0
(0)
شاید شما نیز امروزه اسم سامانه مودیان را خیلی شنیده باشید. اما اصلاً سامانه مودیان چیست و چه اهمیتی دارد و چرا باید در آن ثبتنام کرد؟ این سامانه مربوط به دولت و سازمان مالیات است و زیر نظر دولت مدیریت میشود. چند سالی است که فرار مالیاتی زیاد شده است و همه سعی بر این دارند که مالیات خود را ندهند. این موضوع باعث میشود تا درآمد دولت کم شده و با کمبود بودجه مواجه شود. این فرارهای مالیاتی باعث شد تا دولت فکری بکند و تا حداکثر ممکن فرارهای مالیاتی را کاهش دهد. تأسیس سامانه مودیان یکی از راهکارهای دولت برای کاهش فرارهای مالیاتی است. اگر شما نیز میخواهید از این سایت اطلاعاتی کسب کنید در ادامه با تیم خدمات حسابداری و آموزشی نخبه حساب همراه باشید.
فهرست مقاله
Toggleمعرفی سامانه مودیان
همانطور که گفتیم سامانه مودیان سامانهای است که توسط دولت و سازمان مالیان ساخته شده است. افرادی که دارای مشاغل مختلف هستند باید در سامانه مودیان ثبتنام کنند. در این سامانه اطلاعات مختلفی از مودی برای سامان مالیات به جهت کاهش فرار مالیاتی فرستاده میشود. در سامانه مودیان صورتحسابهای الکترونیکی صادر و ثبت میشوند. هر شاغل مجبور است که صورتحساب الکترونیکی را ثبت کند. در غیر این صورت مرتکب جرم شده و طبق قانون با او برخورد خواهد شد. پس بهتر است سریعتر در سامانه مودیان ثبتنام نمایید. البته شما میتوانید برای استعلام نیز از سامانه مودیان استفاده نمایید. اگر شخصی که از آن خرید کرده باشید دارای صورتحساب الکترونیکی نباشد شما میتوانید آن را به مسئولین مربوطه خبر دهید. طبق قانون هرچه سریعتر با فرد متخلف برخورد خواهد شد و جای نگرانی نیست.پنل کاربری سامانه مودیان چیست؟
هر مودی که در سامانه مودیان ثبتنام کند به آن یک پنل کاربری تعلق خواهد کرد. در این پنل کاربری شما میتوانید با سازمان مالیات ارتباط برقرار کنید. اطلاعرسانیها، صدور صورتحساب، ارتباطگیری با سازمان و ارسال مدارک موردنیاز در پنل کاربری صورت میگیرد. به پنل کاربری سامانه مودیان کارپوشه نیز گفته میشود. تمامی اطلاعات و پروندههای مالیاتی شما در کارپوشه مربوط به شما موجود است. کارپوشه هر شخص با دیگری متفاوت است و شباهتی با هم ندارند. برای برقراری ارتباط نیز لازم است از کارپوشه خود استفاده کنید. برای صدور صورتحساب الکترونیکی نیز باید از کارپوشه خود استفاده نمایید. البته دقت کنید که پس از ارسال صورتحساب آن را بررسی کنید تا مشکلی نباشد. پس از آن نیز نیاز است که صورتحساب خود را تأیید کنید تا مورد بررسی سازمان مالیات قرار بگیرد. در بحث کارپوشه عبارتی وجود دارد که به آن کارپوشه فعال میگویند. زمانی که کارپوشه یک فروشنده یا ارائهکننده خدمات روشن باشد به این معنی است که میتواند مالیات و ارزشافزوده را از خریدار وصول کند. البته که این مالیات در جیب شما نخواهد رفت و باید آن را به سازمان مالیات تحویل دهید.چه افرادی باید در سامانه مودیان ثبتنام نمایند؟
همه صاحبان مشاغل مختلف موظف هستند که در این سامانه ثبتنام کنند. البته که دولت برای مودیان مختلف فراخوانهای مختلفی اعلام کرده است. شما باید ببینید که جزو کدام یک از این فراخوانها هستید تا در زمان مناسب در این سامانه ثبتنام کرده و از خدمات سامانه استفاده کنید. البته اشخاص حقیقی از ثبتنام در سامانه معاف نیست. فرقی ندارد که شما یک شخص حقیقی هستید یا حقوقی، طبق قانون سازمان امور مالیاتی کشور شما موظف هستید در زمان ذکر شده در فراخوان هرچه سریعتر در سامانه مودیان ثبتنام کنید و مدارک موردنیاز را بارگذاری کنید.چگونه در این سامانه ثبتنام کنیم؟
