در چند سال اخیر فرارهای مالیاتی متعددی صورت گرفت و همین موضوع موجب ایجاد بینظمی در بخش مالیات کشور شد. همین موضوع موجب شده است تا دولت برای رفع این موضوع از راهحلهای مختلف زیادی استفاده کند تا بتواند این موضوع را خیلی راحت و سریع مدیریت کرده و رفع نماید. یکی از این راهحلها استفاده از صورت حساب الکترونیکی است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و نیاز است که از آن استفاده نمایید. اما آیا میدانید که صورت حساب الکترونیکی چیست؟ درصورتیکه میخواهید درباره این موضوع اطلاعات بیشتری به دست بی آورید بهتر است که در ادامه این مقاله با نخبه حساب همراه باشید.
فهرست مقاله
Toggleتعریف صورت حساب الکترونیکی چیست؟
صورت حساب الکترونیکی چیست؟ بهتر است که همان ابتدا سر اصل مطلب برویم و اطلاعات مختلفی را درباره صورت حساب الکترونیکی به دست بی آوریم. بهطورکلی در قانون مالیاتی کشور صورت حساب الکترونی معنا و مفهوم خاصی دارد که حتماً باید با آن آشنا شده باشید.
لازم به ذکر است به صورتحسابی الکترونیکی میگویند که پس از صدور آن یک شماره منحصربهفرد مالیاتی داشته باشد. باید بدانید که این شماره منحصربهفرد مالیاتی در حافظه مالیاتی شخص حقیقی یا حقوقی موردنظر ثبت خواهد شد. در چنین شرایطی ما با صورت حساب الکترونیکی مواجه خواهیم بود.
البته باید اشاره کرد که مشخصات و اقلام هر صورت حساب مالیاتی با صورتحسابهای دیگر متفاوت است. بهطورکلی سازمان امور مالیاتی کشور این صورتحسابها را بر اساس نوع مشاغل طبقهبندی کرده و است و صورت حساب هر مشاغلی با شغلهای دیگر متفاوت خواهد بود که باید به این نکته توجه لازم را داشته باشید.
لازم است بدانید که شماره منحصربهفرد مالیاتی موردنظر بر اساس استاندارد از 22 کاراکتر نشکیل شده است. علاوهبرآن این شماره از 24 بخش نیز تشکیل شده است. این شماره منحصربهفرد از بخش هایی همچون شناسه حافظه مالیاتی، سریال صورت حساب، تاریخ صورت حساب و ارقام کنترلی ساخته شده است.
اگر شما از دستگاه کارت خوان یا درگاه پرداخت آنلاین خود بهعنوان یک پایانه فروشگاهی استفاده میکنید باید بدانید که گزارش الکترونیکی که از این دستگاهها در اختیار شما قرار میگیرد بهعنوان یک صورت حساب شناخته میشود و میتوانید از آن استفاده نمایید.
بهطورکلی درصورتیکه صورت حساب امکان ثبتشدن در حافظه مالیاتی شخص حقیقی یا حقوقی را نداشته باشد بهعنوان یک صورت حساب الکترونیکی شناخته نمیشود و شما باید به این موضوع دقت و توجه لازم را داشته باشید تا در آینده دچار هیچ اشکال و مشکلی نشوید.
انواع صورت حساب الکترونیکی
حال که بهطورکلی فهمیدیم که صورت حساب الکترونیکی چیست بد نیست که با انواع آن نیز آشنا شویم. بهطورکلی خود صورتحسابها به دو نوع الکترونیکی و غیرالکترونیکی تقسیمبندی میشوند که خود صورت حساب الکترونیکی انواع مختلفی دارد که در ادامه با آن آشنا خواهیم شد.
اولین نوع را با نام صورت حساب نوع اول میشناسند که کاملترین صورتحسابی است که شما میتوانید آن را تهیه کرده و در اختیار دیگران قرار دهید. در این صورت حساب تمامی اطلاعات ممکنه از خریدار و فروشنده در صورت حساب قید خواهد شد و قابلاستناد است.
در صورتحسابهای نوع اول اطلاعات مختلفی از جمله شرح، قیمت، عوارض، مبلغ واحد، مشخصات کالا یا خدمات، واحد سنجش، اطلاعات هویتی فروشنده و خریدار، تاریخ و زمان فروش کالا یا خدمات، نوع فروش و نوع خریدار قید میشود و باید تمامی این موارد بهدرستی ذکر شوند.
مورد بعدی صورتحسابهای نوع دوم هستند که اطلاعات آنها بهصورت حساب نوع اول ناقص است و همه اطلاعات در آن درج نمیشود. معمولاً صورتحسابهای نوع دوم از کاربرد فراوانی برخوردار هستند و بیشتر فروشندهها از این نوع صورت حساب استفاده میکنند.
در صورتحسابهای نوع دوم تنها اطلاعات فروشنده و کالا یا خدمات ارائه شده قید خواهد شد و دیگر هیچ خبری از اطلاعات خریدار نخواهد بود. بهطورکلی در این نوع صورت حساب هیچ اشارهای بهصورت مستقیم و غیرمستقیم به شخص خریدار نخواهند شد.
اگر یادتان باشد گفتیم که رسید وجه پایانه فروش نیز بهعنوان صورت حساب شناخته میشود که صورتحسابهای نوع سوم را تشکیل میدهند. در این نوع صورت حساب اطلاعاتی همچون شماره سوئیچ، مبلغ پرداخت شده، شماره پذیرنده، شماره پایانه، شماره پیگیری، تاریخ پرداخت و اطلاعات بسیار اندکی از فروشنده وجود خواهد داشت.
