1
(1)
فهرست مقاله
Toggleصورت سود و زیان و اقلام آن
یکی از اولین و مهم ترین اجزاء صورت های مالی در باره هزینه ها و در آمد هاست. در این گزارش مالی ما ابتدا اسم شرکت را مشاهده میکنیم. سپس نوع شرکت و تاریخ. به این مسئله توجه داریم که در این گزارش مالی ما اقلامی را بررسی میکنیم که بر سود و زیان ما اثر گذارند.صورت سود و زیان چیست؟
در حسابداری از صورت سود و زیان به عنوان یکی از اجزاء اصلی صورت های مالی یاد میشود. این گزارش به همراه صورت وضعیت مالی و صورت جریان های نقدی منتشر میشود. مطابق صورت سود و زیان ما هزینه ها و درآمد های ایجاد شده در یک بازه زمانی را بررسی میکنیم.صورت سود و زیان به زبان ساده:
یک گزارش مالی است. در این گزارش مالی به هزینه ها و درآمد های یک دوره نگاهی میکنیم. بعد از اضافه کردن درآمد ها و کسر هزینه های مندرج در این گزارش به عددی میرسیم. در نتیجه میزان سود یا زیان یک دوره مالی ما محاسبه و شناسایی شده است.علت تهیه صورت سود و زیان:
با انجام محاسبات لازمه ما به میزان سود و زیان شرکت میرسیم. عدد حاصله بیانگر فعالیت ما در یک دوره مالی است. با بررسی سود و زیان سال جاری ما میتوانیم هزینه ها و درآمد های خود را با سال های قبل مقایسه کنیم. پس از مقایسه میزان سود و زیان با سال های گذشته میتوانیم برای آینده برنامه ریزی کنیم. برنامه ریزی های آینده که از بررسی صورت سود و زیان نشأت میگیرند. معمولا در رابطه با کاهش هزینه ها و افزایش درآمد ها هستند.تفاوت صورت سود و زیان با صورت وضعیت مالی:
یکی از تفاوت های اصلی صورت سود و زیان با صورت وضعیت مالی در زمان تهیه آنها است. صورت وضعیت مالی همانند یک عکس به ما وضعیت مالی شرکت را در یک نقطه نشان میدهد. این درحالی است که صورت سود و زیان مانند یک فیلم وضعیت هزینه ها و درآمد های مارا در طول یک بازه نشان میدهد. تفاوت دیگری از صورت سود و زیان با صورت وضعیت مالی در نوع حساب های مندرج است. صورت سود و زیان به بررسی حساب های موقت میپردازد. متقابلا صورت وضعیت مالی بیانگر اطلاعاتی درباره حساب های دائم است.اقلام صورت سود و زیان:
متداول ترین اقلام صورت سود و زیان شامل موارد زیر است:الف) درآمد های عملیاتی:
شناخته میشود.Revenueدر زبان انگلیسی این عبارت با عنوان به بیان ساده همان درآمد های مرتبط با فعالیت اصلی شرکت ماست. تمامی درآمد های ناشی از فروش و ارائه خدمات به مشتریان در این قلم جا دارند. لازم به ذکر است که به صورت عامیانه به آن فروش هم گفته میشود. در صورت سود و زیان این عنوان درآمد های عملیاتی است.ب) بهای تمام شده درآمد های عملیاتی:
دومین قلم که باید از درآمد های عملیاتی ما کسر شود این قلم است. هزینه های مستقیم که به تولید مرتبط بوده اند نیرو، مواد، قطعات و هزینه های استهلاک. یاد میشود.Cost of the goods soldدر زبان انگلیسی از این مورد با عنوان به طور عاملیانه به این قلم بهای تمام شده کالای فروش رفته هم میگوییم. پس از کسر بهای تمام شده درآمد های عملیاتی از درآمد های عملیاتی به مورد بعدی میرسیم.ج) سود ناخالص:
سودی که به صورت مستقیم پس از انجام عملیات ذکر شده در بالا به ما نشان داده میشود. محاسبه مبلغ سود ناخالص به این معنا نیست که ما صورت سود و زیان را محاسبه کردیم. بلکه بدین معناست که باید در ادامه فعالیت خود به مبلغ سود خالص دست پیدا کنیم. مشهور است.Gross Profitسود ناخالص با عنواند) هزینه های فروش، اداری و عمومی:
توجه داشته باشید که عنوان این هزینه ها به ترتیب نوشته شده در این مقاله است. مطابق آخرین تغییرات جا به جا نوشتن عنوان های فروش، اداری و عمومی ایراد دارد. هزینه هایی که در رابطه با فروش، مسائل اداری و عمومی شناسایی میشوند. همگی در این عنوان دسته بندی میشوند. این هزینه ها شامل مواردی هستند که به صورت غیر مستقیم در تولید محصول نقش دارند. مواردی مانند هزینه حقوق و دستمزد پرسنل، هزینه اجاره دفتر و ایاب و ذهاب. از آنجایی که مرتبط با تولید نیستند در بهای تمام شده کالای فروش رفته محاسبه نمیشوند. در حسابداری بین المللی از این هزینه ها با نام Selling, General & Administrative یاد میشود.ه) سود عملیاتی: Earnings Before Interest & Taxes
بعد از اینکه هزینه های فروش، اداری و عمومی را از سود ناخالص کسر کنیم، سود عملیاتی به دست میاید. از آنجایی که سود عملیاتی بیانگر عملیات منظم بودن شرکت است، اهمیت بالایی دارد. همچنین به سود عملیاتی، سود قبل از بهره و مالیات هم نامیده میشود. دلیل این امر واضح است. این سود قبل از کسر بهره و مالیات محاسبه میشود.و) هزینه های مالی:
این قلم شامل هزینه هایی میباشد که از طریق ایجاد بدهی، برای شرکت تأمین مالی انجام میدهند. نمونه هایی از این هزینه ها شامل بهره وام ها و کارمزد های بانکیست. در این مرحله پس از به دست آوردن مبلغ هزینه های مالی باید آن را از سود عملیاتی کسر کنیم. در حسابداری بین المللی از این قلم با نام Interests یاد میشود.ز) سود قبل از مالیات: Earnings Before Taxes
به دست آوردن این مبلغ مبنای محاسبه مالیات پرداختی ماست. نرخ این مالیات هر ساله با توجه به قوانین مالیاتی و معافیت های مالیاتی کشور ابلاغ میشود. بعد از ضرب کردن مبلغ سود قبل از مالیات در نرخ مالیات، قلم بعدی صورت سود و زیان به دست میاید.ح) مالیات بر درآمد: Tax
به راحتی با محاسبه مبلغ هزینه مالیات میتوانیم این مبلغ را از سود قبل از مالیات کسر کنیم. پس از انجام این محاسبات به آخرین مورد از صورت سود و زیان میرسیم. در صورتی که مالیات سال گذشته پرداخت نشده باشد، جمع مالیات سال گذشته و سال جاری باید به حساب سازمان امور مالیاتی واریز شود.ت) سود خالص: Net Income
آخرین مورد از صورت سود و زیان هر شرکت، سود خالص است. سود خالص بیانگر میزان سودی است که شرکت با فعالیت خود در یک دوره مالی توانسته به دست بیاورد. سود خالص نشان میدهد که با کسر هزینه های وقوع یافته یک شرکت چقدر سودآور بوده است. نکته: برای شرکت های سهامی عام که دارای سهام هستند، در ادامه مبلغ سود هر سهم نیز محاسبه میشود. نتیجه گیری: در این مقاله تلاش کردیم تا در رابطه با مفهوم صورت سود و زیان، تعریف کاملی داشته باشیم. فهمیدیم که صورت سود و زیان درواقع یک گزارش مالی است. بررسی این گزارش مالی به ما کمک میکند تا برای هزینه ها و درآمد های آینده برنامه ریزی داشته باشیم. همچنین اقلام صورت سود و زیان به ترتیب و با نام دقیق مندرج در گزارش، خدمت شما ارائه شد. امید داریم که این مقاله به دانسته های شما دانش پذیران عزیز، افزوده باشد.فایل Pdf مقاله فوق
میانگین امتیاز 1 / 5. تعداد آرا: 1
3 دیدگاه در “صورت سود و زیان و اقلام آن”
عالی و پرمحتوا بود
عالی و بسیار آموزنده با ساده گویی
ممنون از نظر شما