فهرست مقاله
Toggleآموزش ابطال فاکتور در سامانه مودیان
سامانه مودیان از جمله سامانههایی است که با هدف مدیریت بهتر سیستم مالیاتی ایران به وجود آمده است و در طول روز افراد مختلف زیادی نیاز دارند که از این سامانه استفاده نمایند. لازم به ذکر است که سامانه مودیان امکانات مختلف و قوانین مختلفی دارد که خیلی از مودیان از آن باخبر نیستند؛ اما دانستن آنها بسیار ضروری است و میتواند مشکلات مالیاتی شما عزیزان را حل نماید. برای مثال یکی از موارد بسیار مهم که ممکن است خیلی از شما از آن باخبر نباشید نحوه ابطال یا اصلاح فاکتورهای مختلف است. به همین دلیل ما قصد داریم در این مقاله با آموزش ابطال فاکتور در سامانه مودیان همراه شما عزیزان باشید؛ پس بهتر است که تا انتهای این مقاله با نخبه حساب همراه باشید.
نحوه اتصال به سامانه مودیان
قبل از آموزش ابطال فاکتور در سامانه مودیان بهتر است که ابتدا با نحوه اتصال به این سامانه نیز آشنا شوید و اطلاعات مختلفی در این باره به دست بی آورید. بهطورکلی قدم اول آموزش شما در متصلشدن به سامانه مودیان خلاصه خواهد شد. اگر میخواهید درباره این سامانه اطلاعات بیشتری به دست بی آورید میتوانید مقاله مربوط به سامانه مودیان را نیز مطالعه بفرمایید.
برای اتصال به این سامانه شما ابتدا باید درون آن ثبتنام انجام دهید. البته درصورتیکه از قبل در آن ثبتنام کرده باشید دیگر نیازی به ثبتنام مجدد نخواهد بود و میتوانید از گزینه ورود اطلاعات حساب کاربری خود را نوشته و وارد حساب کاربری مربوط به خودتان شوید.
پس از اینکه فرایند ثبتنام شما به پایان رسید، شما به گواهی امضا الکترونیک نیز احتیاج خواهید داشت که خیلی راحت میتوانید آن را بهصورت الکترونیکی دریافت نمایید. البته برای دریافت توکن امضای خود نیاز است که به دفاتر پیشخان مراجعه نمایید تا بتوانید توکن امضای الکترونیکی مربوط به خودتان را دریافت کرده و از آن استفاده نمایید.
پس از آن شما باید نسبت به دریافت شناسه یکتای مالیاتی خود اقدام نمایید. دریافت شناسه یکتای مالیاتی از داخل کارپوشه سامانه مودیان امکانپذیر است و برای این کار حتماً به امضای الکترونیک احتیاج خواهید داشت. برای آشنایی با نحوه دریافت آن میتوانید مقاله شناسه یکتای مالیاتی چیست و چگونه باید آن را دریافت نمود؟ را مطالعه بفرمایید.
در مرحله آخر نیز شما نیاز دارید که شناسه عمومی کالا یا خدمات خود را دریافت نمایید. در هنگام بارگذاری فاکتورهای مختلف در سامانه مودیان استفاده از شناسه عمومی کالا و خدمات از واجبات بوده و حتماً به آن احتیاج خواهید داشت و نکته بسیار حائز اهمیتی است.
انواع فاکتورها در سامانه مودیان
قبل از آموزش ابطال فاکتور در سامانه مودیان لازم است بدانید که فاکتورها انواع مختلفی دارند که نیاز است شما به آن توجه داشته باشید. عدم توجه به نوع فاکتور ارسالی در هنگام بارگذاری فایلها میتواند مشکلات مختلف و جبرانناپذیری را به همراه داشته باشد.
بهطورکلی خود سامانه مودیان فاکتورهای الکترونیکی قابل دریافت سامانه را به دو نوع اصلاحی و اصلی تقسیمبندی کرده است. در هنگام بارگذاری فاکتورها شما باید در انتخاب نوع فاکتور موردنظر دقت داشته باشید تا بهصورت اشتباهی فاکتور خود را ثبت نکنید. در ادامه با ما همراه باشید تا بهصورت دقیقتری با انواع فاکتور آشنا شویم.
پس از اینکه مودی کالا یا خدماتی را به فروش رساند باید نسبت به تنظیم فاکتور مربوط به آن اقدام نماید. همانطور که خودتان میدانید تنظیم فاکتور استاندارد مربوط به خودش را دارا است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقاله فاکتور زنی چیست را مطالعه نمایید.
حال فاکتوری که برای فروش کالا و خدمات بر اساس استانداردهای فاکتور زنی تنظیم شده باشد را فاکتور اصلی مینامند که باید حتماً در سامانه مودیان ثبت گردد. شما میتوانید این فاکتور را بهصورت دستی نیز تنظیم کرده یا از نرمافزار اکسل برای این کار استفاده نمایید.
نوع دوم فاکتورها نیز اصلاحی نام دارند که از اهمیت بالایی برخوردار هستند. درصورتیکه متوجه شدید در تنظیم فاکتور اصلی مشکلی جدی وجود دارد و اطلاعات ثبت شده در آن مشکل دارند میتوانید از فاکتورهای اصلاحی استفاده نمایید و بلافاصله آن را سامانه ثبت نمایید.
فاکتورهای اصلاحی معمولاً با نام فاکتورهای ثانویه شناخته میشوند و از اهمیت بالایی برخوردار هستند. معمولاً مودیان مختلفی وجود دارند که از فاکتورهای اصلاحی خبردار نیستند و از آن استفاده نمیکنند. اما پیشنهاد میشود که بههیچوجه از فاکتورهای اصلاحی غافل نشوید.
