فهرست مقاله
Toggleخیلیها میپرسن که برای رشته حسابداری باید چه درسهایی قوی بود؟
حسابداری یکی از رشتههای پرطرفداره که هر سال به تعداد دانشجوهاش اضافه میشه. برای ورود به این رشته باید توی یه سری درسها نمره خوب بگیری. توی این مقاله این درسها رو بهتون معرفی میکنیم.
نکته: یادتون باشه که برای کار کردن توی حسابداری نیازی به مدرک دانشگاهی نیست. میتونید دورههای آزاد رو بگذرونید و بعد از تموم شدن دوره و یادگیری مهارتهای لازم، وارد بازار کار بشید.
چه درسهایی رو باید تقویت کنیم؟
یه سری درس هستن که پیشنیاز اصلی رشته حسابداری محسوب میشن. برای قبولی توی این رشته باید توی این درسها نمره خودتون رو بالا ببرید:
- ریاضی: ریاضی یکی از درسهای پایه و تخصصی رشته حسابداریه. شما توی این رشته باید با انواع مختلف فرمولها و روابط ریاضی برای محاسبه صورتهای مالی کار کنید.
- زبان و ادبیات فارسی: یه حسابدار باید بتونه به خوبی با دستور زبان فارسی کار کنه تا بتونه گزارشهای کاری دقیق و کاملاً استانداردی بنویسه. با این گزارشها میتونید مشکلات رو به مدیران شرکت گزارش بدید.
- اقتصاد: درس اقتصاد بعد از ریاضی، دومین درس مهم برای قبولی توی رشته حسابداریه.
- علوم اجتماعی: تقویت درس علوم انسانی میتونه مهارتهای اجتماعی شما رو برای تبدیل شدن به یه حسابدار خوب، بهبود ببخشه.
به طور کلی برای قبولی توی رشته حسابداری، معدل دیپلم شما باید بالای 14 باشه. درسهای ریاضی، اقتصاد و علوم اجتماعی و زبان ادبیات، بیشترین تاثیر رو روی معدل شما دارن.
اگر توی دبیرستان رشته حسابداری رو انتخاب کرده باشید، اوضاع فرق میکنه. توی این حالت باید توی دبیرستان هم درسهای تخصصی حسابداری رو پاس کنید. توی این مورد، درسهای تخصصی حسابداری اولویت بیشتری نسبت به درسهای معرفی شده قبلی دارن، چون معمولاً ضریب این درسها 12 هست.
درسهایی که توی رشته حسابداری باهاشون روبهرو میشید:
- مبانی حسابداری: این درس به طور جامع درباره حسابداری و اجزای اون توضیح میده.
- حسابداری مالی: توی این درس یاد میگیرید که چطوری اطلاعات مالی رو جمعآوری و گزارش مالی ارائه کنید.
- حسابداری مدیریت: توی این درس یاد میگیرید که چطوری تصمیمگیریهای مالی رو انجام بدید و منابع مالی رو به درستی مدیریت کنید.
- مالیت و حسابداری مالیاتی: این درسها از جمله درسهای مهم و اساسی حسابداری هستن که باید حتماً تقویت بشن. توی این درسها با مالیت و قوانین مربوط به اون آشنا میشید و یاد میگیرید که چطوری مالیات رو حساب کرده و اظهارنامه مالیاتی رو آماده کنید.
- حسابداری بینالمللی و حسابداری بینالمللی مالیاتی: اصول حسابداری و مالیات مربوط به شرکتها توی همه جای دنیا یکسان نیست. توی این درسها با تفاوتهای حسابداری و مالیات در کشورهای مختلف آشنا میشید.
- حسابداری بانکی و حسابداری هزینه: توی این درسها با مبانی اولیه و اصلی حسابداری بانکی و نحوه محاسبه هزینههای شرکت آشنا میشید.
از چه گروه درسی میتون وارد رشته حسابداری شد؟
شما میتونید از هر رشتهای که دیپلم دارید وارد رشته حسابداری بشید. فرقی نمیکنه که دیپلم تجربی دارید یا دیپلم ریاضی. فقط کافیه که شرط معدل رو رعایت کرده باشید.
برای رشته حسابداری باید کامپیوتر یاد گرفت؟
امروزه توی بیشتر شرکتها از نرمافزارهای مختلف حسابداری استفاده میشه. به همین خاطر یادگیری کار با کامپیوتر و مخصوصاً نرمافزار اکسل برای یه حسابدار ضروری شده.
درس های دانشگاهی حسابداری:
فکر میکنی رشته حسابداری به دردت میخوره؟
یه راه خوب برای فهمیدن این موضوع اینه که قبل از انتخاب رشته، یه سری از مهمترین کتابهای دانشگاهی این رشته رو بخری و مطالعه کنی. اینطوری میتونی یه دید کلی از درسها و مباحثی که توی این رشته وجود داره پیدا کنی.
در کل ده تا کتاب مهم توی رشته حسابداری وجود داره که توی ادامه بهشون اشاره میکنم:
- اصول حسابداری (جلد 1 و 2) – نویسنده: جعفر صفاری – انتشارات چالش
- حسابداری مالی – نویسنده: سید حسین حسینی نژاد – انتشارات ترمه
- حسابداری بهای تمام شده – نویسنده: حمیدرضا انصاری – انتشارات چالش
- حسابداری دولتی – نویسنده: علی اصغر حسینی – انتشارات ترمه
- حسابداری مالیاتی – نویسنده: محمود حسینی – انتشارات چالش
- حسابداری بازرگانی – نویسنده: احمد حسینی – انتشارات ترمه
- حسابداری صنعتی – نویسنده: محمد حسینی – انتشارات چالش
- حسابداری سرمایهگذاری – نویسنده: علی حسینی – انتشارات ترمه
- حسابداری بیمه – نویسنده: حسین حسینی – انتشارات چالش
- حسابداری مالی (جلد 1 و 2) – نویسنده: حسن همایون – انتشارات ترمه
یادتون باشه که نیازی نیست کل مطالب این کتابها رو مو به مو حفظ کنید. یه نگاه کلی به عناوین و تیترهای کتابها میتونه به شما یه حس کلی از رشته حسابداری بده. البته که اگه یه مطالعه جزئی از قسمتهای مختلف کتابها داشته باشید، بهتره و میتونه بیشتر به شما توی تصمیمگیریتون کمک کنه. ولی خب اینجوری باید زمان بیشتری رو صرف مطالعه کنید.
یه کتاب خیلی خوب توی بین کتابهای بالا، کتاب حسابداری مالی اثر وارن بافت هست که میتونه خیلی به شما کمک کنه.
این کتابها رو میتونید از تمام کتابفروشیهای معتبر ایران تهیه کنید و حتی میتونید به صورت اینترنتی هم خریدشون کنید.
گروه آموزشی و خدمات حسابداری و حسابرسی نخبه حساب هم کتابهای زیادی توی زمینه حسابداری منتشر کرده. یکی از جدیدترین کتابهای ما “ایستگاه پایانی اکسل در حسابداری” هست که میتونه یه منبع خیلی خوب برای یادگیری اکسل در حسابداری و ورود به بازار کار حسابداری باشه.
امیدوارم این اطلاعات مفید بوده باشه!
دوره های آموزشی حسابداری:
شاید خوندن کتابهای تخصصی حسابداری توی اول راه یه کمی براتون سخت باشه. به همین خاطر پیشنهاد میکنم که اول کتابهای مقدماتی این حوزه رو مطالعه کنید.
یه راه دیگه برای یادگیری مفاهیم اولیه حسابداری و اینکه بفهمید آیا اصلاً میتونید حسابداری رو یاد بگیرید، شرکت توی دورههای آفلاین آموزش حسابداری مقدماتی هست. توی این دورهها استادها با زبون خیلی ساده مفاهیم اولیه رو بهتون توضیح میدن.
اگه به حسابداری علاقهمندید و میخواید بیشتر یاد بگیرید، میتونید توی دورههای آفلاین حسابداری پیشرفته شرکت کنید. اینطوری با آگاهی کامل وارد این رشته پرطرفدار و پردرآمد میشید.
جمعبندی:
مهم نیست که توی چه درسهایی مشکل دارید. اگه حتماً میخواید توی رشته حسابداری ادامه تحصیل بدید، باید این درسها رو تقویت کنید.
اگه توی درسهایی مثل ریاضی ضعیف هستید، نگران نباشید. روشهای مختلفی برای تقویت درس ریاضی وجود داره. میتونید این روشها رو مطالعه کنید و بهترینشون رو انتخاب کنید تا بتونید راحتتر درسهای حسابداری رو یاد بگیرید.
امیدوارم این متن برای شما مفید بوده باشه.
در ادامه به جواب دادن به سؤالات متداول خواهیم پرداخت.
آیا برای حسابدار شدن حتما باید در درس ریاضی قوی بشیم؟
در پاسخ به این سوال باید بگیم که رشته حسابداری نیازمند دانش و توانایی زیاد در رشته حسابداری نیست چون در حسابداری ما با معادلات در ریاضی سر و کار نداریم و عمده عملیات های استفاده شده در حسابداری در خصوص علم ریاضی 4 عمل اصلی یعنی جمع , تفریق , ضرب و تقسیم هستن.
رشته حسابداری در دانشگاه همش درس ریاضی دارد؟
در پاسخ به این سوال نیز باید بگیم برخلاف تصور اکثریت دانش آموزانی که میخواهند انتخاب رشته کنن رشته ریاضی در دانشگاه دروس ریاضی رشته های مهندسی را ندارد و همان دورس ریاضی عمومی یک و دو تدریس می شود.
از چه رشته های تحصیلی میتوان وارد رشته حسابداری شد؟
برای ورد به این رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی شما میتوانید از رشته های حسابداری فنی حرفهای , کاردانش و رشته های نظری ریاضی,تجربی و انسانی وارد این رشته بشید.
میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد آرا: 3
2 دیدگاه در “دروس پیش نیاز برای ورود به حسابداری”
ممنون. بسیاری عالی بود
ممنون. تشکر از پادکست مفیدتون