حسابداری مالیاتی چیست و آشنایی کامل با آن
0
(0)
حسابداری مالیاتی چیست؟ امروزه صحبت‌های بسیار زیادی درباره این نوع حسابداری می‌شود. همان‌طور که از نامش پیدا است این عنوان یکی از شاخه‌های علم حسابداری است که تنها به خدمات مالیاتی هر شرکت می‌پردازد و با دیگر قسمت‌های صورت مالی هیچ کاری ندارد. در حال حاضر حسابدار مالیاتی یک شغل باارزش به‌حساب می‌آید و شرکت‌های بزرگ زیادی وجود دارند که حاضرند باقیمت‌های خوب حسابدارهای مالیاتی کاربلد و باتجربه را استخدام کرده و از علم آن‌ها بهره ببرند. اگر می‌خواهید دقیق‌تر بدانید که حسابدار مالیاتی چیست و درباره آن اطلاعات مختلفی به دست بیاورید، بهتر است که در ادامه با نخبه حساب همراه باشید. حسابداری مالیاتی چیست

حسابداری مالیاتی به چه چیزی گفته می‌شود؟

حال وقت آن رسیده برویم سر اصل مطلب و به سؤال حسابدار مالیاتی چیست؟ یک پاسخ کامل بدهیم. به‌طورکلی همان‌طور که می‌دانید بیشتر شرکت‌ها و موسسه‌های دنیا که مشغول فعالیت هستند الزام می‌شوند تا مبلغ قابل‌توجهی از درآمد خود را به‌عنوان مالیات به دولت بپردازند. رسیدگی به امور مالیاتی یکی مباحث حساس در حسابداری است که نیازمند علم و تخصصی بسیار بالا است. در صورت بروز اشتباه در هر کدام از امور مالیاتی موجب می‌شود تا میزان مالیات هر شرکت به‌صورت چشمگیری افزایش پیدا کند حتی بدون اینکه درآمد آن با افزایش روبه‌رو شده باشد. ازاین‌رو شغل تخصصی حسابداری مالیاتی به وجود آمد تا یک سری افراد یاد بگیرند که چگونه به‌صورت تخصصی تنها به محاسبه امور مالیاتی شرکت‌ها بپردازند. همین موضوع سبب شده تا امور مالیاتی شرکت‌ها به شیوه بهتری دنبال شود درصد خطای آن کاهش پیدا کند. یکی از دلایلی که شرکت‌ها از حسابدارهای مالیاتی استفاده می‌کنند کاهش میزان مالیاتی است که باید هر سال بپردازند. حسابداران مالیاتی با مسلط بودن تمامی قوانین مالیاتی کشور می‌دانند که چطور می‌شود با تغییر حساب‌های مالی شرکت میزان مالیات هر سال را کاهش داد. حسابدارهای مالیاتی معمولاً به‌صورت پروژه‌ای به شرکت‌ها اضافه می‌شوند؛ اما اغلب شرکت‌ها سعی می‌کنند تا در تیم حسابداری خود یک حسابدار مالیاتی نیز استخدام کنند. این موضوع باعث می‌شود تا در همان ابتدا صورت‌های مالی به‌درستی ثبت شوند و شرکت در آخر سال با هیچ مشکلی مواجه نشود.

وظایف یک حسابدار مالیاتی

حال که فهمیدیم حسابداری مالیاتی چیست؟ وقت آن رسیده تا به‌صورت کلی اشاره‌ای به وظایف یک حسابدار مالیاتی نیز بپردازیم تا کسانی که به این رشته علاقه دارند بیشتر با شیوه کاری این شغل آشنا شده و تصمیم نهایی خود را برای آینده شغلی خود گرفته و به موفقیت برسند. به‌طورکلی وظیفه اصلی هر حسابدار مالیاتی این است که اظهارنامه‌های مالیاتی هر شرکت را با کمک قوانین مالیاتی تکمیل کرده و در اختیار سازمان امور مالیاتی ایران قرار دهد تا این سازمان با رسیدگی به این اظهارنامه‌ها میزان مالیات هر شرکت را در طول سال مشخص نماید. یکی از دلایلی که باعث اهمیت اظهارنامه مالیاتی شده است حساس‌بودن آن است. درصورتی‌که اظهارنامه مالیاتی به‌درستی تنظیم نگردد و دچار اشکالاتی باشد؛ این موضوع نتیجه‌ای جز جریمه برای شرکت مرتکب اشتباه نخواهد داشت. همین موضوع در شرکت‌های بزرگ باعث ضررهای مالی کلان خواهد شد. یکی از اشتباهات افراد در زمینه حسابداری مالیاتی این است که فکر می‌کنند که این نوع حسابدار تنها در پایان سال بازار کار دارند که این‌طور نیست. البته که میزان کار حسابداران مالیاتی در آخر سال به طرز چشمگیری افزایش می‌یابد. در ادامه با ما همراه باشید تا به وظایف یک حسابدار مالیاتی بپردازیم.

