فهرست مقاله
Toggleمحاسبه مالیات پزشکان در ایران
یکی از مسئله پزشکان جامعه پرداخت مالیات است. مالیات پزشکان در اداره امور مالیاتی کشور از محاسبه بسیار پیچیدهای برخوردار است. درآمد پزشکها را نمیتوان بهصورت دقیق مشخص کرد و یکی از دلایلی پیچیده بودن محاسبه مالیات پزشکان است که یک چالش بسیار بزرگی برای اداره امور مالیاتی میباشد؛ اما سازمان مالیاتی کشور برای این مشکل اقداماتی انجام داده تا بتواند درآمد دقیق و کامل پزشکان را مشخص کند. در حال حاضر با این اقدامات انجام شده سازمان، محاسبه مالیات پزشکان کمی از دشوار بودن خارج شده و دولت بر اساس قوانین موجود مالیات آنها را تعیین میکند. یکی از اقدامات مهمی که دولت انجام داده موظف کردن پزشکان به استفاده از دستگاه پز است تا بتواند درآمد آن را به دست آورد. در این مقاله ما قصد داریم بهصورت کامل به موضوع مالیات پزشکان بپردازیم و اطلاعات مهم و کاربردی را در اختیار شما قرار دهیم.
پرداخت مالیات برای پزشکان الزامی است؟
در قانون مالیاتی کشور ذکر شده است که تمام افرادی که از هر روشی درآمد دارند باید بخشی از آن را به دولت بهعنوان مالیات پرداخت کنند. یکی از درآمدهای دولت و تعیین بودجه کشور از راه دریافت مالیات میباشد؛ به همین دلیل پزشکان نیز در جامعه بخشی از درآمد خود را بابت مالیات باید ارائه کنند. پزشکان باید هم از درآمد مستقلی که از راه پزشکی به دست میاورند مالیات پرداخت کنند و هم باید از حقوق و دریافتی خود بابت فعالیت در مراکز درمانی مالیات دهند.
قوانین مهم در محاسبه مالیات پزشکان
محاسبه مالیات پزشکان بر اساس قوانینی که اداره مالیات تعیین کرده برای مالیاتبردرآمد اشخاص حقیقی انجام میشود. در این قانون ذکر شده که باید چه مقدار از درآمد پزشکان به مالیات اختصاص داده شود و امور سازمان باید با بررسی درآمد و همانطور که قانون گفته مالیاتی را تعیین کند.
در این قانون ذکر شده که تخصص پزشکان هیچ تأثیری در نحوه محاسبه مالیات ندارد و تمام پزشکان بدون توجه به تخصصشان باید بر اساس قانون درصدی از درآمدشان را به دولت بابت مالیات پرداخت کنند. درکل برای مثال محاسبه مالیات یک پزشک جراح با یک دکتر عمومی یکسان میباشد و تنها مقدار درآمد آنها است که برای اداره مالیات مهم میباشد.
اگر یک پزشک از گفتن مقدار درآمد خود جلوگیری کند و به قانون مالیات پایبند نباشد باعث میشود دولت آنها را جریمه کنند. باید تمام پزشکان به قانون احترام بگذارند و در زمان مشخص شده مقدار درآمد کامل خود را اعلام کنند تا سازمان مالیات آن را محاسبه کند. جرایم مالیاتی پزشکان در دسته غیر بخشش قرار میگیرد و به همین دلیل ما همیشه به پزشکان پیشنهاد میدهیم در زمان مشخص شده برای پرداخت مالیات اقدام کنند تا مشمول جریمه نشوند.
نحوه محاسبه مالیات پزشکان به چه صورت است؟
محاسبه مالیات پزشکان در بخش مالیاتبردرآمد قرار گرفته و سازمان بر اساس قانون کشور، با بررسی مقدار درآمد پزشک هزینهای را برای مالیات مشخص میکند. مالیات پزشکان البته در سه دسته تقسیمبندیشده مالیات تکلیفی، مالیاتبردرآمد حقوق و مالیاتبردرآمد مشاغل که بر اساس نحوه درآمد مشخص میشود. هر پزشک بر اساس نوع درآمدی که دارد مشمول مالیات میشود و بر همان اساس محاسبه خواهد شد.
پزشکانی که دارای درآمد مستقل هستند و از مطب خود درآمد دارند بر اساس مقدار درآمدی که دارند دولت درصدی برای هر مقدار پولی که به دست میاورند را مشخص کرده ، امور مالیاتی با بررسی در آمد، درصدی که قانون برای آن مقدار درآمد مشخص کرده است را محاسبه میکند و مقدار مالیات شما را اعلا میکند. پزشکانی که قراردادی با مراکز و بیمارستانها کار میکنند بنا به حقوقی که دریافت میکنند درصدی را پرداخت خواهند کرد.
در چه زمانی پزشک مشمول مالیات میشود؟
هر زمان که پزشک با فعالیت در مراکز درمانی و بیمارستانها کسب درآمد دارد و به همان میزانی که در قرارداد آمده شده، موظف میباشد که مالیات پرداخت کند و یعنی تمام پزشکانی که دارای قرارداد کاری با بیمارستان و مراکز درمانی هستند و از آن مرکز حقوق دریافت میکنند مشمول مالیات میشوند. حتی پزشکانی که بهصورت مستقل با فعالیت در مطب خود درآمد دارند باید بخشی از درآمد خود را به مالیات اختصاص دهند.