برای ثبتنام در سامانه مودیان ابتدا باید وارد سایت این سامانه شوید. پس از آن در صفحه اول سایت دکمهای خواهید دید که روی آن کلمه ثبتنام نوشته شده است. برای ادامه فرایند ثبتنام و عضو شدن در سامانه مودیان لازم است روی دکمه کلیک کنید تا به فرم ثبتنام دسترسی داشته باشید. پس از آن فرمی روبه روی شما ظاهر خواهد شد که لازم است اطلاعات شخصی را بهدرستی در آن وارد کنید. اولین قسمت از فرم کد ملی، کد فراگیر و شناسه ملی را از شما طلب خواهد کرد. شما باید این کدها را بهصورت جداجدا و صحیح در همان قسمت از فرم پر نمایید. در قسمت بعدی فرم شماره تماس از شما خواسته خواهد شد. قابلتوجه است که شمارهتلفن حتماً باید به نام خودتان باشد؛ البته اگر شما صاحبکار باشید. درصورتیکه برای شخص دیگری ثبتنام میکنید لازم است که شماره تماسی به نام شخص صاحبکار را در فرم وارد کنید. در قسمت آخر فرم نیز تاریخ تولد شما خواسته خواهد شد که باید بهصورت دقیق بهصورت شمسی وارد نمایید. در نهایت نیز لازم است که عبارت امنیتی درون تصویر را در فرم وارد کنید. در آخر پس از پر کردن تمامی اطلاعات لازم است که روی دکمه ثبتنام کلیک کنید. در مرحله بعد کدی برای شما ارسال خواهد شد. این کد برای شماره تماسی که در فرم ثبت کردهاید ارسال خواهد شد. تنها کافی است که این کد عددی را در مکان مناسب بنویسید تا شماره تماس شما تأیید شود و فرایند ثبتنام شما در سامانه مودیان به پایان برسد. پس از آن لازم است که کارپوشه مخصوص خود را بسازید. در آخر نیز اگر نیاز باشد باید اطلاعات هویتی، اطلاعات مربوط به پایانه فروشگاهی و اطلاعات حافظه مالیاتی خود را تکمیل کنید تا بهطورکلی همه اطلاعات شما در سامانه مودیان ثبت شود و کار شما به اتمام برسد.صورتحساب الکترونیکی چیست؟
صورتحساب الکترونیکی صورتحسابی است که توسط سامانه مودیان صادر میشود و در کارپوشه شما نیز موجود است. اطلاعات صورتحساب الکترونیکی شما در حافظه مالیاتی مربوط به شما نیز ثبت خواهد شد و شما میتوانید به آن دسترسی داشته باشید. تعیین اقلام مندرج در این صورتحساب توسط خود سامانه امور مالیاتی کشور انتخاب میشود. در این صورتحساب اطلاعات مختلفی درج میشود که این اطلاعات عددی منحصربهفرد هر صورتحساب است. در حال حاضر امکان ندارد این اطلاعات در دو صورتحساب یکسان باشد. این اطلاعات شامل شناسه حافظه مالیاتی که 6 کاراکتر دارد، تاریخ صدور صورتحساب که شامل کاراکتر میشود، سریال صورتحساب که شامل 10 کاراکتر میشود که منحصربهفرد است و ارقام کنترلی است که شامل تنها یک کاراکتر میشود.انواع صورتحساب الکترونیکی
صورتحسابهای الکترونیکی در حال حاضر دو مدل مختلف دارند. هر کدام از این صورتحسابها ویژگی خاص خودشان را دارند. بد نیست که شما نیز با این صورتحسابهای الکترونیکی آشنا شوید. صورتحسابها بهطورکلی به دو بخش الکترونیکی و کاغذی یا غیرالکترونیکی تقسیم میشوند. لازم است بدانید که خود صورتحسابهای الکترونیکی نیز دارای انواع مختلفی هستند. بهطورکلی این صورتحساب به سو نوع مختلف تقسیم میشود که هر کدام ویژگی خاص خودش را دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع این صورتحساب بیشتر آشنا شویم و کاربرد آن را در سامانه مودیان بشناسیم.صورتحساب الکترونیکی نوع یک
