دارد و شما موظف هستید طبق همان زمان مقرر فرم مربوطه را ارسال نمایید.
بر اساس قوانین وضع شده کشور اشخاص حقیقی موظف هستند که تا پایان ماه خرداد اظهارنامه خود را تنظیم کرده و ارسال نمایند. اشخاص حقوقی فرصت بیشتری دارند و آنها میتوانند تا پایان تیرماه سال اظهارنامه مالیاتی خودشان را تنظیم کرده و بارگذاری کنند.
بر اساس قوانین شما این حق را دارید که در صورت نیاز پس از ارسال اظهارنامه آن را تغییر داده و اصلاح کنید. دقیق تا یک ماه بعد از ارسال اظهارنامه نامه شما اجازه دارید که برخی از اطلاعات مربوط به اظهارنامه خود را تغییر داده و آن را اصلاح نمایید. البته دقت داشته باشید زمانی که اظهارنامه ارسال شده ملاک قرار داده میشود. اگر شما سعی کنید اسنادی را با تاریخ پس از ارسال اظهارنامه ثبت کنید تأیید نخواهد شد.
البته بهطورکلی باید دقت کنید که احتمال اینکه قانون هرساله دست خوش تغییرات باشد و دولت آن را عوض کند بالا است. به همین دلیل بهتر است که هر ساله اخبار مربوطه را از نخبه حساب دنیا کنید تا در صورت ایجاد تغییرات در این زمینه شما نیز خیلی سریع مطلع شوید.
جمعبندی
در نهایت با مقاله اظهارنامه مالیاتی چیست؟ همراه شما عزیزان بودیم و اطلاعات مختلفی را در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. درصورتیکه شما نیز درگیر امور مالیاتی هستید بهتر است که کاملاً به اظهارنامه مالیاتی آشنا باشید تا در آینده مشکلی برای شما عزیزان پیش نیاید. درصورتیکه در زمینه اظهارنامه مالیاتی نیازمند مشاوره هستید نخبه حساب میتواند کمک شایانی به شما عزیزان در این زمینه بکند.
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
2 دیدگاه در “اظهارنامه مالیاتی چیست؟”
میشه گفت ویترین یک سال فعالیت هستش.
سلام
سپاس از لطف شما