آیا میتوان فاکتور را ویرایش نمود؟
شاید در این بخش از آموزش ابطال فاکتور در سامانه مودیان این سؤال برای شما پیش بی آید که آیا میتوان فاکتورهای اصلی را اصلاح نمود؟ بههرحال ممکن است که در هنگام ثبت فاکتور اصلی به مشکل جدی بر خورید و نتوانید اطلاعات عددی را بهدرستی وارد نمایید.
همانطور که گفتیم سامانه مودیان قوانین مخصوص به خودش را دارد که این قوانین بسیار سفتوسخت بوده و نمیتوان آنها را زیر پا گذاشت. یکی از این قوانین این است که شما بههیچعنوان نمیتوانید فاکتور اصلی که در سامانه ثبت کردهاید را اصلاح کرده و اطلاعات مختلف آن را تغییر دهید.
اما درصورتیکه اشتباهی در ثبت فاکتور به وجود آمد چه کاری میتوان انجام داد؟ درصورتیکه با این مشکل مواجه شدید شما باید از فاکتورهای اصلاحی استفاده نمایید تا بتوانید تغییرات اعمال شده روی فاکتور اصلی را به اطلاع سامانه مودیان برسانید و مشکل را رفع نمایید.
لازم است بدانید که استفاده از فاکتورهای اصلاحی هیچ محدودیت زمانی ندارد و شما هر زمان که تمایل داشتید میتوانید از این فاکتورها استفاده نمایید و فاکتورهای اصلی موردنظر خود را ثبت کنید. بر اساس قانون هر زمان که شما متوجه اشتباه خود شدید میتوانید با استفاده از فاکتور اصلاحی فاکتور اصلی خودتان را اصلاح کرده و بارگذاری نمایید.
البته باید به این موضوع اشاره کرد که پس از بارگذاری فاکتور اصلاحی شما باید فاکتور موردنظر خود را فاکتور اصلی که ویرایش کردید متصل نمایید تا سازمان امور مالیاتی کشور متوجه این تغییرات شده و در حسابرسیها فاکتور جدید و اصلاحی را لحاظ نمایید.
همچنین باید اشاره کرد که برای هر فاکتور شماره منحصربهفرد مالیاتی اختصاص داده خواهد شد. برای اینکه شما بتوانید فاکتور اصلاحی را به اصلی متصل نمایید نیاز است که از شماره منحصربهفرد مالیاتی فاکتور موردنظر استفاده کرده و آن را به فاکتور اصلاحی متصل کنید.
چگونه فاکتور را ابطال کنیم؟
حال وقت آن رسیده است تا به آموزش ابطال فاکتور در سامانه مودیان بپردازیم و اطلاعات خود را در این زمینه تکمیل نمایید. بهطورکلی سامانه مودیان روی فاکتورهای بارگذاری شده بسیار حساس بوده و امکان حذف و تغییر فاکتورهای اصلی وجود نخواهد داشت.
بهطورکلی شما نمیتوانید هیچ فاکتوری را از کارپوشه خود حذف کنید؛ اما امکان ابطال فاکتور برای شما وجود خواهد داشت و از این بابت هیچ جای نگرانی نخواهد بود. البته باید دقت داشته باشید که در صورت ابطال دیگر امکان بازگردانی و استفاده از فاکتور وجود نخواهد داشت.
برای ابطالکردن فاکتور موردنظر باید وارد سامانه مودیان خود شده و وارد کارپوشه خودتان شوید. در کارپوشه خود باید فاکتوری که قصد ابطال آن را دارید را فراخوانی نمایید. البته که فراخوانی فاکتور کار خیلی سختی نیست و بهراحتی میتوانید این کار را انجام دهید.
پس از انتخاب فاکتور گزینههای مختلفی برای شما نمایش داده خواهد شد که میتوانید تغییراتی ایجاد کنید. یکی از این گزینهها ابطال فاکتور است که پس از کلیککردن روی آن فاکتور موردنظر شما بهراحتی ابطال خواهد شد و دیگر مورداستفاده سامانه مودیان قرار نخواهد گرفت.
البته لازم به ذکر است که پس از ابطال فاکتور، فاکتور موردنظر شما حذف نخواهد شد و همچنان در سامانه باقی میماند؛ اما دیگر مورداستفاده سازمان امور مالیاتی قرار نخواهد گرفت. همچنین شما میتوانید در موارد مختلف فاکتور موردنظر را بازکرده و از اطلاعات آن استفاده نمایید.
جمعبندی
در نهایت با آموزش ابطال فاکتور در سامانه مودیان همراه شما عزیزان بودیم و اطلاعات مختلفی را در این زمینه در اختیار شما قرار دادیم. در حال حاضر سامانه مودیان از جمله مهمترین سامانههایی است که افراد شاغل باید از آن استفاده نمایند و به همین دلیل بهتر است که به طور کامل این سامانه را آموزش ببینید. بهطورکلی ابطال فاکتور در بسیاری از مواقع میتواند کمککننده باشد و میتوانید از آن استفاده نمایید. البته که همانطور که گفتیم در صورت ابطال فاکتور دیگر امکان بازگرداندن آن وجود نخواهد داشت و باید به این موضوع دقت و توجه لازم را داشته باشید.
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
2 دیدگاه در “آموزش ابطال فاکتور در سامانه مودیان”
ان شا الله یه آموزش عملی و مفید هم برای سامانه مودیان تهیه کنید.
سلام
بله حتما آموزش های مالیاتی به محتواهای آموزشی نخبه حساب اضافه خواهد شد