مزایای استفاده از صورت حساب الکترونیکی
حال که بهطورکلی فهمیدیم که صورت حساب الکترونیکی چیست؟ بد نیست که درباره مزایای استفاده از آن نیز صحبت کنیم و اطلاعات مختلفی در این باره به دست بی آوریم. استفاده از این نوع صورت حساب مزایای مختلفی دارد که شما بهراحتی میتوانید از آن بهرهمند شوید.
اولین مزیت استفاده از صورت حساب الکترونیکی این است که شما بهراحتی از جرایم مالیاتی معاف خواهید شد و خیالتان کاملاً از این بابت راحت است. چند سال اخیر به علت بروز اشتباه در صورتحسابهای غیر مالیاتی جرایم مالیاتی مختلف زیای به وجود آمده بود.
علاوهبرآن سامانه مودیان نیز افراد را به استفاده از صورت حساب الکترونیکی تشویق میکند. درصورتیکه شما از صورتحسابهای الکترونیکی در سامانه مودیان استفاده نمایید میتوانید از تسهیلات ویژه سامانه مودیان نیز بهرهمند شوید و از آن بهراحتی استفاده نمایید.
همچنین شما کار سازمان امور مالیاتی را نیز راحتتر خواهید کرد. در صورت استفاده از این نوع صورتحسابها دیگر نیازی نیست که ممیز مالیاتی بهصورت مستقیم به دفاتر و اسناد مالیاتی شما سر بزند و اینگونه فرایند رسیدگی به امور مالیاتی شما نیز راحتتر از قبل خواهد شد.
یکی از وظایف مودیان مالیاتی ایمن است که معاملات فصلی خود را بهصورت منظم تنظیم کرده و در سامانه ثبت نمایند. اما خبر خوش این است که استفاده از صورت حساب الکترونیکی این مشکل را برای شما عزیزان راحتتر خواهد کرد و وظیفه شما را سبکتر میکند.
بهطورکلی وقتی که شما از صورتحسابهای الکترونیکی استفاده میکنید دیگر نیازی ندارید که معاملات فصلی خود را کاملاً ثبت کنید. البته این موضوع زمانی اتفاق میافتد که شما قصد داشته باشید از خود سامانه مودیان معاملات فصلی مربوط به خودتان را ثبت نمایید.
آموزش نحوه صدور صورت حساب الکترونیکی
پس از پاسخ به سؤال صورت حساب الکترونیکی چیست؟ وقت آن رسیده تا درباره نحوه صدور صورت حساب الکترونیکی نیز صحبتهایی داشته باشیم و اطلاعاتی در این زمینه نیز به دست بی آوریم. آیا شما میدانید که صورت حساب الکترونیکی را چگونه باید صادر کرد؟
لازم به ذکر است که صورت حساب الکترونیکی ازطریق سامانه مودیان صادر میگردد و در همین سامانه نیز ذخیره و نگهداری خواهد شد. البته باید اشاره کرد که این موضوع زمانی اتفاق خواهد افتاد که فرد خریدار نیز در سامانه مودیان عضو فعال باشد و کارپوشه داشته باشد.
درصورتیکه خریدار موردنظر شما مصرفکننده نهایی است و بهصورت مستقیم از شما خریداری میکند نمیتوان از سامانه مودیان صورت حساب تهیه و ارسال کرد. در چنین شرایطی شما باید از صورتحسابهای الکترونیکی نوع سوم را از پایانه فروش خود تهیه کرده و در اختیار سازمان قرار دهید.
بهطورکلی تا زمانی که صورت حساب الکترونیکی تأیید نشود قابلاستناد نخواهد بود. وقتی که شما صورتحسابی را در سامانه به خریدار ارسال میکنید، شخص موردنظر 30 روز فرصت خواهد داشت تا صورت حساب موردنظر را بررسی کند تا در صورت نیاز آن را رد کند.
پس از گذشت سی روز از ارسال دیگر امکان ردکردن صورت حساب وجود نخواهد بود و عدم پیگیریهای لازمه از جانب خریدار به منزله تأیید صورت حساب تلقی خواهد شد که شما حتماً باید به این موضوع توجه داشته باشید تا در آینده مشکلی برای شما پیش نیاید.
پس از پایانه هر دوره سهماهه نیز بر اساس همین صورتحسابهای ثبت شده میزان ارزشافزوده شما نیز توسط خود سامانه محاسبه شده و در اختیار شما قرار خواهد گرفت تا هرچه سریعتر نسبت به پرداخت مالیات ارزشافزوده خود اقدام نمایید و مشمول جریمه نشوید.
جمعبندی
در نهایت با مقاله صورت حساب الکترونیکی چیست؟ همراه شما عزیزان بودیم و اطلاعات مختلفی در این زمینه به دست آوردیم. شما با خواندن این مقاله بهراحتی با صورت حساب الکترونیکی آشنا خواهید شد و دیگر مشکلی در این زمینه نخواهید داشت. همانطور که مشاهده کردید این نوع صورت حساب مزیتهای مختلفی دارد و بهتر است که از استفاده آن غافل نشوید و از انواع صورتحسابهای الکترونیکی استفاده نمایید. در حال حاضر در بیشتر مواقع صورتحسابهای الکترونیکی جایگزین موارد غیرالکترونیکی شدهاند و به محبوبیت بالایی دست پیدا کردهاند.
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
2 دیدگاه در “صورت حساب الکترونیکی چیست؟”
سپاس بابت مقالات جامع و مفید.
سلام ممنون از شما