صورت‌های مالی را بررسی کند

اگر بپرسند که یکی از اصلی‌ترین وظایف حسابداری مالیاتی چیست ، باید به بررسی مکرر صورت‌های مالی اشاره کرد. وقتی که یک مشتری حسابدار مالیاتی استخدام می‌کند این حسابدار موظف است تا با برنامه‌ریزی درستی که دارد به همهٔ حساب‌های مالی رسیدگی کند. در برخی از مواقع با اشتباه واحد مالی ممکن است که برخی از صورت‌های مالی شرکت با مشکل قانونی مواجه باشند. این مشکل قانونی می‌تواند کار شرکت را در سازمان امور مالیاتی سخت کند. به همین دلیل حسابدار باید این صورت‌ها را بررسی کند تا هیچ مشکل قانونی در آن دیده نشود و در صورت وجود هر مشکل سریعاً رفع گردد. فعالیت های حسابداری مالیاتی

بودجه را برنامه‌ریزی کند

به‌طورکلی لازم است که هر شرکت بودجه‌بندی سالانه داشته باشد و بر همان اساس پیش برود. اما بودجه‌بندی در حسابداری مالیاتی چیست؟ تعیین بودجه و بودجه‌بندی در بسیاری از مواقع بر عهده حسابدار مالیاتی است و شما باید با بررسی مسیر مالی شرکت یک بودجه درست طراحی نمایید. هدف اصلی بودجه‌بندی‌ها کاهش هزینه‌های الکی شرکت و افزایش میزان درآمد آن با سرمایه‌فعالیت های حسابداری مالیاتیگذاری‌های متعدد است. در بیشتر مواقع این هزینه‌های الکی شرکت‌ها است که کار آن‌ها را در امور مالیاتی سخت می‌کند و باید این هزینه‌های اضافی کنترل شوند.

سوابق مالی را سازمان‌دهی کند

سازماندهی سوابق مالی باعث می‌شود تا افراد راحت‌تر به آن دسترسی داشته باشند و اشتباهات حسابداری کاهش پیدا کند. شما به‌عنوان یک حسابدار مالیاتی وظیفه دارید که در کنار تنظیم اظهارنامه مالیاتی به سازمان‌دهی سوابق مالی نیز بپردازید.

مالیات را محاسبه کند

منظور از محاسبه مالیات چیست؟ در جواب باید گفت برخی از شرکت‌ها وجود دارند که در سامانه بدهی مالیاتی داشته و خودشان از آن بی‌خبر هستند. چنین شرکت‌هایی تصور بر این دارند که تمامی مالیات موردنظر را پرداخت کرده‌اند و هیچ بدهی ندارند. درصورتی‌که از زمان مدت مشخصی بگذرد شرکت مشمول جریمه شده و باید چندبرابر مبلغ مانده بدهی را پرداخت کند. یک حسابدار مالیاتی به‌طورکلی مالیات شرکت را محاسبه کرده و بر روند واریز آن نظارت دارد تا هیچ بدهی برای شرکت موردنظر باقی نماند که به جریمه تبدیل گردد.

سیستم‌های حسابداری را بازرسی کند

معمولاً بازرسی‌کردن سیستم‌های حسابداری یک وظیفه مهم محسوب نمی‌شود؛ اما حسابداران مالیاتی باید به‌صورت مداوم سیستم‌های حسابداری خود را بررسی نمایند. یکی از دلایل عددم موفقیت حسابدارهای مالیاتی در پروژه‌ها این است که سیستم‌های حسابداری آن‌ها ناکارآمد بوده و سودی ندارد. شما باید به طور مکرر سیستم‌های حسابداری خود را چک کنید تا کارآمدی و بازدهی لازمه را داشته باشد. ناکارآمدی سیستم‌ها بدون شک اشتباهات شما را در پروژه افزایش خواهند داد و شما باید حتماً آن‌ها را مدیریت نمایید.

با کارفرما ارتباط بگیرند

آیا می‌دانید نقش ارتباط‌گرفتن با کارفرما در حسابداری مالیاتی چیست؟ مسلماً همه کارفرماها دوست دارند که در جریان پروژه‌های در حال انجام قرار بگیرند و از کارکرد و پیشرفت درست آن‌ها مطلع شوند. به همین دلیل شما باید بلد باشید که چطور با کارفرما ارتباط برقرار کنید. معمولاً بیشتر حسابداران از قوانین مالیاتی باخبر نیستند و اطلاع خاصی در این باره ندارند. شما باید شیوه پیشرفت پروژه و قوانین حسابداری را طوبی بازگو کنید که همه کارفرماها بتوانند در جریان کارهایی که برایشان انجام دادید قرار بگیرند. این گونه فرایند پیشرفت پروژه نیز برای شما بهتر خواهد بود و می‌توانید مدارک لازم را به راحتی از کارفرما درخوات نمایید.

مهارت‌های یک حسابدار مالیاتی کاربلد

حال که به‌طورکلی متوجه شدیم که حسابداری مالیاتی چیست؟ وقت آن رسیده درباره مهارت‌های یک حسابدار مالیاتی را نیز بررسی نماییم. یک سری مهارت وجود دارد که همه حسابداران مالیاتی باید آن‌ها را کسب کنند تا بتوانند در بازار کار این شغل فعالیت داشته باشند. همان‌طور که می‌دانید ثبت اظهارنامه دارای قوانین خاص خودش است که هر فرد عادی از آن‌ها اطلاع ندارد. یک حسابدار مالیاتی موظف است که به‌تمامی این قوانین مسلط شده و با استفاده از آن‌ها اظهارنامه‌های مالیاتی را پرکرده و در سامانه مربوطه برای رسیدگی ثبت نمایند. یک حسابدار مالیاتی هر چقدر هم که سر و کارش با امور مالیاتی شرکت باشد باز هم به‌عنوان یک حسابدار شناخته می‌شود. به همین دلیل شما موظف هستید که با شیوه‌های جدید و نوین حسابداری آشنا باشید و از بهترین روش‌ها برای پروژه‌های خود استفاده نمایید. یک حسابدار مالیاتی می‌تواند به‌عنوان یک مشاور نیز در بازار کار فعالیت داشته باشد. به همین دلیل شما باید استراتژی‌های مختلفی یاد بگیرید که چگونه شرکت‌های مختلف می‌توانند بدهی‌های مالیاتی خود را کاهش داده و گردش مالی شرکت را مدیریت نمایند. همان‌طور که اشاره کردیم رسیدگی به امور مالیاتی هر شرکت در زمان خاصی از سال انجام می‌گیرد و زمان آن محدود است. همین محدودیت زمان باعث می‌شود تا حسابداران نتوانند زمان را مدیریت کنند و همین موضوع می‌تواند احتمال بروز خطا را افزایش دهد. به همین دلیل شما باید مهارت‌های مختلفی در زمینه مدیریت زمان خود داشته باشید. یک حسابدار مالیاتی باید دانش این را داشته باشد که بتواند با انواع نرم‌افزارهای حسابداری کار کند. همچنین در حسابداری مالیاتی شما باید به تجزیه‌وتحلیل بپردازید و همین موضوع پای محاسبه‌های پیچیده را به فضای کاری شما باز می‌کند که باید آمادگی آن را داشته باشید. علاوه بر این موضوعات باید بدانید که یک حسابدار مالیاتی خوب بسیار جزئی‌نگر بوده و به همه جزئیات توجه می‌کند. آشنایی با حسابداری مالیاتی جمع‌بندی در نهایت به سؤال حسابداری مالیاتی چیست؟ پاسخ دادیم و به‌صورت مختصر با این شغل جذاب و جالب آشنا شدیم. شغلی که به‌صورت کاملاً تخصصی به مباحث مالیاتی می‌پردازد و شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ و کوچک مجبور هستند برای سازمان‌دهی بهتر امور مالیاتی خود از تخصص این افراد بهره بگیرند. علاوه‌برآن با وظایف یک حسابدار مالیتی و مهارت‌های لازمه آن  نیز صحبت نمودیم. برای آشنایی با انواع حسابداری شما میتوانید مقاله مرتبط انواع رشته حسابداری چیست را مطالعه کنید.
[rank_math_rich_snippet id="s-12bdbaaf-a0d3-4081-9924-e0daab32d10f"]

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

2 دیدگاه در “حسابداری مالیاتی چیست و آشنایی کامل با آن

دیدگاهتان را بنویسید

برای ارسال دیدگاه، نیاز است که وارد حساب کاربری خود شوید
کتاب ایستگاه پایانی حقوق و دستمزد

تخفیف ویژه + ارسال رایگان
به مدت محدود

همین الان میخوام
کتاب
کتاب
ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد