کدینگ حسابداری چیست؟ آشنایی کامل با آن
کدینگ حسابداری
0
(0)

کدینگ حسابداری

یکی از مباحث مهم در حسابداری محسوب می‌شود. به‌طورکلی پیشنهاد می‌شود که همه حسابداران کدینگ حسابداری را بشناسند و بتوانند از آن استفاده نمایند. دانستن اطلاعات مختلف درباره کدینگ می‌تواند سطح حسابداری شما را افزایش داده و کارهای شما را با نظم بهتری پیش ببرد. به همین دلیل ما در این مقاله سعی داریم به سؤال کدینگ حسابداری چیست؟ پاسخ کامل داده و درباره آن به‌صورت مفصل بحث کنیم؛ پس اگر شما نیز به دنبال پاسخ این سوال هستید با ما تا انتها همراه باشید.

آشنایی با کدینگ حسابداری

به‌طورکلی کدینگ حسابداری چیست؟

این سوال در ذهن افرادی که اقدام به دیدن آموزش حسابداری می‌کنند، پیش میاد. جواب کدینگ حسابداری چیست؟ باید گفت یک روش است که می‌تواند به کار شما نظم بسیاری داده و پروژه‌های مالی شما را با سرعت بهتری مدیریت نماید. در تعریفی ساده‌تر، وقتی شما صورت‌های مالی یک شرکت را دسته‌بندی می‌کنید از کدینگ حسابداری استفاده کرده‌اید.

معمولاً کارشناسان از روش درختی برای کدینگ کردن حساب‌های مالی استفاده می‌کنند. البته که روش‌های مرسوم دیگری نیز وجود دارد؛ اما می‌توان از روش درختی به‌عنوان جامع‌ترین و بهترین روش برای کدینگ نام برد و بهتر است شما نیز حتماً از این روش استفاده نمایید.

در واقع در دسته‌بندی‌های مربوط به کدینگ سطوح مختلفی به چشم می‌آیند. به‌طورکلی این سطوح به سرشاخه‌های اصلی و زیرشاخه‌های آن تقسیم می‌گردند. مسلماً صورت‌های مالی مهم‌تر هر شرکت به‌عنوان سرشاخه‌های اصلی آن شناخته شده و بقیه زیرشاخه‌های مرتبط هستند.

در چنین دسته‌بندی هر سرشاخه اصلی و زیرشاخه‌های آن کد مخصوص به خودش را دارد. در حالت عادی نمی‌توان به‌راحتی کدینگ حسابداری را استفاده نمود. یک کدینگ حسابداری باید کاملاً اصولی برنامه‌ریزی‌شده باشد و کارایی بسیار بالایی از خود نشان دهد.

اگر در لغت‌نامه‌ها به دنبال معنی کلمه کدینگ برویم به‌راحتی می‌توان فهمید که مفهوم کدینگ حسابداری چیست؟ کدینگ یک کلمه است که معنی شماره‌گذاری را می‌دهد. در واقع ما نیز در این روش با استفاده از شیوه‌های مختلف دسته‌بندی‌های حسابداری را شماره‌گذاری و کدبندی می‌کنیم.

به‌طورکلی هر شرکت رویدادها و صورت‌های مالی بسیار زیادی است که دسترسی به آن‌ها خیلی سخت به نظر می‌رسد. همین دلیل باعث شده تا در این چند سال کدینگ حسابداری مرسوم‌تر باشد و در بیشتر گروه‌های مالی از آن استفاده‌های متعددی می‌شود تا نظم کار افزایش پیدا کند.

اهداف کدینگ حسابداری چیست؟

حال که به‌طورکلی فهمیدیم کدینگ حسابداری چیست؟ وقت آن رسیده تا درباره اهداف این روش نیز صحبت کرده و متوجه شویم که اصلاً چرا از این روش استفاده می‌گردد. مسلماً تا زمانی که یک شیوه مزایای زیادی برای ما نداشته باشد از آن در پروژه‌های کاری خود استفاده نمی‌کنیم.

اصلی‌ترین هدف کدینگ حسابداری در جوامع مختلف یکپارچه‌سازی کل صورت‌های مالی یک شرکت است. علاوه‌برآن همه صورت‌های مالی و تراکنش‌های مربوط به آن در یک استاندارد و فرمت خاصی تعریف می‌شوند که موجب افزایش نظم مالی شرکت خواهد شد.

این روش ثبت صورت‌های مالی را نیز برای شما راحت‌تر خواهد کرد. بارها اتفاق می‌افتد که به علت عدم وجود تمرکز کافی اشتباهات انسانی مختلفی در ثبت صورت‌های مالی اتفاق می‌افتد. استفاده از کدینگ علاوه بر اینکه سرعت ثبت را بالا می‌برد درصد خطای شما را نیز کاهش خواهد داد.

همچنین ایم روش تهیه گزارش‌های مالی را نیز برای شما راحت‌تر خواهد کرد. ازآنجایی‌که همه چیز طبق نظم و اصول پیش می‌رود به‌راحتی می‌تواند گزارش‌های مالی با دقت و اطلاعات مفید بیشتر تنظیم کرد و در اختیار مدیریت قرار داد؛ علاوه‌برآن سرعت تنظیم گزارش نیز با افزایش مواجه خواهد شد.

اگر شرکت موردنظر شما به دنبال یک سرمایه‌گذار درست و اصولی است؛ استفاده کدینگ‌های حسابداری می‌تواند کمک زیادی به شرکت بکند. به علت نظم بالا و شفافیت بالا در صورت‌های مالی سرمایه‌گذاران می‌توانند به‌راحتی وضعیت مالی شرکت را تجزیه‌وتحلیل کرد و در آن سرمایه‌گذاری‌های لازم را انجام دهند.

همه این مزیت‌ها باعث شده تا کدینگ حسابداری یک روش مرسوم در بین انواع حسابداران باشد و در بیشتر شرکت‌های بزرگ و کوچک استفاده می‌گردد. بهتر است شما نیز برای بهبود عملکرد کاری خود حتماً استفاده از کدینگ حسابداری را در دستور کار خود قرار دهید.

نکات مهم درباره کدینگ حسابداری

حال که فهمیدیم کدینگ حسابداری چیست؟ باید نکات مختلفی نیز درباره آن یاد بگیریم. درست است که کدینگ حسابداری یک روش اصولی و مطمئن برای بهبود کارها است؛ اما نباید در هر شرایطی از آن استفاده نمود و باید به نکات مهم درباره این موضوع توجه و دقت لازم را داشته باشید.

لازم به ذکر است که شما نباید کدینگ حسابداری را یک کار ساده و پیش‌پاافتاده در نظر بگیرید. کدینگ حسابداری یک کار سخت و پیچیده است که هر کسی نمی‌تواند از پس آن بر بی آید. پس بهتر است پس از اینکه فهمیدید کدینگ حسابداری چیست؟ به دنبال آموزش‌های تکمیلی‌تر بروید.

به‌طورکلی پیشنهاد می‌شود که کدینگ حسابداری مربوط به هر شرکت توسط یک حسابدار کاربلد و باتجربه انجام شود. در بسیاری از مواقع وظیفه کدینگ حسابداری بر عهده مدیر مالی خواهد بود؛ اما آموزش آن برای آینده شغلی و پیشرفت شغلی شما لازم است.

بسیاری از مشکلات مالی شرکت‌ها با استفاده از شیوه کدینگ مالی قبل حل هستند و حتی می‌توان با این روش از بروز بسیاری از خطاها و اشتباهات جلوگیری نمود. این موضوع زمانی درست که خود کدینگ حسابداری به‌صورت کاملاً اصولی برنامه‌ریزی‌شده باشد؛ پس بهتر است قبل از اجراکردن حتماً از کارا بودن آن اطمینان حاصل کرده و سپس استفاده نمایید.

انواع کدینگ حسابداری چیست؟

حال که فهمیدید به‌طورکلی کدینگ حسابداری چیست؟ وقت آن رسیده تا بیشتر با انواع آن نیز آشنا شوید. لازم است بدانید که کدینگ انواع مختلفی دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص خودشان را دارند. شما می‌توانید باتوجه‌به سلیقه و راحتی خود یکی از این گزینه‌ها را انتخاب نمایید.

به‌طورکلی کدینگ حسابداری به 5 مدل مختلف تقسیم می‌گردد. معمولاً انواع کدینگ حسابداری را با نام های کدینگ حفظی، متوالی، سلسله‌مراتبی، توده‌ای و وجهی می شناسند. اگر می‌خواهید بدانید که انواع کدینگ حسابداری چیست بهتر است که در ادامه با ما همراه باشید.

کدینگ‌های حفظی

در حال حاضر کدینگ‌های حفظی ساده‌ترین نوع کدینگ محسوب می‌شوند و افراد مختلف زیادی از آن استفاده می‌کنند. کدینگ حفظی استانداردهای مختلفی دارد و هر کس که با آن آشنا باشد به‌راحتی می‌تواند شیوه کدگذاری شما را متوجه شده و آن را ارزیابی کند.

در واقع در روش کدینگ حفظی تنها کاری که نیاز است بکنید این است که از حروف الفبای فارسی برای کدگذاری خود استفاده نمایید. معمولاً در چنین کدگذاری حرف اول کلمه دسته‌بندی به‌عنوان کد انتخاب می‌گردد. برای مثال اگر دسته‌بندی شما شامل سرشاخه پرداخت است می‌توان آن را با حرف پ کدینگ کرد.