تکالیف مالیاتی پزشکان
تکالیف مالیات از مهمترین موارد در محاسبه مالیات پزشکان است، این افراد جامعه که مشمول پرداخت مالیات هستند باید در زمان مقرر شده تکالیف مالیاتی را انجام دهند. در این بخش قصد معرفی این تکالیف مالیاتی را برای پزشکان داریم تا بدانند باید به چه صورت عمل کنند.
- پزشکان باید در سازمان اداره مالیات ثبتنام کنند و پرونده تشکیل دهند.
- داشتن پلمب دفاتر برای دادن گزارش از بخش مالی و درآمدشان به سازمان
- اقدام به تکمیل اظهارنامه مالیاتی و بایگانی مدارک مربوط به بخش مالی که اهمیت بالایی دارند.
- استفاده از دستگاههای پز قانونی که توسط دولت و اداره مالیات تأیید شده باشد.
- ثبتنام و تکمیل اطلاعات در سامانه معدیان
- داشتن قرارداد با مراکز درمانی با قوانین مالیاتی کشور
- هر ماه ارائه لیست مالیات همکاران و کارکنان مجموعه
- ارائه لیست مالیات بیمه همکاران
- ارسال مدارک برای کسر مالیات تکلیفی توسط مراکز درمانی
این موارد از مهمترین تکالیف مالیاتی پزشکان است که باید به آن عمل کنند تا در آینده با مشکلات و جریمههای مالیاتی مواجه نشوند. البته پزشکان میتوانند از خدمات مالیاتی استفاده کنند تا افرادی که در این زمینه مهارت و تخصص بالا دارند این موارد را پیگیری کنند تا هیچ مشکل مالیاتی به وجود نیاید.
نکته: پزشکان میتوانند در هنگام خرید تجهیزات و مواد اولیه که از لوازم مهم و کاربردی که در کار آنها از الزامات است، فاکتور رسمی دریافت کنند که مورد تأیید سازمان امور مالیاتی کشور است، این فاکتورها را میتوانند به اداره مالیات ارائه کنند تا در محاسبه موردتوجه قرار بگیرد.
آیا استفاده از دستگاه پز الزامی است؟
طبق گفته قانون، تمامی مشاغل پزشکی، داروسازی و داروخانه، مراکز دامپزشکی، فروشندگان تجهیزات و لوازم پزشکی و پیراپزشکی که از سازمان بهداشت پروانه کسب دریافت کردهاند و از این مسیر درآمد دارند باید از دستگاههای پز استفاده کنند و توجه داشته باشید نهتنها این مشاغل تمامی کسبوکارها باید از این دستگاه استفاده کنند تا اداره مالیات بتواند در تعیین مالیات بادقت عمل کند. اگر قصد دارید با این مورد بیشتر آشنا شوید میتوانید مقاله مالیات کارت خوان چیست را مطالعه کنید.
آشنایی با اظهارنامه مالیاتی پزشکان
اظهارنامه مالیاتی پزشکان مهمترین تکلیف مالیاتی آنها است. این افراد باید توجه داشته باشند که در زمان تعیین شده برای ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند که اقدام در زمان درست باعث میشود مشمول جریمه شوند. در این بخش بیشتر با این موضوع آشنا خواهیم شد.
این اظهارنامه تعیینکننده مقدار مالیات است، تمام کسانی که مشمول پرداخت مالیات هستند موظف هستند که اظهارنامه مالیات را به اداره مالیات ارسال کنند. این اظهارنامه مالیاتی یک گزارش از عملکرد هرسال میباشد که نشاندهنده وضعیت مالی است. افراد مشمول باید اظهارنامه مالیاتی خود را هر سال تا پایان خردادماه ارسال کنند تا مورد بررسی در اداره مالیات قرار بگیرد.
این مقاله را هم مطالعه بفرمایید: انواع مالیات در ایران
جمعبندی
تمام پزشکانی که درآمد دارند و تفاوتی در نحوه درآمد آنها ندارد، باید بخشی از مبلغی را که به دست میاورند را برای مالیات به دولت پرداخت کنند. پرداخت مالیات پزشکان به نوع تخصص و کارکرد پزشک بستگی ندارد و نحوه محاسبه مالیات پزشکان بهصورت یکسان انجام میشود که تنها تفاوت در مقدار درآمد آنها است. پزشکانی که بهصورت قراردادی با مراکز درمان همکاری دارند و آنهای که بهصورت مستقل با راهاندازی مطب پول به دست میاورند مشمول مالیات بر درآمد میشوند. در این مقاله بهصورت کامل به مالیات پزشکان پرداختیم و سعی کردیم اطلاعات مهم و کاربردی به شما دراینرابطه ارائه کنیم.
میانگین امتیاز 2 / 5. تعداد آرا: 1
1 دیدگاه در “محاسبه مالیات پزشکان در ایران”
شاید یکم سخت باشه اخذ مالیات از پزشکان