در صورتحساب الکترونیکی نوع یک اطلاعات مختلفی ثبت میشود. اولازهمه در این سامانه نوع فروشی کالا و اطلاعات کامل کالای فروش رفته ثبت میشود. پس از آن اطلاعات خریدار نهایی ثبت میشود. خریدار میتواند یک شخص حقیقی یا فعال اقتصادی باشد. در نهایت نیز اطلاعات کامل شخص فروشنده ثبت میگردد. این اطلاعات شامل نام و نام خانوادگی شخص حقیقی یا اسم شخص حقوقی، شماره اقتصادی، شناسه یا کد ملی یا کد فراگیر اتباع، نشانی کامل از جمله نشانی پستی، شماره شعبه خریدار و فروشنده میشود. لازم به ذکر است که در این صورتحساب پرداخت میتواند بهصورت نقدی یا حتی قسطی باشد.صورتحساب الکترونیکی نوع دوم
صورتحساب نوع دوم اطلاعات کمتری نسبت به نوع اول ثبت میکند. در نوع دوم بهطورکلی هیچ اطلاعاتی درباره خریدار محصول ثبت نمیشود. اما اطلاعات کامل کالا و فروشنده آن ثبت خواهد شد. بهطورکلی این نوع صورتحساب مخصوص فروشهای نقدی است و نمیتوان اعتبار مالیاتی خرید را محاسبه کرد.صورتحساب الکترونیکی نوع سوم
احتمالاً نوع سوم صورتحساب الکترونیکی را تمام شما دیده باشید. نوع سوم این صورتحساب همان رسیدی است که پس از خرید از دستگاه کارتخوان یا ATM دریافت میکنید. در این رسید اطلاعات کمی از فروشنده، شماره پیگیری، مبلغ پرداخت شده، شماره سوئیچ پرداخت، شماره پذیرش فروشگاهی، شماره پیگیری و تاریخ و ساعت پرداخت ثبت میشود.صورتحساب غیرالکترونیکی (کاغذی)
این نوع صورتحساب نیز کاملاً شبیه صورتحسابهای الکترونیکی است. اما تنها تفاوت این دو اطلاعاتی است که خود سامانه مودیان به آن اضافه میکند. سامانه اطلاعاتی قبیل شماره منحصربهفرد مالیاتی را به آن اضافه نمیکند. همچنین امکان ثبت پرداختهای نسیه در این صورتحساب امکانپذیر نیست.حافظه مالیاتی چیست؟
حافظه مالیاتی دستگاهی است که برای صدور صورتحساب الکترونیکی از آن استفاده میشود. عملکرد این دستگاه زیر نظر سازمان امور مالیاتی کشور نظارت میشود. این دستگاه روی پایانه فروشگاهی شما نصب خواهد شد. البته حتماً لزومی ندارد که حافظه مالیاتی بهصورت سختافزاری باشد. حافظه مالیاتی نرمافزاری نیز وجود دارد که میتوانید آن را روی پایانه فروشگاهی خود نصب نمایید. اصلیترین وظیفه حافظه مالیاتی این است که پایانه فروشگاه شما را به سامانه مودیان متصل خواهد کرد. در صورت عدم اتصال صدور صورتحساب در سامانه مودیان ممکن نخواهد بود.پایانه فروشگاهی چیست؟
رایانهها، دستگاههای کارتخوان و سامانههای پرداخت الکترونیکی میتوانند یک پایانه فروشگاهی باشند. در واقع پایانه فروشگاهی نرمافزار یا سختافزاری است که شما بتوانید آن را به سامانه مودیان متصل کنید. در غیر این صورت پایانه فروشگاهی محسوب نمیشود. یکی از وظیفههای اصلی پایانه فروشگاهی صدور صورتحساب الکترونیکی است. پایانه صورتحساب را تولید کرده و بلافاصله به سامانه مودیان ارسال میکند. علاوهبرآن پایانه فروشگاهی باید قابلیت متصلشدن به درگاههای الکترونیکی پرداخت کشور را داشته باشد. جمعبندی در نهایت با سامانه مودیان آشنا شدیم. متوجه شدیم که این سامانه توسط خود دولت و سامانه امور مالیاتی کشور تأسیس شده تا بتوانند فرارهای مالیاتی را کاهش داده و بهتر به پروندههای مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی رسیدگی کنند. اگر شما نیز یک شخص حقیقی صاحبکار هستید موظف هستید طبق قانون در این سامانه ثبتنام نمایید. اگر نمیدانید چطور فرایند ثبتنام را انجام دهید بهطورکلی در این مقاله فرایند ثبتنام در سامانه مودیان را توضیح دادهایم و حتی میتوانید از خدمات مالیاتی شرکتهای معتبر مانند مجموعه نخبه حساب استفاده کنید. امیدواریم مطلب این مقاله برای شما مفید بوده باشد.[rank_math_rich_snippet id="s-b65dd84a-a8e1-49fa-9512-054e7e468c60"]
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
1 دیدگاه در “با سامانه مودیان مهم ترین سامانه مالیاتی کشور آشنا شوید!”
بسیار عالی و آموزنده.