کدینگ‌های متوالی

در جواب سؤال انواع کدینگ حسابدار چیست؟ باید به کدینگ‌های متوالی یا همان پی‌درپی و سریالی اشاره نمود. این روش از کدینگ نیز بسیار ساده بوده و افراد مختلف می‌توانند از آن استفاده نمایند. در واقع استاندارد واحد خاصی در این روش از کدینگ شناخته نمی‌شود.

در چنین روشی شما می‌توانید از اعداد مختلف به جهت کدگذاری استفاده نمایید. البته باید اشاره کرد که اعداد باید به‌صورت متوالی و پشت‌هم استفاده شود. برای مثال اگر شرکت موردنظر از 8 دسته‌بندی بهره برده می‌توانید از عدد 1 تا 8 برای کدگذاری آن استفاده نمایید.

کدینگ‌های سلسله‌مراتبی

کدینگ سلسله‌مراتبی از انواع کدینگ حسابداری چیست؟ در جواب باید گفت که این کدینگ بیشتر با نام کدینگ درختی شناخته شده و کامل‌ترین روشی است که هر حسابداری می‌تواند از آن استفاده نماید. همان‌طور که گفتیم بهتر است شما نیز از این روش استفاده نمایید.

از جمله مزایای این روش این است که هیچ محدودیتی برای شما نخواهد داشت و به‌راحتی می‌توانید انواع دسته‌بندی‌ها و زیرشاخه‌های آن را به وجود آورده و استفاده نمایید. در این روش زیرشاخه‌ها به‌صورت خطی به سرشاخه‌های اصلی متصل هستند و همه چیز با نظم و اصول است.

کدینگ‌های توده‌ای

کدینگ توده‌ای از جمله روش‌هایی است که در دوره‌های مالی مختلف کاربرد دارد و کاربرد آن‌چنانی در مواقع زمانی مختلف ندارد. اگر قصد دارید در دوره‌های مختلف مالی از یکی از روش‌های کدینگ استفاده نمایید این روش به بهترین شکل می‌تواند پاسخ‌گوی شما باشد.

در چنین روشی حساب‌های شرکت سرشاخه‌های اصلی یا دسته‌بندی شرکت محسوب می‌شود. هر تراکنش مالی که به حساب موردنظر مربوط باشد در زیر همان روش دسته‌بندی خواهد شد. همان‌طور که می‌بینید این شیوه یک روش کاملاً جامع و کامل نیست.

کدینگ‌های وجهی

کدینگ‌های وجهی نیز می‌توانند یک روش مناسب برای حسابدارانی باشد که برای فروشگاه‌های کوچک و بزرگ کار می‌کنند. معمولاً چنین روشی برای شرکت‌های تجاری کاربرد نداشته یا بهتر است بگوییم که کاربرد کمتری دارد و روش‌های دیگر بهتر هستند.

در این شیوه از کدینگ نیز حسابدار می‌تواند از اعدام مختلف بر اساس استانداردهای خاصی استفاده نماید. معمولاً در چنین روشی هر عدد استاندارد خاصی داشته و برای بخش‌های خاصی استفاده می‌شوند. برای مثال اگر می‌خواهید بخش‌های مختلف فروشگاه را دسته‌بندی کنید باید از عدد یک استفاده کرده و برای دسته‌بندی هزینه‌های فروشگاه نیز از عدد 2 استفاده کنید.

کدینگ حسابداری چیست

جمع‌بندی

در نهایت به سؤال کدینگ حسابداری چیست پاسخ دادیم. همان‌طور که گفته شد بهتر است که کدینگ حسابداری توسط یک حسابدار کاربلد و حداقل باتجربه انجام شود تا هیچ مشکلی در آن دیده نشود. اگر شما تازه‌کار هستید بهتر است که تحقیقات جزئی‌تری روی این موضوع داشته باشید تا بتوانید به طور کامل درباره کدینگ حسابداری اطلاعات مختلف کسب نمایید. خوشبختانه نخبه حساب این خدمات را با بالاترین کیفیت انجام می‌دهد.

[rank_math_rich_snippet id="s-5a715bda-f9fb-4964-84a8-764089680c9b"]

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

1 دیدگاه در “کدینگ حسابداری چیست؟ آشنایی کامل با آن

دیدگاهتان را بنویسید

برای ارسال دیدگاه، نیاز است که وارد حساب کاربری خود شوید
کتاب ایستگاه پایانی حقوق و دستمزد

تخفیف ویژه + ارسال رایگان
به مدت محدود

همین الان میخوام
کتاب
کتاب
ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد